tora datang lagi! :)

yeay! adwa dtg lagi haha,lama gila x update blog nie,da mcm anak buangan dah. sibuklah sejak menjadi bibik di rumah.bila kat rumah besela kene tlg mak ape yg ptt kan bkn slalu blk, pasnie nk kene blk KL lama plak x blk Penang

sejak smlm org da berpusu2 blk kg, jln mmg ya ampun sumpah menghabiskan minyak kete je..jem sgt2..smlm plak abah saje bw 1 family mkn lua mmg x sempat nk berbuka proper la..tmpt pon da full tp at last dpt gak la ktorang tmpt nk berbuka :)

bila tgk kat jln raya smlm sume plat kete KL je tetibe rse sayu plak sbb taun nie ktorang x blk kg sbb pg raya  abah keje di sebalik tirai besi haha *bajet sadis je bunyinye kan dan bertambah2 sayu lagi bila taun nie x raya 1 family plak sebabnya abg pon x blk penang atas tuntutan keje :(.so  pagi2 raya taun nie cume aku, mak n adik2 je la berhari raya..ptg sket bru dpt beraya ngan abah.tp pape pon alhamdulillah dpt jugak beraya ngan family kan dr x dpt raya langsung :)

pg td bru setel sume persiapan nk raya mop lantai,cuci kipas,tukar langsir.kuih raya setel 3 4 hr lepas da..taun nie sume kuih raya buat sbb aku ader so mak dera aku je la buat kuih raya tp x byk sgt la..dlm 8 jenis..jadilah dr xde langsung.n yg bestnye abah memenuhi impian aku nk mkn lemang..so lemang telah di import khas dr perak..wehooo! best!

lagi 2 3 hr je nk raya kan so kepada rakan2 blog sekalian *skema maut gila nie aku nk ucapkan

  • Selamat Hari Raya,Maaf Zahir dan Batin ye - kalau ade post2 aku yg secara x sengaja mengutuk atau mengguris hati korang aku mntak maaf sgt2.biasalah yg salah itu dtg dr kelemahan diri aku sendri n yg baik itu dtgnya dr Allah.

  • aku doakan korang2 yg blk kg tu berhati2 di jln2 raya la ye. klu bkn korang yg drive,berpesan2 pada yg drive okeh.
  • jaga dri korang baik2,jgn main mercun! nnt xde jari ssh nk mkn lemang :P
  • pada korang2 yg da ade kat kg tu,kim slm kat family korang sume k, semoga bergembira bersama sanak saudara jugak. 
  • dalam kita berseronok2 jgn lupa pd yg da tiada n jugak pd mereka yg x berkemampuan
  • semoga syawal korang tahun nie penuh bermakna :) 
  • harap tahun depan kite sama2 dpt berjumpe lg dgn ramadan dan syawal.amin.
  • lg satu lupa plak selamat hari kemerdekaan yang ke 54 ye..Malaysia, tanah tumpah darahku :)





p/s : bila aku baca blk ape aku tulis rse mcm mmg skema gile tp lantak la asal korang paham n ikhlas dr hati aku..*aiceh :P

18 comments:

cucu umie said...

selamat hari raya juga bt sis sekeluarga.. incya-Allah tidak beraya di kg pon suasana raya tu ttp ad kan..hehe

salam syawal dripada ayie bt sis.. maaf kalau ad terkasar bahsa and so on..

Azham Vosovic said...

Selamat Hari Raya Aidil Fitri Adwa.... saya ada bagi award kat awak....dtg lah amek heheheh

nabila izyani said...

selamat hari raya dan selamat merdeka adwa =)

khairul akmal azman said...

yeyeh..raye dtg lg..
cantik background blog.
i like.........

Aisyah Aina said...

selamat hari raya kak adwa..raya datang rumah..haha ;D

muhamad hanif said...

woo !


ucapan versi warnawarni. Selamat hari raya jugak oteh !

Shamsuddin Amin said...

wahhhh... rindu ngan adwa... ^^

slmt raye...
epy2 slalu... ^^

Nurnajwa said...

Selamat Hari Raya sis ;)

Maafkn semua salah kte, hee.

YOUsoF said...

Skema iya, tapi gila tidak kot.. ;D


Takpelah, dapat jugak beraya 1 family.. Pagi raya tu jangan lupa call abang yang tak dapat balik tu, kesian kan beraya tanpa family..


8 jenis kuih, banyakkk tu! Point yang ke-2 tu memang saja dikosongkan eh? hehe




Salam Aidilfitri tuk Adwa sekeluarga...

alif haris said...

selamat hari raya adwa ..")

tape lah, xde rezeki nk balik kg.. huu ..
sabar la ye ..

haikalblank said...

hahaha selamat hari raya kawan!! :D adwa, jemput datang rumah kalau singgah kluang johor...

*tetiba. HAHA

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

epy eid n epy merdeka day!!

amna naziha said...

HAPPY HARI RAYA & salam kemerdekaan buat cik adwa n family tersayang :)

maaf zahir batin.. lastly update juga blog dia.. huhu

syrupmasin said...

slmt raye adwaaa :D

naem said...

selamat hari raye. ikhlas dari ahmad naim dan isteri. HAHA

chemay said...

adwaaa sayanggg..
selamat hari rayaaaa...
sorry if ade sakitkan hati adwa tauu.
:)

Iz.Eusof (Abg Stalker) said...

tahun ni raya x meletop mcm dlu2 la..mgkn sbb kita puasa x smpai 30hr.kn?dgr takbir biasanya sayu je hti,rs insaf.thn ni dgr takbir rs cm azan je. ==' adakah abg sorg je rs cmtu sbb byk dosa.haha

Anonymous said...

Terima kasih untuk blog yang menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...