org smbut merdeka,aku smbut gak tp kejap jer..


yup,aku mengalami demam exam utk sehari jer

midterm exam
  • 12tgh-2 ptg - Organisasi Maklumat
  • 8.30 mlm - 10.30 mlm - JAVA programming


lepas nie bru bole hep hep hoorey sbb da xde keje sgt
assgnment setel,project work setel
7 days to go
HOME SWEET HOME


kami kini sudah bebas

Happy Independence Day Malaysia!


semoga negara kami akn terus kekal merdeka
amin...

bertiga lebey baik..

smlam dating bertiga bersama aku ecah n arif,kami kwn skola dlu..sronot kua nga mereka..arif g jenjalan aku n ecah ade chitchat dunia kami masing2,aku dr memula msuk UKM smpai skrng.ecah dr memula pegi Egypt smpai la skrng,byk bnd kami share same.suka duke kami kat negara n negeri org..hehe..ktorang sanggup x shopping kat mid tuh semata2 nk sembang2 jer..da 630 ptg ktorang gerak ke food court mmg penuh sgt org.tp ktorang dpt gak duduk.aku order chicken grilled,ecah mkn nasi ayam,arif mkn nasi campur..da slesai mkn gerak g solat n balik.


i had so much fun with both of u ecah n arif 
mase da merubah kite,
masing2 da ad haluan hidup masing2 
tp aku berharap persahabatan kami smpai akhir hayat
amin.

abah.mak

wahai Tuhanku ampunkan dosaku, ampunkan dosa mak dan abahku, kasihanilah mereka sebagaimana mereka mengasihani aku sewaktu aku kecil, selamatkan mereka dari azab neraka dan bencana dunia, hubungkan mereka dengan tali-MU amin ya rabbal 'alamin. sesungguhnya merekalah pinjaman-MU yang terbaik.
 merekalah yg memberikan ku peluang bernafas di dunia ini,tiada apa yg dapat menandingi pengorbanan mereka kepada ku,slalu ad pada masa susah dan senang hidupku.tiada ape yg dapat aku balas utk menandingi pengorbanan yg mereka lakukan melainkan doa utk kesejahteraan dan kebahagiaan hidup mereka di dunia dan di akhirat
p/s : terima kasih utk segalanya.angah sayang mak abah!

ku mengharap..

Cinta bagi si penyair..
terzahir pada baris katanya,

Cinta bagi si Romeo..
terzahir pada kuntum bunganya,

Cinta bagi Si Abid..
terzahir pada rantaian doanya,

Cinta bagi si Mujahid..
terzahir pada darahnya,

Cinta bagiku..ku serahkan padaNYA
Moga DIA membiaskan pada insan yang
selayaknya..yang terbaik dariNya..yang juga menyintaiNya.

kredit to blog pitt

lagu best!

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO

And theres a couple words I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO

And theres a couple word I want to say
For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you
I know that deep in my heart
song : For The Rest of My Life
by : Maher Zain

p/s : currently im fall in love wif Maher Zain's songs

having fun

SALAM NUZUL QURAN KPD UMAT ISLAM


jln2 bermotoran bersama zimah,kk n aku, capik, yon,n encik topex

destinasi
DOWNTOWN CHERAS
cri bende nk perhabiskan dwet..tp xde yg berkenan pon
 
destinasi seterusnya
AZURA BANGI
singgah sahur ramai2,share cter merepek2,gelak2


kami janji nk kua ramai2 lg sblm cuti raye
sbb x puas jln2 lagey

sumenye ok!








alhamdulillah hari nie aku da sihat sket,da kol rumah n everything was just fine
hati da lega gler2...now focus on midterm rabu mnggu dpn..
berusaha!





