hasil kerja x seberapa..

my first shot


 1st time shoot mlm - pokok ceri depan rumah

 bunga matahari mak tanam,skrng da layu sbb die x tahan kene hujan -__-

 nie pon antara pokok2 yg mak tanam

2nd flower


p/s : nie la antara beberapa shot yg di amik..errr sgt x cantek tp try nk improve lg. aku still merangkak2 nk setting Canon nie.. tp xpe practice make perfect kan? :) *ade lg yg lain tp wifi slow lmbt nk upload

aku perlukan komen korang,komen yg membina n komen yg bole bantu aku nk improve utk dpt kualiti pic terbaik
don't use harsh word yep,aku hati tisu + hati kecik T_T haha

33 comments:

senyumSOYA said...

huhu..jeles2..papepun..nice gak.. kena praktis byak2 la kot.. x da pngalamn gk..(^^!

Abang Stalker said...

wah..cantik la adwa! :) ni klu amik pic mke abg kompem nmpk smpai liang2 roma.hehe ;D xpe2,mle dr bwh la nk jd best photographer kn.ala..kdg2 org yg atas2 tu pun bkn cantik mn pun hasil diorg.keep it up adwa! ;)

Fatin Sakura said...

ok jer tgok.. hehe.. biase la..lagi2 kalau x pernah guna kamera canon sblum ni..pergh.. good luck!

aleen aiden said...

bunga matahari tu osem giler!!

Nurul Ain said...

waaa adwa blaja tgkap gmbar ke?? dslr ek?? wuiyooo

Shamsuddin Amin said...

canteq la ni adwa...
dean ni lgsung x reti nak amik... hoho

syrupmasin said...

kak nk beli bunge bole?? :D

amna said...

jom kluar outing. cik amna pun x-pro langsung bab setting aplctn kt cam wlaupun dh sthun lbih pkai slr

cucu umie said...

ayie suka gmbo matahari tu..nak gmbo tu boleh tak sis..cantiklh..heheh

mykhalis said...

Khalis tak pandai langsung pasal kemera nie.. tapi kena ceriakan gambar kot..ceritakan camne jangan tanya,,hehe

Far8 budak baik said...

adwaaa...nape perlu canon..
tak cool pun..
jeles bab aku nikon..
hahaha..haa haaa..
mcm lawa lahhh terbaik lahh
pic tu..

muhamad hanif said...

flash kau terang sangat..


cuba kau try malap kan sikit..;)

adwafarahin said...

senyumsoya : tengs..yep mmg kene praktis lg

abg : tengs abg! hahaha yg tu x bole blah..orite! adwa will try my best :D

fatin : hehe makaseh..

alin : tengs alin!

ain : aah ain hehe :)

dean : tq dean..hahah adwa pon beginner je :P

syrupmasin : hahaha meh2 jmput mai penang beli bunga

amna : jom2! amna bole ajar adwa pulak :P

ayie : haha amik la ayie x kesah pon

khalis : hehe adwa pon x pandai..blaja sket2 je

far8 : haha nk wat cmne nk try pakai canon :P
jeles jgk ngan org pakai Nikon -__-

hanif : err.. x tau katne plak nk setting flash -___-
btw tengs bro! :)

Nurnajwa said...

Errr, komen eh? Kte sndri ta reti sgt --

Btw, cntik gle sume ni especially sunflower tu. Nk boleh? :]

Kapten Atok said...

aku x tau pasal gambar tp pasal ceri aku tau... sedap ceri tu

kat kg aku banyak tumbuh meliar atas bukit

ABU said...

adwa kini kembali dengan kamera DSLR oyeh!! hahahaha

oh ada lama mghilang..

ok la pic yang ko tangkap tu..tpi mungkin kena edit sikit, cerahkan lagi..:D

alif haris said...

hehehe .. nice ^^

xpe adwa .. practice make perfect rite^^

muhamad hanif said...

Err, aku nikon taulah..


kau guna canon kan ? cuba try usha kat mnual dia..

izzah said...

angah,nnt boleh photoshoot raya!!haha

farah wahedda said...

Woow cntek laa adwa tangkp bunga2 2 smua

iKhRam said...

saya rasa ok dah ni.. dah ada teknik.. cuma perlu diperhalusi..

amik gmbar yg dekat2 cam ni memang kene usaha lebih sikit..

percubaan adwa saya rasa ok.. !

p/s - sori.. tak reti komen spesifik sebab tak de dslr.

faiz said...

walaupon aku buta seni tapi bagi aku ianya awesome

adib syazwan said...

nanti tolong ajar cara-caranya ye!hahaha!tggu aku beli dslr dlu,wakakaka!

::FAIZ FARISH:: said...

nice

YOUsoF said...

Hmm cantik dan good try.. ;)

nak komen lebih² tak boleh sebab Usop pun takda lagi 'sniper' idaman..

Abu Huzaifah said...

waaahh cntik ler.. :)

ghost writer said...

nampak gayanya kamera yang merah tuh dah tak diguna..bila nak jual kat orang..hihi

adan said...

dah cantik tu adwa.. klu sy belum tentu dapat shoot mcm adwa shoot ni.. jom belajar sama2 nak?

k e y r i said...

fuyoooo.. untungla ade kameraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

miss nana said...

chantikkk3...^^

pamie said...

waaa,nak jugak adwa,huhuhu..

Sasa Samsudin said...

hye adwa..lame tak dtg blog adwa..sasa kat umah perak tak on9 la..hehe..sasa pun ada buat entry tngkap gmbr macam adwa nie..hehe..tp saje2...and gne camera digital biase je..x ade duit lagi nak bli dslr..ehhehe

syakey said...

weee. cantik cantik. yg bunga matahari tu cantik sgt.

keep it up. rileks ahh, lama lama pejam mata ja amek gamba setting semua pro dh. :D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...