2011?

last day of the year 2010
too many memories to be forgotten
i miss all those memories
smiles,joy,tears and laughter

i will celebrating the new year in Kampar,Perak
celebrate new year at the village, very classic!!
I hope the year 2011 will be my best year

goodbye 2010,welcome 2011


                                                                                             bye!


p/s : hepi new year everyone! 

budak feveret

aku ke?
mstlah bkn aku budak feveret
ssh nk jd bdk feveret nie
antaranya:
  • kene behave
  • kene pandai
  • same cm atas tp tmbah bodek
  • kene ayu2
pastu tambah jela pape yg korang suke,tp mst ade "kene"

nk jadi bdk feveret bkn dlm kalangan kwn2 je,tp mst gak dlm kelas n dlm family
bile kite jd bdk feveret sume org nk baik2 n amik berat pasal kite
x caye cubelah try test tgk cmne..hahah

aku mmg bkn budak feveret even dlm kalangan kwn2,dlm kelas o dlm family
aku di ajar jd hati batu dr kecik..so aku x kesa sgt jd budak "loser" o lebey sedap sket bunyinye budak indie
hati batu nie pon kadang2 ngade2 nk gak nangis..so kadang2 nangis gak bile kite rse "loser"
tp tu la kehidupan kene gak laluinya

so bile anda menjadi bdk loser jgn risau sbb anda pasti bole survive mase duduk di dunia luar nnt.sbb anda lebeh hebat dr bdk feveret..anda juga akan jd lebey kuat dr apa yg org sangka..hoho jgn2 maen2 woo
kite tgk n lihat nnt k!

p/s : esok balik perak la,lame da x balik kampung



bertuah aku..=)


dapat award dr blog "aku anak mak"
semalam aku org yg bertuah sbb jadi follower ke 300 blog die 
mesia menang aku dpt award plak kan
senyum lebar lah pg2 nie heheh
nyway tengs ye!
moh serbu blog dia!

p/s : esok cuti! yahoooo..nk balik kg jom!


hebat weyh!



kan da ckp team malaysia mmg hebat!

kami x takut GARUDA la

wira2 malaysia mmg terbaik!

AWESOME!!!


Malaysia tempat tumpah darahku!
im proud of it!

die yg saye sayang...



hepi beday dear 
wish u all de best there,Egypt
promise me u will take care of urself, ok
i love u more than i miss u!
hee =)





p/s : ur the best person that i ever met in my life! 

ayuh mara!




MALAYSIA,BERUSAHA OK!

FINAL PIALA SUZUKI

MALAYSIA vs INDONESIA

SEMOGA KEMENANGAN MILIK MALAYSIA


p/s : penat shopping hee..  

kanak2 itu penghibur

cuti sem aku yg lepas di kelilingi kanak2 yg sgt comel n petah bercakap
penghibur mase time sunyi n bole buat geng la
hehe
meh layan gamba..



ini anak jiran aku,name die dayang azizah afnina,parents die org sabah.sgt lasak n otai.mmg best melayan kerenah die


suke wat muke comel tuh..eiii geram! die paling pantang klu die ngah main seronok2 n then org ckp "babai, nk balik da taw".konpem die mengamuk sakan,sumpah lawak x kasi org balik ssb nak suh layan kerenah die


nie di kira sbgai ank buah aku sbb die anak sepupu aku..pandai posing n paling die suke main tuh la mcm yg die posing tuh "Tom Tom Bak". Oh! lupe lak, name die Auni.


nie pon anak buah aku name die Batrisya.sangat2 comel ngan rambut yg superb,mate bulat,hidung mancung
mmg sume org geram ngan die!


nie auni n anak buah aku lg sorang ain
"cepat2 tangkap gamba auni"


si mata bulat nie name die danish aibaque eid,panggil aibaque.die lahir time raya pose ritu
suke sangat di agah n rajin sembang klu org layan die.skrng da pandai klu org dukung letak blk mst nangis,n die akan nangis suh org angkat die..
aibaque..aibaque.. rindu dah kat die



nie si kecik gile camera name die nur faizah afrina.die ada kemba name nur farah afrina(kakak),
cpt mesra ngan org,x kesa sape je yg hulur tangan nk dukung, die ikut jer =)


nie nur fariza hanis,pnggl adik ija, adik ija nie ssh siket nk kat org,so kene bg die adapt dlu bru die ok
once da ok..die x kesa la ajak ke mana pon,ikut jer..