im counting days to go home
13 days to go


xnk risau da

dalam hidup sape2 mmg  xde aku..so xyah la nk tacing2 ngan aku..mmg sume org xkn faham kite..aku xnk igt sume bnd yg ko buat aku terasa sbb aku igt sume bnd baik yg ko da buat..even bnd kecik pon bg ko cm xde pape tp tlg jg hati org lain,jgn nk ikut kpala ko sgt..aku ckp dengan baik2 okay..aku x ckp kasar pon ngan ko tp mmg aku ngaku aku jawab sepatah jer tp it doesnt mean aku nk moody kat ko...ko pena buat bnd yg same tp aku pk ko x sengaja so aku mls nk amik pusing,sbb ko pon ader cre sendri nk setel hal ko..aku da mintak maaf da pon but no respond so aku kire setel,terpulang la..skrng aku pk nk balik penang nk tau keadaan mak abah jer..hopefully sume ok,demam roomate aku da berjangkit ngan aku..keje melambak dr siang td.x gerak dr meja study nk setelkan sume..sakit kpala,otak,ngan fizikal skrng.tengs to kwn2 yg sudi dengar n cbe bg opinion,aku rse lega sket.right now,i need a shoulder to cry on.tq




ssh nk buat org paham situasi kite sbb org tu x berada kat tmpat kite.
demam cptla baik,esok kelas penting
mak jg dri elok2,nnt angah balik
abah,sori angah xde ngan abah nk tlg ape yg patut

bile aku dapat award

*blushing *blushing
aku dapat award weyh...hahaahh nk tau award ape

award
sempena pulang dr kuliah
 
best x award aku dpt?...mse dpt award nie mmg btl2 aku bru pulang dr fak...hahha 
1st tyme dpt award woot woot~
 
 
 
tengs cik nora 
hadiahkan award ini kepada saye
sye akn berusaha menjadi student yg lebey baik..xmo merungut2 lagey
teehee =)

pagi2 sebelum ke kuliah

keje menimbun,melangit,melaut sume,rse xmo tido nk siapkan sume keje atau sepatutnye aku buat x tau je ngan sume keje yg makin melambak...mood S T R E S S

start minggu nie ngan minggu depan mmg pack ngan sume bnd yg x penah abes...calon2 yg membarisi halangan utk balik raya adalah.....
  • 23/8 - kelam kabut ngan web programming, en.quiz!! DONE
  • 24/8 - JAVA programming DONE
  • 25/8 - SADAM assgnment n report (nadia n meera,my 2 dearest darling mintak sori sgt2,i x buat lg minit mesyuarat)
  • 26/8 - assgnment OM.malam ader date ngan kk,capik n zimah ke uptown mencari baju raya n bersahur bersama di mapley
  • 27/8 - berjindut bersama mr.buku sbb dah lame x buka
  • 28-29/8 - sabtu atau ahad breaking fast date wif sumbody
  • 30/8 - JAVA assgnment
  • 31/8 - MERDEKA(kejap jer)
  • 1/9 - mid sem kul 10- Organisasi maklumat, kul 8.30mlm - Java programming
  • 2/9 - report SADAM
  • 3/9 - submit assignment SADAM
  • 4/9 - report
  • 5/9 - report lg
  • 6/9 - daftar kursus masuk exam (plizz igtkn aku,sbb xnk kene byr denda)
AWESOME KAN!

stakat nie itu sahaja dahulu lah..x tau la klu ader sebarang perubahan nnt...sgt letih menjadi student bernama NUR ADWA FARAHIN BT AZAHAR..tp redha jelah sbb nk raya kan setelkn keje raya puas2 !!!!


mood nk nyanyi lagu SITI(gantikan ngan adwa) DONT GIVE UP BY FORCE VOMIT
en3 xde kene mengena ngan tajuk..xde sape kesa adwa..lantak ko la
laallallalalla~

kelebihan bersahur dan buah tamar


“Sahurlah kamu kerana dalam sahur itu ada berkat.”  -HR Bukhari dan Muslim
 
apakah yang membezakan amalan puasa kaum muslimin dengan mereka?  Perbezaannya jelas terletak di dalam pengambilan makanan sahur yang mana mereka tidak bersahur.  Ramai juga yang tidak menyedari bahawa pada waktu bersahur juga adalah waktu yang mustajab untuk berdoa dan Allah SWT tidak akan menghampakan doa mereka.

Bagi mereka yang bersahur Allah SWT akan memberi keuntungan yang berlipat kali ganda.  Selain daripada memperolehi kekenyangan dan kekuatan untuk mengerjakan ibadat puasa pada sebelah siangnya, mereka juga akan memperolehi berkat yang diturunkan pada sepanjang hari mereka melaksanakan ibadat tersebut.

