jom bertukar!

jln2 bace blog org skali aku terjumpe 1 blog review pasal blog lain yg cter pasal 


Menjengkelkan 4 : Gadis Tudung, Shawls Melaram


ermmm pendapat aku mmg ader btl pon,kadang bnd2 cmnie kite x sedar,kite pakai mmg rse cm ok tp kite x sedar mungkin mata lain yg memandang ckp "da cun da pakai shawl/tudung,skali seksi la plak" maksudnya di sini mungkin baju/suar yg kite pkai ketat or maybe shawl/tudung kite x cukup labuh tok menutup aurat

nie peringatan utk kaum hawa terutamanya aku supaya jg aurat even aku pkai tudung pon..
bnd nie kene amik serius bile laki yg menegur..bahaya woo
tgk,mereka pon nk tlg jaga kesucian kaum hawa taw,makaseh!

so kawan2 marey berubah okay!
x salah berfesyen tp kene menutup aurat!


SILA IGT INI PESANAN ADWA!!!
SAYA BERJANJI AKN MEMPERBAIKI DIRI,INSYAALLAH


no offense ya!

21 comments:

one2paii said...

betul tuh bai..sekarang nie persepsi orang tentang aurat semakin teruk,aurat baik dari hujung kepala hingga ke hujung kaki..tapi zaman nie aurat cukup dengan menutup kepala(yakni tudung)dan di bahagian bawah sudah pun tertutup dengan baju dan suar sendat,ape kejadahnya semua ituh,..

adwafarahin said...

ermm tulah kan

ape kejadahnye sume itu..
haihh adwa! adwa!

Abu Luqman said...

singgah malam..apa khabar

adwafarahin said...

baik saja!

maap chatbox wat hal

echah mashuri said...

ermm..menutup aurat tidak sempurna.;(

My MiRa said...

boleh pakai shaal tapi jangan amik yang pendek...kadang pakai shwal lebih bagus kalau yang panjang tu sebab die kakan tutup bahagian dada kita...berbanding pakai tudung biasa yang kadang2 nampak singkat....

ape pon depends kat kita dan niat kita...:)

adwafarahin said...

echah : aah la ermm =(


my MIRA : yup btl2 tu pakai tudung bia menutup aurat kan!

Jo Qusary said...

lelaki menyebok yg takde keja berfaedah je suka pandang2 pakaian pompuan pastu nak tegur2... merimaskan.

eqacashperlala said...

thanks sebab ingatkan
aku pun masih tak sempurna aurat

insya allah
aku akan baiki

terima kasih sekali lagi :)

adwafarahin said...

erkk? sabo2

tp klu utk sesuatu yg baik x salahkan?

hehe yg mane baik amik sebagai pengajaran..kte manusia bese je

adwafarahin said...

eqacashperlala : same2
jom kite same2 perbaiki dri

same2 skali lg!

YOUsoF said...

Tidak salah berfesyen tp kene MENUTUP AURAT ok kawan² perempuankun di luar sana.. ;)

adwafarahin said...

hehe!
baekkk!! akan menurut perintah

apezs shah said...

Salam.

Yeah mungkin benar juga tu..
Bertudung biar menutupi auratnya.. Jika terdedah baik dan tidaklah perlu untuk bertudung...

adwafarahin said...

yup betul tuh!
hehe

petisuara said...

i pon smpai skrg xdpt lg nak pakai yg ttp dada..asl la susah sgt ea kalau nak menuju ke arah kebaikan ni?bukan susah pon kan..mesti setan bnyk kot kt i..huhu

adwafarahin said...

hehe same jela kite

ish! ssh btl kan,padahal bnd baik tuh
ermm berdoa harap2 1 hr nnt akn berubah insyaAllah

areripe said...

adoi, nak buat contest pun kena la pikir dulu, ni main buat ja.
kan dah mendatangkan kemarahan orang Islam.

adwafarahin said...

ermmm
nk wat cmne bnd da lepas kan

~~su manje~~~ said...

salam sis su demam lagi lum baik nie...

adwafarahin said...

siannye x sihat yer

get well soon k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...