nie la antara kanak2 yg memeriahkan hidup aku mase cuti sem ritu,seronok layan kerenah2 diorang.kadang2 teringin nk jadi macam diorang. xyah pk masalah..hidup hepi jer.cukup time,makan,tidur,bangun n main.
bile tgk diorang hepi rse sejuk hati..tu la yg dikatakan kanak2 itu penghibur. =)


p/s : Andai dapat ku undurkan masa kan..(aicehhhh! haha)  




announcement



esok sampai sampai isnin cuti

*heaven

:)



bila?



betul ke semua akan kembali okay?

aku berdoa dan bermohon padaMu Ya Allah

aku berharap semua akan kembali okey



serbu sume kenduri yang ader slagi anda sume mampu

kenduri pak lang

pak lang buat kenduri kawen anaknye iaitu kenduri kawin terakhir kuarge pak lang belah mak sbb abes sume anak2 pak lang da kawen.hoho...sepupu yg sebaya aku da kawen da weyh,aku? blaja pon x abes lagi jgn nk menggatai la kan nk kawen.klu nk kene piat tinge ngan abah cube try test la..hoho okeh meh layan gamba k..gamba byk tp aku mls nk upload.


abah di tugaskan tok masak menu istimewa hari nie..ayam tandori rsepi mak cik aku =)
x bley blah tukang masak smart gilor


nie la menu istimewa.ayam tandori


mak a.k.a opah yg posing bersama cucu2nya
auni kate "opah cepat buat peace"


me n my beloved mom 


chenta mati,nyawaku!


kami sepupu2 yg berangan di atas pelamin org,haha


pelamin yg sempoi


majlis kuarge sblh mlm,aku ditugaskan masak ayam..=)


sepupu aku kene bakar sate


kira-ok x bole di lepaskan,sepupu n my dad berduet


saat di mana sume org nangis sbb x sangka sume dpt berkumpul,sbb nk jumpe skali skala pon susah
nie adik beradik belah mak bersama isteri masing2 mak mestilah ngan abah hee =)


tinggal 5 org je,3 suda meninggal 2 laki n sorang perempuan.tinggal mak je la adik perempuan tunggal
(atas : pak tam, pak ngah, pak lang, cik noor,
duduk : mak n pak su)


aku berduet ngan cik noor ( aku panggl abah)
sepupu aku berduet ngan abah aku,aku berduet ngan abah die plak =)


mak ngan abah pon berduet juga hee =)

kenduri ateh

nie kenduri terakhir anak arwah pak rahim a.k.a atok aku. 4/12 ateh aku kawen mmg busy la ptg sblm kenduri kawen ader majlis khatam quran sepupu2 aku,esoknya tahlil n baru kenduri kawen
meh layan gamba..


kaum kerabat tgh buat persiapan


anak2 cucu main bola sat sblm sambung keje


karaoke x bole tinggal


mkcik n ateh aku berduet


sepupu aku jadi gadis telor,,haha


meja makan pengantin


opah ku


sepupu sepapat n makcik2 ku


my mom n my aunt


aku n my cousin..comel kan muke die hehe

kenduri abah mie n ummi

nie kenduri sunat fadzley n sepupunye 8/12 ritu,nie kami konvoi 3 kete g perlis seronok giler..perlis mmg kecik giler pusing2 kat situ gak hehe,da alang2 sampai sane ape lg redah sampai sempadan la.shopping tyme!!
dekat sane tido umah tok abah n tok mama..best!! sejuk gile..bese la umah kampung.pg2 pegi nat(pasar)
ptg g pasar mlm perghh mmg best.tyme nk blk tok abah n tok mama pesan "angah nnt dtg lg ok!" hehe "orite tok mama n tok abah!,ader rezeki n ade cuti akan dtg sni lg"
ok jom layan gamba yer


muke slepas di sunat..cool jer


(sebelum) rendang tok,menu istimewa..licin beb


(selepas) terliur habes


budak nie giler camera,tau je ader org nk amek gamba da senyum


nur faizah afrina yg angah geram sgt2!