Ibnu Hajar dalam mengulas Sahih Bukhari telah menyenaraikan beberapa kelebihan puasa, yang antara lainnya ialah:
·        Menuruti sunnah;
·        Membezakan diri dengan Ahlul Kitab;
·        Menambah kekuatan untuk beribadat;
·        Meningkatkan keikhlasan dalam beribadat;
·        Menghilangkan perasaan marah yang diakibatkan oleh kelaparan dan
·        Mendapat peluang untuk mengingati Allah dengan berzikir dan berdoa.

      Sebaik-baik sahur yang dianjurkan ialah dengan memakan buah kurma atau tamar.  Bersahur dengan memakan kurma adalah sebahagian daripada sunnah Nabi, justeru jika kita mengamalkannya, Allah SWT akan memberikan pahala sebagai ganjaran.  
 
Abu Hurairah ra berkata, “Sabda Rasulullah SAW:  Sebaik-baik makanan sahur bagi 
orang mukmin adalah kurma.” -HR Ibnu Hibban & Baihaqi

    Rasulullah SAW menganjurkan agar tetap mengambil sebiji kurma ataupun memadai dengan seteguk air untuk mengisi perut.
 
     Waktu sahur yang paling afdhal ialah pada waktu menjelang Subuh, iaitu kira-kira 10 atau 15 minit sebelum bilal melaungkan azan Subuh.  Rasulullah SAW juga pernah bersabda bahawa waktu bersahur itu adalah bersamaan dengan bacaan 50 ayat suci Al-Quran.
    
Selamat bersahur dan wassalam.
 
 
p/s : kawan2 jgn malas2 bersahur okayy! sbb bersahur itu sgt dituntut dan sgt baik tok kte.makanla walaupun hanye sebiji buah tamar

bile canon menembak...lokasi : tengahvalley


KTM UKM



wan gler gamba


gamba wan lagi


adwa menyebok plak




dengan budak bwh umo di KTM tengahvalley


mereka



p/s : click tok tumbesaran yg lebih baik

tahukah anda?

sunnah Rasulullah s.a.w. menjilat jari slpas makan..tahukah anda bahawa di hujung jari 
manusia terdapat satu enzim yang mempercepatkan penghadaman 
makanan?sebab tulah makanan jadi cepat basi 
dan mereput (rosak,berbakteria atau berulat) apabila disentuh oleh jari 
kita.






 :) ooo baru tau kan??
len kali pas makan jilat jari ok!

berbuka.bersahur

smlm hajat nk p bazaar termakbul lg...hehheh bermotoran bersama cik kk g bazaar..aku beli ayam percik kk beli nasi lemak...berbuka bersama kk,abg nas,shira,n izayu kat cafe KDO..sronot woo! xde la rse rindu sgt kat berbuka kat rumah.

abg text smlm kat FB ckp die balik 8/9 nie same cm aku .x sabo gler nk berkumpul 1 family..haishhh baju raya da ader sumpah x saba..hohoho kalah adik aku yg kecik nk beraya kn? tp x pe..korang x tau betapa aku rindu gler nk balik penang..tp malas sgt nk layan perasaan kang 1 keje x jadi..sabakan hati sbb lg 2 minggu jer..abeskan quiz,midterm n projek then cabut balik penang raya puas2

balik pada topik td..bersahur plak...sahur hari nie kat mamak Fareez Maju...menu utama nanchema..perghh meletup sedapnye...makan ngan gelojoh sbb da nk dekat imsak..pegi lmbat sgt mane x makan gelojoh...bangun awal tp nk bersiap cm siput...sebaik sempat gak abeskan nanchema tuh..tp paling x tahn wktu balik la..gelojoh gler nk balik sbb masing2 x tahan skt perut gler..tergelak2 atas moto..org da tgk pelik "pahal la minah 2 org nier tergelak2 cm x cukup sifat jer nek moto".konklusinye hanye ktorang  jer yg tau..teehee =)

p/s : hajat bersahur same2 termakbul jugak

penang









aku sgt rindu penang skrng.noktah.
='(



bersama memperbaiki dri..


Sesungguhnya didalam hidup kita dikelilingi oleh berbagai perkara yang menyeronokkan...Terdapat banyak perkara yang jangan dilakukan yang seharusnya kita ambil ihtimam(ambil berat) supaya kita dapat memuhasabah diri sendiri.

