rutin

sblm kite cerita panjang aku nk komen sket pasal entry lepas..kpd abg stalker, wah! wah! wah! suka suki ckp adwa ahmoi yer,tau la org sepet. ceit! sungguh berterus terang ye abg stalker hehe..xpe2 sbbkn nie bulan pose adwa maafkan :)

ok back tu the title,rutin harian mase pose nie lain sket la dr hari2 x pose kan. bngun awl sahur pastu kene la tlg mak kemas rumah. pas abes kemas rumah aku melayan sume movie yg ade dlm lappy nie smpai abah pon kate "dah2 la tu angah, laptop tu pon naik bosan tgk tuan die hr2 dok mengadap.lame2 meletop bru puas hati"..err abah anak mu ini mmg da xde keje nk buat da la melainkan layan movie je yg bole hoho.

klu mem besar kate "jom kite ke pasor" aku pon "moh ler mak". mane bole bantah sbb kang x buka pose bru tau sbb lauk xde hehehe.klu abah keje pg meriah la sket buka pose 4 org kat rumah,mak,abah,aku n adik.klu xde kami 3 org jela. tp klu abah keje ptg nie 1 lg rutin aku ptg2 iaitu hantar makanan kat tmpt keje abah.

mse nk hantar mknn nie mmg x bole blah la.. bile kite smpai je, tgk ramai pkcik2 n mkcik2 yg menunggu waris hantar mknn.bile nmpk je ade bekal utk diorang "senyum lebor" org perak kate.slalu mak bekalkan kat abah lebey sbb kadang2 ade gak kwn2 abah yg anak bini diorang x hantar mknn so bole share2 sket rezeki yg ade.abah cite time berbuka tu, ader gak yg dtg tumpang2 nk rse tp abah on je sbb mane larat nk habes semua kan..tp paling sadis sket bile banduan mintak sket nk rse mknn. smlm abah kte ade sorang banduan mntk "sarjan bole sye nk rse sket makann sarjan bwk tuh?" abah pon kesian n hulur la sket.aku yg dgr pon sadis je rse apetah lg diorang yg dok dlm tu kan *pasal plak aku cerite mcm nk tacing2 nieh?korang layankan jela k 
-___-

mlm plak cm bese pas berbuka siap2 la nk g terawih plak.jarak antara rumah ngan masjid sgt la dekat so kemeriahan nk berjalan menuju ke masjid tidaklah dpt dirasakan sgt hoho

tu jela rutin aku hr2.ptg nie aku igt nk bodek abah nk g bazar ramadan..hajat di hati nk cr popia basah


gamba nie bole mengurangkan pahala pose anda,harap maaf sape yg terliur ye -__-


p/s : x lama lg nk blk KL da -___-


19 comments:

Abang Stalker said...

alamak ai..kne tikam plk kt entri ni.hehe..hey,sepet tu cantik tau ;)
ampun ye adwa..:D *bt mke kacak ni.


adwa,pasni kne tapau tuk abah mangkuk tingkat.setingkat tuk abah,setingkat tuk kwn2 abah,dan setingkat lg tuk banduan. :D sedekah dpt pahala..;)

alif haris said...

huhu .. abes terkurag pahala puasa tgk makanan sedap ^^ haha

eh abh adwa keje jadi warden pnjara eh ? pnjara mana ?

Shamsuddin Amin said...

wah... rajin adwa g trawih...
bgus2... ^^

nak sikit popia tu... =P

adan said...

part banduan tu mmg tacink la adwa.. kesian gak dengan mereka..

aQimie Ceplos said...

haha! tersedih plak bace td.. sob2. hehehe .
ad balik KL bile?

cik sakdi said...

adwa, penuhkan masjid sampai minggu terakhir eh hoho

say to easy=) said...

tacing weh part banduan mnta makanan tu..cian diorg..hhmm

~~su manje~~~ said...

singgah di malam sabtu sis adwa....

Nurnajwa said...

Ahaha, sah la mmg goyang kaki je kan? Smpai laptop pon naik bosan tgk tuan :P

Hehehehe ;D

ABU said...

sungguh seronok berpuasa dgn mak ayah kat kampung... aku pulak kat sini uh!! tak sabo nak balik kg..

aleen aiden said...

meh supply movie kat aku meh.movie dlm hard disk sume da kaatm.tggal yg xbes je klo blom tgk pon aku rase.hu3

iKhRam said...

amboi.. rutin dia.. padat.
abg stalker panggil amoi.. hehee.. tu tandanya awak tu comel la tu adwa.. hahaha

APAN said...

oh...abah ko tu keje kat penjara. jadi waden ke?

Miss Elle said...

hai rumet! sy rindu! nnt dh kt kl bgtau! blh dtg jenguk! hehe.. :)

Aisyah Aina said...

sedih je baca :)


popia basah tak sedap..nak yang goreng..haha :D

Ayie said...

rutin aku,
kerja balik rumah tido..
kerja balik rumah tido..

harinih berubah sikit..
kerja balik rumah berblog tido..

hahahaha

Abu Huzaifah said...

popia basah.. hari2 mkn... sbb jiran jual.. lebih dpt... hehe

mykhalis said...

abah baik sangat sampai banduanpun leh mintak lauk..hehehe

amna said...

saya lebih prefer popiah sira sambal berbanding popia ateh tu/ hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...