org2 blakang tabir, abah n pak su


nur fariza hanis n adik aku
adik ija nie bangun pagi2 cari aku suh mandi kan die,mane x nye main buih sabun je lebih haha
tp geram sgt ngan die!


lepas pegi sume kenduri,ktorang 1 family g jitra kedah pulak umah makcik ani n cik noor a.k.a abah n mama.tido sane 2 hari best jugak.sampai2 mlm tu BBQ family gelak2 hepi2 sgt seronok,soknye jln2 tgk wayang aku n kak ira sepupu aku bw kanak2 kat rumah pegi tgk RAPUNZEL comel sgt n dorang pon seronok.kaum ibu n bapa pulak bershopping sakan kat Danok Thailand..grrr x puas hati kene tinggal taw.

tu la serba sedikit pengalaman cuti aku,gamba raye haji x bnyk,mls la nk upload.aku rindu cuti ritu.. x puas cuti...spent mase ngan family sngt best.tp alhamdulillah tuhan bg peluang jugak kat aku kan..hee =)

p/s : next post esok k..best jugak nk  cter..hehe =)


1 Muharram 1432








Salam Maal Hijrah Umat Islam





p/s: currently at perlis
menghadiri kenduri sunat
fuhh seram tgk weyh!








jawab exam

tq to en geekz for tagging me in his post. 






Q: Is there a person who is on your mind right now:
bukan stakat sorang.ramai kot.sumpah x tipu!

Q: Do you want children :
mestila! aku suka kanak2 =)

Q: Do you smile often :
yes,definitely aku suka buat!

Q: Do you like your hand-writing? :
 suka! aku suke ape saje yg aku ade

Q: Are your toenails painted: 
never ever

Q: Whose bed other than yours would you rather sleep in:
katil mak abah n katil murni sbb aku senang tido kat situ,heaven!

Q: What colour shirt are you wearing:
white =)

Q: What were you doing at 7:00pm yesterday:
siap2 nk solat

Q: I can't wait till :
cuti sem habes sbb nk story mory ngan membe2

Q: When did you cry last:
seminggu sblm cuti sem ritu

Q: Are you a friendly person:
i think so hee =)

Q: Do you have any pets? ;
nope,cukupla jaga family n dri sendri lu

Q:Do you sleep with the TV on?
agak selalu.haha.(bangun pg mak bising.hee =)) 

Q:What are you doing right now? :
lyn cd n tgk jwb soalan nie la

Q:Have you ever crawled through a window? :
nope,idok penah pulok teman buat keje nie

Q:Can you handle the truth? : 
yup

Q:Do you still have pictures of you & your ex?:
buang suda
 
Q: If you're having a bad day, who are you most likely to go to? :
lepak bilik n nagis jer.haha

Q:What is your room like:
 aku suke blk bersih so mstla blk bersih..haha

Q:What's right beside you:
tangga

Q:What is the last thing you ate:
 roti sardin n teh ais 3 layer

Q:Will u tag :

16 november 2010

kemas rumah n cuci keta
abah suh siap2 "jom kite ke tesco beli barang rumah n barang2 nk raya esoknya"
ke tesco bukit mertajam n econsave
shopping sampai lenguh kaki.
aku berjaya pujuk mak tok belikan aku selendang utk satu baju kurung aku yg xde tudung lagi
hehehehe
sampai rumah siap2 tok raya plak.
mak buat mee rebus so mcm2 la nk kene prepared
sampai mlm kot memasak
yg bestnye aku buat kek coklat.hee =)

p/s : sampai sini dlu aku update.
tok raya version nnt k sbb nk upload gamba skali,
sayang korang!

14 november 2010

bangun pg2 n teman mak cik aku ke pasar,shopping barng dapur utk restoran mak cik aku la
seronok kot cuci mata pg2.
balik beli sarapan utk org2 kat rumah.ktorang borong mknn mcm nk buat kenduri kot haha
seronok dpt mkn ramai2.
blk rumah tgk tv n ptg siap2 nk blk Penang pulak

13 november 2010

sampai tepeng abah amik kat terminal n trus ke Pelita Taiping Sentral pekena roti canai n teh ais 3 layer
seronok kot dpt blk rumah even x sampai rumah btl2 lg kat Penang..haha
sampai rumah mandi n rest jup tgk tv n tido.

tunggu sekejap..

banyak nk share citer n gamba nie

nnt aku apdate okeh!

kepada followers,tengs ye sudi singgah!

n sori x dpt nk jenguk blog korang lg

soon i'll be back

ILYASM

:)

aku balik dulu okay!





jaga diri semua

panjang umo kita jumpa lagi

terima kasih sudi singgah n komen kwn2!

bye-bye BANGI,welcome PENANG!