1- Jangan sengaja lewatkan solat. Perbuatan ini tidak disukai oleh ALLAH S. W. T.

2- Jangan masuk ke bilik air tanpa memakai alas kaki(selipar). Dikhuatiri terbawa keluar najis dan mengotori seluruh rumah kita.

3- Jangan makan dan minum dalam bekas yang pecah atau sumbing. Makruh kerana ianya merbahayakan.

4- Jangan biarkan pinggan mangkuk yang telah digunakan tidak berbasuh. Makruh dan mewarisi kepapaan.

5- Jangan tidur selepas solat subuh, nanti rezeki mahal (kerana waktu pagi itu membuka segala pintu keberkatan)mOga2 kita mendapat kebberkatan rezeki(murah rezeki)

6- Jangan makan tanpa membaca BISMILLAHHIRRAHMANNIRAHIM dan doa makan. Nanti makanan yang dijamah adalah dari muntah syaitan.

7- Jangan keluar rumah tanpa niat membuat kebajikan atau kebaikan. Takut-takut kita mati dalam perjalanan.

8- Jangan pakai kasut atau selipar yang berlainan pasangan. Makruh dan mewarisi kepapaan.

9- Jangan biar mata liar di perjalanan. Nanti hati kita gelap diselaputi dosa.(jaga pandangan)

10- Jangan bergaul bebas ditempat kerja. Banyak buruk dan baiknya.

11- Jangan menangguhkan taubat bila berbuat dosa kerana mati boleh datang bila-bila masa.

12- Jangan ego untuk meminta maaf kepada kedua ibu bapa dan sesama manusia kalau memang kita bersalah.

13- Jangan mengumpat sesama rakan taulan. Ia boleh merosakkan silaturrahim.

14- Jangan lupa bergantung harap hanya kepada ALLAH S. W. T. dalam setiap kerja kita. Nanti sombong bila berjaya dan kecewa pula bila gagal.

15- Jangan bakhil untuk bersedekah. Sedekah itu memanjangkan umur dan memurahkan rezeki kita.

16- Jangan banyak ketawa nanti jiwa mati.(nie yg slalu aku buat..tlg2 igt2 kn aku okeh!)

17- Jangan biasakan berbohong kerana ia adalah ciri-ciri munafik dan menghilangkan kasih sayang orang kepada kita.

18- Jangan suka menganiaya manusia atau haiwan kerana doa makhluk yang teraniaya cepat dimakbulkan ALLAH S. W. T.

19- Jangan terlalu susah hati dengan urusan dunia. Akhirat itu lebih utama dan kekal selamanya. Carilah kehidupan dunia untuk akhirat.

20- Jangan duduk dalam bilik air terlalu lama kerana disitulah tempat tinggal jin kafir dan syaitan.

21- Jangan merokok dan memasang kemenyan kerana asap itu adalah makanan jin.

22- Jangan lupa membaca BISMILLARRAHMANIRAHIM dan salam ketika masuk ke rumah. Dikhuatiri jin dan syaitan masuk bersama.

23- Jangan memakai tangkal, kerana ALLAH S. W. T. tidak sempurnakan agama seseorang itu jika memakainya tangkai. Ini adalah kerana dikhuatiri kita bergantung kepada tangkal, bukan kepadaNya.

24- Jangan mempertikaikan kenapa ISLAM itu berkata 'jangan'. Sebab semuanya untuk kebaikan dan kesungguhannya ALLAH S. W. T itu lebih mengetahui.


p/s : bersama kita bermuhasabah dri (^_^)

tips



♥ Untuk membentuk bibir yang menawan, ucapkan kata-kata kebaikan.
♥ Untuk mendapatkan mata yang indah, carilah kebaikan pada setiap orang yang anda jumpai.
♥ Untuk mendapatkan bentuk badan yang langsing, berbagilah makanan dengan mereka yang kelaparan.
kredit to Baya Kdkl 
p/s : marilah amalkan ramai2 ok..

