sori aku x pandai...

aku mmg x pandai tunjuk syg pada org tp ketahuilah aku mmg syg kan org2 yg rapat ngan aku.
manja aku, sayang aku, peluk cium aku hanya utk org2 tertentu..aku x pandai nk amik hati org tp sebolehnya aku mahu penuhi setiap permintaan org


jumaat lepas murni kwn aku sakit..demam denggi mungkin..die dpt dr family die jugak..aku x tahu n aku tau pon sbb kwn2 bg tau "murni demam,kami beli mknn n mkn kat blk die nie,nk tgk die skali". "aku ikut jugak  k" smpai bilik die mmg betul die demam..terbaring lesu..kesian..aku x penah tgk die selemah tu..baring je.aku kenal die,die bkn jenis yg ddk diam..kepoh orgnye..bile die mcm tu simpati aku dtg


aku dok sblh die,mmg berbahang panas bdnnye,tanye ke pk ke belum..alhamdulillah sudah amik ubat rupenye n doktor pon da amik drh nk pantau keadaan die.dorang belikan mknn n die x larat nk mkn..aku nk suapkan tp die kte "bole x aku nk mkn baring?" aku ckp "nnt tercekik pulak" kami pakse die mkn sbb nk mkn ubt n lastly die mkn jugak even siket aku lega sbb aku tau die da mkn..pas mkn ubt die baring trus..kami pon x dok lame.bg die rehat.


esoknye jumaat nina ckp murni balik ayah die amik.aku text die "ko blk ke muni?"."aah aku blk..tggu ayah aku jumaat jup,t bru blk"."ok muni jg dri elok2 ok..get well soon kwn!"
.
ptg ahad die blk..die text aku "adwa ko katne?"."aku kat dectar nie,nape?"."adwa ko syg aku x?".aku panik..nape muni ckp cmnie..aku bg tau fana.."fana,muni tanye aku syg die ke x?,aku risau la weyh".aku reply "muni sori aku xde kedit da nie,nape nie weyh?ko ok ke x?"."ha3.ko gebak kdt nina sket.adwa,ko g la pnjm moto sape2 pastu ko g mcD jup.rse cm nk mkn bbr ayam la.erk..klu x leh xpe"."oh sbb nie ke..bole tu bole tp bkn skrng aku ngah keje t mlm aku belikan k"."hury.ok2 ^^ tankiu"


tp mlngnye aku x bole nk g belikan bubur mcd die sbb hr hujan,aku sebe salah senanye..mst die lapa..aku text die "sori hujan muni aku x ley nk g mcd"..die ckp xpe2.aku tau mst die sedey sbb die teringin sgt nk mkn..sori sgt2 kwn!


hari nie die jd gatal2 1 bdn pulak..maybe sbb alergik ubat kot.sian pulak aku tgk die tergaru2..badan die membengkak n merah2.pas abes kelas BI aku tunaikan janji aku..teman kk n yana tuka minyak hitam n pam tayar,aku ckp nk g mcd sbb nk belikan bubur tok murni.dorang pon x kesa..balik aku letak beg sume trus g blk die.mse aku smpai die ngah mkn meggi..sedey aku tgk sbb die kate x lalu sbb x sedap.."nah aku belikan ko bubur..mkn la"."jomla mkn skali"."xpela weyh aku kenyang lg nie,lg pon xnk aku kang aku pulak gatal2 1 bdn hehehe"..aku tgk die mkn smpai habis..lega hati aku,at least die mkn x la bia perut die kosong.


aku tau cre aku layan ko x sme cm mak bapak ko layan ko wktu sakit..aku tau muni,sori klu aku x pandai layan ko wkt ko x sehat nie.sebole2 nye aku nk penuhi permintaan ko hr tu..x sangka plak hujan..kat sni kte hidup ngan kwn2 xde mak ayah nk mntk tlg,so pape hal aku x kesa klu kwn2 nk mntk tlg..klu bole aku tlg aku tlg.cume nie je bole aku tlg,penuhi kehendak ko muni..sori lmbat aku belikan bubur mcd ko.aku rse seronok tgk ko mkn smpai habes..aku harap ko cepat sihat..aku nk murni aku balik! ^_^


p/s : aku doakan kakak2 ko cpt sembuh..n aku pon nk ko cpt smbuh k..jgn lupe mkn ubat!

2 comments:

ard said...

kesian kawan tu

adwafarahin said...

yup die mmg kesian..sedey tgk die x sihat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...