SEMAK!





I'm not concerned with your liking or disliking me. All I ask is that you respect me as a human being."




p/s : x payah nk buat x tau ape yg ko da buat kat aku. aku da cukup saba nie,jgn sampai aku hilang respect kat ko ok.igt what goes around comes around





sayang sampai mati!


very soon
:)

waa x sanggup da bai




aku telan ubat,
tibe2 rase tersekat,
tekak da kelat,
mate pon da ketat.

katil kate mari,
elmo kate peluk sye lagi,
aku igt kejap lagi,
tp x sanggup tggu lagi.

*aku nk rehat saja hari nie.,tekak da perit gile,tp kwn ajk g kenduri
perlu ke pergi?

p/s ; aku berjiwa-jiwa lagi,igt aku pesan..layan kan saja

hebat!

murni kata HEBAT,
adwa juga mahu HEBAT,
walaupun selsema n sakit tekak melanda HEBAT,
adwa tetap nk jadi penyanyi terHEBAT,

murni kata skype tersekat-sekat,
aku kata murni jgn nk mengelat,
dengar saja adwa bernyanyi HEBAT,
walaupun terdengar guruh dan kilat,

semalam berduka lara -__-
hari nie saya bersuka ria :)
ada mereka buat saya ketawa
pasti nanti saya xkan lupakan mereka

muni kata adwa saba la
adwa kata dah la muni aku da x terkata
mari kita berjimba2
esok lusa da nk start periksa

*oke nk klua topik jup

ada apa pada tisu?
eh,banyak guna pada si gadis ayu
dia dan tisu
x bole kalau x bersatu

hati si gadis ayu hati tisu
hati tisu hati si gadis ayu
si gadis dan tisu
oh,si gadis ayu

gadis dan penyapu
pemalu tersipu-sipu
walaupun mcm org dulu-dulu
dia tetap no satu

mana satu pilihan kalbu?
gadis dan penyapu?
atau gadis dan tisu?

p/s : aku nk berkarya berjiwa-jiwa..korang layan jela hahaha 
hukhukhuk batuk dan selsema sila pergi cepat!!!
shhooshh shhooshh!
hidung luka aku x sanggup nk tgk darah da


pasal aku

apa benda yg paling penting dalam hidup?
en.dell , hp , ipod , purse



benda terakhir yg korg beli guna duet sndiri?
beli kemeja nk dekat2 raya ritu



tempat ingin melangsungkan perkahwinan n tema perkhwinan?
rumah mak abah..tema klu bole nk kaler turqouis putih



adakah korg sedang bercinta sekarang?
TTM (teman tapi mesra)



berapa lama korang akan mncintai kekasih korang?
aku akan syg sampai die jemu ngan aku atau smpai die buat aku sakit hati ngan die




novel/buku/majalah terakhir yg korang beli?
buku SADAM..haha kuliah sadam xde buku text ssh la hidop ko!


 
antara mak n ayah mana lebih mesra?
mak abah



namakan org yg korg betol2 nak jupe dalam hidup?
ntah



adakah korang basuh baju sndiri?
yup,dr dok matrix smpai skrng



tempat yg korang betol2 nak pergi?
byk kot..haihh malas nk tulis..haha



pilih satu,peluk atau cium?
aku tamak,nk dua2



3benda ttg org yg tag korang?
- ade psp
- suke korea

- die nk wat internship kat bangi bln 12 nie


benda yg korang sayang sgt2 dlm hidup?
mak,abah,abang,kakak,adik *sayang sampai mati
!



lima lagu paling suka n selalu dgr?