da mule rse stress

hr nie presentation Search Engine n aku plak presenter sebaik overall sume ok jer...w'pun cm nk pengsan neves tp wat derkkk jela.sbb dpn membe2 pon...pastu dapat plak brite best yg rse cm nk melayang2 kat katil kelas SADAM xde ...hoooreayyy la weyh sbb sume org cuak masuk klas die..teehee =)

aku nina fana decide ke library cr bku cataloging utk OM punye klas but x jmpe,mayb sbb RA prof tuh da pnjm so ktorang ader alasan yg keje x siap sbb buku tuh mmg ade 1 jer kat PTSL..kk kol suh teman die ke hentian kajang beli tiket balik kuantan so aku no problem jer...then da setel pg pusanika plak beli baju raye hohoh..kk memule teman jer last2 die pon beli gk.hahhah ssh klu 2 2 kaki shopping pegi tgk bende chantek..sume nk beli.aku beli 1 bju kurung pahang tok ak.n 1 tok mak hehehe..hopefully mak suke la kan

aku da mule rse stress lately nie sbb projek sume da dekat ngan dateline..rse cm sume bnd nk kene buat pastu x tau mane nk mule dlu..hoooooo sgt2 stress..projek SADAM,Search Engine,JAVA,Web Programming..en.exam n en quiz pon beratur gak...perghhh mmg cukup sume asam garam la sem nie tmbah2 nk cutii rye sume nk kene setel sblm tu la..


p/s : harap2 bole kawal stress nie..mulekan pelan2.malas nk serabutkan pale,nnt sakit lg ssh

byk dating nk kene attend =)

berderet dating nk kene attend nieh...dr ptg nie smpai esok....tp sonok gak rrr
  • ptg dating ngan membe2 buka pose
  • mlm dating ngan en.sadam
  • sahur esok dating ngan capik,kk n zimah insyaAllah...
tp pagi esok klas ad presentation seminar search engine.slumber badak aku jelah...jgn kusutkan pale...cool jer
tp yg kusut skunk byk gler projek  -_____-
ntah x tau mane nk mule dlu..

p/s:pandai2 la bhagi mase ko adwa hahaha...jgn nk kejar sgt dunie smpai ko tinggal yg akhirat...ish ish ish..xpatot2.

angah.kakak.abang


kakak: angah nnt kte bleh rye skali.skola org cuti 4-19 september! 
huhu bestnye dapat raye ngan angah n abg. hehe

angah : hoho ok adik ku syang,blaja rajin2 sblm cuti raya nie!..
miss u so much sis ,c u soon

kakak : ok,insyaallah org akn blaja rajin2.angah pon sme smoge mndapat result yg excellent! 
n org nk dpt result yg marvelous.hehe..i love u sis! 
ckp kat abg i miss him so much.k muaxx, xoxo.gud nite salam.


p/s : ketahuilah adik ku yg abg ngan angah pon rindu adk2 kami kat penang..nnt raya kte jmpe okay..take care my 2 little sis...xoxo from abg n me.we love both of u!


pikir-pikirkan ok!






Jangan Bangga Dengan CK GUESS QUIKSILVER ROXY SEED PADINI REEF TIMBERLAND RIP CURL Kerana Pakaian Terakhir Kita Adalah KAIN KAFAN. Jangan Bangga Dengan BMW,PERSONA,MERCEDES,KIA,TOYOTA,NISSAN  Kerana Kenderaan Terakhir Kita Adalah KERANDA. Jangan Bangga Dengan Rumah Dan Istanamu Kerana Tempat Berehat Terakhir Kamu Adalah KUBUR




p/s:jgn nak bangga sgt okayy!

buka pose cincai kira










gilor eh..letih gler rini so aku tido x igt dunia...smpai kul 7 beb!..bngun2 blur gler n g solat asar dlu...hohoho...xde ape yg aku nk mkn...dem! sedey =(

selamat 15 hengget aku..muahaaha!

disebabkan x sahkan kursus ritu aku ngan gelabah puyuhnye ke canselori rini nk g sahkan...
sape lg yg akan teman aku x lain dan x bukan cik KHAIRUL KHAIRIYAH KHASBULLAH ler..hohoho.tq darling muahh! muahh!

aku memula cuak tp muke cool jek..mls pk..byr jela rm15 tuh..tp dlm hati menyumpah dri sendri..pesal la x daftar ritu,pesan kat org lain bkn main lg..last2 aku yg x daftar lg..kalau rm15 nie buat buka pose 5 hr 5 mlm x habes mkn..(ngelabi lah ko adwa!,bapak tipu)

smpai kaunter dngn muke x bersalah."en.sye nk sahkan kursus sbb ritu terlepas sbb lupe.." org tu pon "bla..bla..bla..." n last2 x yah byr pon sbb die kasi amaran keras kerajaan mesia jer...suh daftar wktu pendaftaran masuk exam 6-12/9 nieh..klu lupe lg..nie la ah long yg akn kutip dwet..hohoho..

