ape maksudnye?

NUR ADWA FARAHIN BT AZAHAR

maksudnya:
cahaya cahaya/sinaran kegirangan/keseronokan yang berseri/yang gemilang
(skali name abah)

ADWA asalnya ialah ADHWA'
FARAHIN x jumpe lak maksudnye yang ade FARAH je

dulu abah  suke tulis name aku AD'WA
tp da besa nie xde da,tulis ADWA je

aku tanye nape ADWA? abah ckp "abah rse name tu sedap disebut" 
kadang2 bile mak mntk aku tlg kat umah n aku cm lmbat nk respon mak akan ckp
"NUR ADWA FARAHIN dengar x?"
aku suke bile mak n abah sebut name penuh aku =)
pnggilan kat rumah aku adalah "angah",so bile mak abah pnggl name penuh rse cm sweet lak..hee

aku mengalami mslah sket bile org tanye name n org akn ckp "ape?"
so mesti kene ulang 2 kali.skali ngan ejaan,tu WAJIB!
n org mst tanye ape maksudnye? so aku pon jwbla
most of the people kate name aku sedap n unik ( nie bkn aku perasan tp btl2 punye,x tipu! )
n x kurang gak yg ckp "laki ke?"
aku senyum n jwb.."x pompuanla" n bg tau full name aku

aku gler suke name aku,sumpah x tipu!
aku lagi suke org pnggl aku ADWA rather than FARAHIN
so sile la panggil aku ADWA k!

kwn2 penah ckp "no wonderla ko girang x tentu hala adwa..mmg padan ngan name ko la"
hahahahaha..
aku harap hidup aku pon akan slalu girang walau ade mslh dtg..tp biala girang berpada2
sedey sgt pon x elokkan,so bia balance la.
klu org tanye adwa yg mane
"tu ha,ADWA yang gelak sepet xnmpk mate"
yup thats me!

NUR ADWA FARAHIN BT AZAHAR


i lovin it! n i'm proud of it!

p/s : korang plak mcm mane? ape name penuh n maksudnye? share2 la ye


18 comments:

~SukEMakAn~ said...

hehe
suke bace nie
baru taw maksud die skali
nama akak fazlina
tp xtaw la maksud die
ustaz cakap kepentingan kami
kalu ejaan betol betol
kalu ejaan sknk entah la ade makna x
heeeee~

ard said...

o0o0

Ezao' Edogawa said...

Adwa? suka tak sya panggil???
mesti tengah girang ni. hehe

adwafarahin said...

sukemakan - erk? bole plak x tau maksud yer..heheh

adwafarahin said...

ard - yup...hehehe


ezao - ye? suke2! sye mmg ngah girang...heheheh ^_^

ard said...

farahin!

adwafarahin said...

adwa la!

ard said...

same~

adwafarahin said...

adwa lg best la

adwafarahin said...

adwa lg best la

aimantashkiL said...

adw farahin...adwa...hai adwa...heh3

adwafarahin said...

ye sye...hai aiman! heheheh

Haw said...

sib baik aku letak nama yg betul dlm blog aku.. tak caya check kat page kesukaan aku ni http://matahaw.blogspot.com/p/special-relationship.html

adwafarahin said...

hahahaha sebaik betul kot...
klu x kasi pancung!
hahahah

Tomato Gurl's Life said...

konpem anak abah ni..dah 2 entry asyik sebut nama abah..hehe

adwafarahin said...

hahahah sye mmg anak abah
tp sye syg mak ngan abah same banyak
hee =)

c i n d a l e n a said...

name penuh azimah je..

adwafarahin said...

zimah ape maksudnye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...