-masih - flop poppy
-jika di berikan ku 1 peluang - pretty ugly
-menyesal - 6xth sense
-boston - augustana *setiap kali dengar aku igt die,"i bg lagu nie tok u"
-in case i forgot u - couple
-dear god - avenge sevenfold
-sampai tua - fynn jamal *kamu janji akan nyanyi lagu nie tok sye ^_^
-kimia - melda ahmad
-the only exception - paramore
-setem pada syurga - wany ardy
-pressure - paramore
-rangkul aku - wany ardy
-fine - bunkface




bila tarikh lahir n kat mana smbut tahun lps?
27.2.1990 . smbut kat merata2. kfc * bun n letak sudu konon2 lilin,jalan tar *abg2 psr mlm wish beday,dectar *kene simbah air ngan kk n wan.kolej *kwn2 suh ikat tocang 2 n kene sapu kek kat muka




2 blogger korang nk tag?
yon nora

hati aku x cukup kental rupenye

memula aku pk bnd bese je
bile bce byk2 kali bru aku prasan
aiyarkk!
mcm tu plak yer

tape2 sye suda terbiase mcm tu
smpai jadi lali da

saba la hati ok
seminggu je lg
pastu tngglkan sume nie
dok diam2 kat penang
pedulikkn sume org

dok kat penang jg hati mak abah jer
pape org buat kat ko
cool je..
ko kan hati kental
eh seylap plak sparuh kental.separuh tisu la

haishhh
mcm x bese plak ko nie adwa
ko kene kuat la adwa!
sbb ko kan tmpt org cari bile bosan
sbb ko kan ader je kat mane2 bile org mntk tlg
sbb ko kan akn tlg jugak sape2 even hati ko ckp "jgn"
sbb ko kan da terbiase ngan sume nie
sbb ko kan adwa =)

p/s : demm! mate masuk habuk,background muzik terbaik "anak soleh",hidung tinge berdarah. cess,aku benci bile jd mcm nie

bangsa bernama kasut

sempena nak blk cuti sem nie
aku amik kesempatan ler basuh bangsa yg bernama kasut
diorang niela teman aku ke kuliah n jln2 setiap hari


nie la bangsa-bangsa yg bernama kasut


bangsa yang bernama Adidas
Adidas Johari ii (kuning) Adidas Santa Rosa Stripe (putih)


bangsa yang bernama Keruks Crocs (ciplak punye)

Crocs nie aku suke pakai sbb selesa,tp klu yg ori punye lg slesa la hehehe =),dwet pon kene la slesa klu nk pakai yg ori kan.Crocs biru aku jarang pakai sgt berbanding wane coklat tuh..sedey aku tgk cros biru tu,tinggal button ikan merah je yg lekat yg lain da tercabut.hoho.nnt nk beli button lain plak.

Kasut2 Adidas adelah kasut yg paling aku syg la ♥. dua2 aku beli ori kat butik adidas.yang kuning tuh syg aku yg pilihkan,aku suke pakai sbb tapak die foam,so sgt slesa pakai.pakai lama pon xde masalah.yg putih tu mmg aku berkenan,so aku beli la.dua2 adidas nie mmg aku rajin pakai ke kelas.klu aku pakai yg kasut putih 2 g kelas,membe aku mst tegur,"adwa pakai kasut baru".haha aku ckp "lame da kot kasut nie" dorang x caya -__-.bln 12 nie cukup setaun aku pakai.aku mmg jaga kasut aku,sbb tu nmpk baru kot. ade nmpk cm baru x yg putih tu? heheh.
kasut sukan Nike aku da lame basuh n da simpan pon nk anta ke umah abg

ader lagi kasut2 lain kat rumah Adidas kaler biru,Nike kaler hijau,Puma kaler biru n Converse kaler merah.sume patern cm kasut putih tu.everytime kua akn tuka2 la.kang org kate beli x pkai pulak kan.

kepada bangsa yg bernama crocs,sori aku kene tngglkan korang kat umah abg taw.19/12 aku amik korang blk okeh! kpd bangsa adidas korang ikut aku blk. =)

fakta aku
aku mmg suke barangan Nike n Adidas
saiz kasut aku mostly 7/8. sbb kaki aku pnjang kasut sukan saiz 9 n xde kat tmpat pompuan so kene beli kat tmpat laki la hahaha.
2 bulan skali aku mst basuh kasut2 aku. klu bersih x la..klu kotor mst basuh.

p/s : aku syg gilor kasut2 aku.pasnie nk sgt beli kasut Vans atau Macbeth nie pulak.tp x tau la bile hurmm...

Vans slip on

or

Macbeth



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...