n aku berjanji akan sahkan mse date tuh..mntk2 x lupe klu x mmg terbang 15 hengget aku...n sape2 bce blog nie..tlg igt2kn aku jgak eh! tq!

penat tahan..berbuka ngan air mata

da lame aku tahan,,n aku da penat menahan..rini keluar jugak air mata rindu aku.syesly dr tgh hari pas balik kelas tido ngan air mata n ptg nie sblm berbuka pon same...tuhan je tau betapa aku rindu suasana rumah wktu berbuka..gathering ngan family. kalau kat rumah..5.30 ptg cmtu mak ngan aku da sibuk2 kat dapur masak tok berbuka..kalau plan nk g bazaar msk lewat sket,n kalau plan nk berbuka kat lua lg best sbb x yah sibuk2 nk masak.wktu ptg mmg kecoh habis..ngan adik melepet mcm lepat kat dpn tv sbb letih pose n time tu la aku menyakat die..mmg haru biru rumah ktorang bergaduh adik bradik (gado manja). 

klu g bazaar abah ngan mak mst tanye anak2 die nk mkn pe...n everybody mst dpt ape yg dorang nk mkn..klu xde abah ngan mak berusaha gak nk cr takut anak2 die teringin sgt nk mkn.mak gak mst tiap2 hr buat kuih..lain2 kuih setiap hari ikut permintaan anak2 die gak.kalau abah keje ptg,mmg keje aku ngan adik tiap2 ptg anta bekal kat abah kat pintu besar penjara.aku x penah lupe sume kenangan mase bulan pose ngan family..paling best skali

skarang kami sume da besar,abang da hidup sndri..aku kat ukm.kat rumah tnggl mak abah n adik2 jer..kalau aku tepon mak mst aku ckp "rindu la nk pose ngan mak,abah n adik2" n mak mst ckp "mak ngan abah pon rindu jugak..sunyi ble anak2 mak da dok jauh".kalau bole aku rse cm nk penang skrng tp aku tau x berbaloi balik sbb rm90 pegi balik.so aku tahan je niat aku tuh..everytime membe2 ckp nk balik rumah,balik bilik aku mst nangis sbb aku tau aku x bole balik.nk balik pon nk dekat2 raya nnt.."wahai hati saba lah,jgn di ikutkan sgt".

abg ader gak anta msj ckp "slmt berpuasa","slmat berbuka"...aku rindu gak kat abg..rini abang de anta msj tanye "nk beli x blackberry" n then aku ckp "xde dwet la"."abg ckp simpan la dwet,ader rezeki bisnes abg bagus abg akan beli apa adik2 abg nk,pastu doa2 kn abg dpt keje kerajaan".aku ckp la aku "setiap hr x penah lupe nk berdoa yg terbaik tok family aku n aku ckp kalau ader rezeki insyaallah dpt keje tuh tp kene la berusaha sket".n abg ckp "ok tq angah!"

dats y aku ckp kat post sblm nie how lucky i am coz i have them in my life,'My Family'.i love them so much..xde sape bole ganti dorang dlm hidup aku.

lucky me!



luckily i have all of u in my life!
i love all of u damn much okayy!


♥  abah
 ♥  emak
 ♥  abang
 ♥  kakak 
♥  adik


100th post..renungan bersama

Remaja hari ini kebanyakannya resah bila belum berpunya. Melihat pasangan lain berdua-duaan ke sana ke mari. Terbit di hatinya keinginan yang sama. Perasaan itu fitrah dan kekal fitrah, suci dan bersih jika disalurkan ke jalan yang halal. Namun, benteng iman yang rapuh menyebabkan ramai pasangan remaja tersasar dalam cinta palsu mereka.

Bagi gadis suci yang belum berpunya, singkirkanlah resah di hatimu. Usah cemburu pada yang palsu dan menipu. Andalah pilihan-pilihan Allah untuk masih mekar terpelihara sehingga tiba pula giliran anda mendapat seruan, yakinlah.

Jangan risau jika masih belum berpunya kerana mungkin Allah ingin bagi ketenangan dulu buat anda untuk terus melangkah menggapai cita-cita dan Dia pasti menguji anda
sedikit masa lagi. Bersiap-sedialah. Anda pasti dijodohkan. Jika tidak di dunia nun di syurga.

enuff!












SAYA DA BERHENTI SAYANG AWAK
TERIMA KASIH UNTUK SEGALANYA.JAGA DIRI ELOK-ELOK!

nur adwa farahin azahar :)





mengapa allah temukan kita dengan org yg salah

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.


1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.


2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.
 

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.
 

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.


5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...


6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.


7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.


8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.


9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.


Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.


Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..


PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

doa seorang hamba mu

Ya Allah....

Seandainya telah engkau catatkan... Dia milikku tercipta buatku... Satukanlah hatinya dengan hatiku... Titipkanlah kebahagian antara kami.... agar kemesraan itu abadi...

Dan ya Allah... ya tuhanku yang maha mengasihi... Seiringkanlah kami melayari hidup ini... Ketepian yang sejahtera dan abadi...

Tetapi ya Allah... Seandainya telah engkau takdirkan.... dia bukan miliku... Bawalah ia jauh dari pandanganku.... Luputkanlah ia dari ingatanku... Dan peliharalah aku dari kekecewaan.... Serta ya Allah ya tuhanku yang maha mengerti.... Berikanlah aku kekuatan... Melontar bayangannya jauh ke dada langit... Hilang bersama senja nan merah.. agarku bisa bahagia... Walaupun tanpa bersama dengannya...

Dan ya Allah yang tercinta... Gantillah yang telah hilang.... Tumbuhkanlah kembali yang telah patah... Walaupun tidak sama dengan dirinya... Ya Allah ya tuhanku... Pasrahkanlah aku dengan takdirmu... Sesungguhnya apa yang telah engkau takdirkan... Adalah yang terbaik buat ku.... kerana engkau maha mengetahui... Segala yang terbaik buat hamba Mu ini...

Ya Allah... Cukuplah engkau sahaja yang menjadi pemeliharaku... Di dunia dan di akhirat... Dengarlah rintihan dari hamba Mu yang daif ini... Jangan engkau biarkan aku sendirian... Di dunia ini mahupun di akhirat... Menjuruskan aku kearah kemaksiatan dan kemungkaran...

Maka kurniakanlah aku seorang pasangan yang beriman... Supaya aku dan dia sama2 dapat membina Kesejahteraan hidup...

Hamba-Mu

bergindut-gindut

hohoho smlm kua ke mid valley bersama rakan terchenta ku nina...gilak eh x pegi sbb nina blanja buka pose tuhh...the reason is b'coz die punye scholar da masuk wee~~..seronot okay..kul 4.30ptg da bergindut ke mid.naik train yg mcm dipukul ribut terhuyung hayang,sebaik dpt duduk.

smpai sane still awal lg..so p solat asar lu n bergindut jup beli brng..da setel nina kol si kura2 die n we met up kat mcD kat tmpt wayang sbb situ kosong...ktorang order awal gler so mmg x thn nafsu btl dengan aroma perghh dr mcD..msk wktu,bce doa trus ngap x igt pe.pas makan solat maghrib n jln2 lg...ktorang beli gelang...n we name it as THE BREED BAND GELANG..hohoho sungguh sengal bukan? teehee =)

okay hr nie ader date ngan lubby plak huhuhu jgn jeles uollzz! tp lmbt sket la..saje nk lepak2 n gosip2 ngan lubby..mmandangkan sok xde kelas ape lg bergindut lg..waka waka ey! ey! hr sbtu ahad play hard..weekdays study hard..its balance rite? (^_^)

ramadhan dtg lagi...

ku mengharapkan ramadan kali ni penuh makna..
agar dapat ku lalui dengan sempurna...

inilah harapan aku setiap kali ramdhan dtg..
moga dri ini terisi dengan perkara yang berfaedah sepanjang ramadhan ni
rinduku pada mak abah n adk2 makin kuat
tp aku kene tabah,sbb aku penah laluinye..

smoga tuhan melindungi aku drpd dugaan dunia
smoga ramadhan ku penuh keberkatan
doa aku utk kau yg jauh smoga berjaya melalui ramadhan dengan sempurna
tuhan telah membuka pintu syurga pd bulan yg berkat ini
moga aku x lalai dan lupa pada mu Ya Allah

SELAMAT BERPUASA 
kepada muslimin dan muslimat

1 RAMADHAN 1431H

p/s : tetiba aku denga lagu raya kn..pose pun blom mula lg..sengal adwa!

gamba baru



wif fatin


adwa,fatin n balloon


F&N Fun Fest


hope balloons..i wish for sum1..now i hope for nothing

p/s : tengs atin,u make my day! =)

contohi die..











we play hard...
we study hard ...
bru balance


p/s : aku suke care ko nina!

its F&N Fun Festival!!

smlm pukul 12.20 atin im FB ajak g F&N Fun Fest. kat bukit bintang..memandangkan aku pon x buat pape,so aku pon follow la atin n membe die eika..we met at KL monorail kl sentral n eika da belikan tiket pegi balik ke BB so senang.xyah pk nk beratur beli tiket nnt.

ktorang smpai kat BB around 3PM sumthing,trus g tgk shuffle...im not so into shuffle actlly..so tgk pon kejap jela...then round2 kat booth2 yg ader...jmpe awal ashaari ngan minah Thai jd host tok fest nie...sumpah hensem awal..hehehe..then atin g kat booth balloons n grab 1...but before that we have to write a wish/hope  at the piece of paper..then they will clip together wif the balloon...n akan di lepaskan ke udara pkul 5.aku pon amik 1 balloon gak.

sambil jln2 tgk estrella perform n band tilu...mmg sgt best okay!! vokalis estrella so sweet n vokalis tilu so cute yuna pon cool weyh!!.pastu around 4.30PM cmtu ktorang berkumpul depan stage tgk performance mcm2 breakdance,cheerleaders n ader la lg band2 lain.pastu organiser bg baju kat ktorang n ikut kaler smiley n berdiri atas gambar smiley terbesar kat KL n nak tau...buat formation nie masuk dlm malaysian book of records..mmg cool habes!!aku dapat tshirt kaler hitam same cm aten..n ktorang btul2 dok kat mate smiley...huhuhu...byk gler amik gamba...i also bring along my MeeMoo n snap2 la...teehee =)


sementara nak tggu band2 lain perform cm Bittersweet,Pesawat,Hujan...so lepak2 lu...n paling x sangka..meet in person wif harry lead guitar Bittersweet..die membe aten..so we have some talk..gelak2 n so many more..da abes sembang2,jln2 jmpe lak ikhwan my ex-schoolmate..die pon lepak2 ngan membe2 die kat fest nie..da penat melayan si aten n ikhwan gado..

ktorang serbu stage sbb kul 8 da nk start..mule2 mmg x best sbb Najwa perform..so boring,lembab,byk sgt lagu die nyanyi sgt x best..then Pesawat perform plak...mmg cool..layan abes ngan atin..nyanyi same jerit2.
Fuhh!!! so so so cool...then bile Bittersweet kluar lagi aku happening.mmg gler2 aku jerit hahaha nyanyi semua lagu Bittersweet n paling last dorang nyanyi lagu Capital E mmg boom lah...semua org jerit2,menari n sing along together..Bittersweet u guys r really2 cool!!! n last skali Hujan perform..tp aku just tgk hujan perform 1 lagu jer..sbb time tuh da kul 9 lebey da..but overall this fest is really awesome! harap2 akan ad lgi event2 cmnie

smpai UKM kul 11 lebey gak la..naik train paling last..penat tp have fun sgt..tengs atin!


p/s : gamba akan di upload nnt ok!

aku mahu berubah

mahu! mahu! mahu! mahu sgt berubah...aku akan berusaha sungguh2 kali ini pasti! xnk benti separuh jalan mcm dulu2,,,aku nk jugak mcm org lain..sihat bergaya..aku yakin aku pasti boleh..xde ape yg mustahil...

aku sgt2 terazam skrng..mase tok aku berubah...n aku pasti boleh!!! klu org lain boleh aku juga boleh...yeah!!!

"PROGRAM THE BISA KURUS ADWA"

bermula hari ni!

"dulu2 punya citer da abes n aku da lepaskan,skrng yg baru n yg pasti!"


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...