hajat tertunai.trima kaseh!

da lame mengidam nk mkn cendol x sangka lak yana pon same,so hr nie dorang yana,murni n kk plan mkn cendol kat redup rimba dkt ngan ukm.aku dengan x berapa nk sehat nie trus semangat kambing sbb dengar nk mkn cendol!...benda yg lame aku idamkan..hehe
tp mula2 kene pegi cre moto n helmet dlu!

dan kami akhirnya dpt menggoda si yon utk bg pnjm moto..hahah makaseh yon yer! n mangsa yg diperalatkan utk membawa sibu2 saied a.k.a fana adalah aku..ade ke patut saied suh aku bwk awek die 20km/h..gler ke?opah aku pon lari laju dr tuh (haha aku tipu)..aku tlah membawa LC merah CCJ dengan jayanye ke redup rimba.Antara mereka2 yg turut serta utk pegi merebut cendol dan laksa adalah aku,yana,nina,kk,fana dan murni


dr ats ke bwh belah kiri : kk,nina n fana
dr ats ke bwh belah kanan : yana,murni n aku
tengah : gmba rumah terbuka kolej.murni camerawoman

aku dpt rasekan hanya ktorang jer yg mkn laksa n cendol kat situ sbb nye org lain mkn senyap jer..ktorang mkn sket gelak,mkn sket gelak...haihhh agaknye org kate lupe mkn ubt ke ape bdk2 nie..hahah..kami mmg cmnie maaplah yer...
seperti biase mangsa yg slalu dipangkah biler bercakap ialah murni,aku,fana n kk (oh hampir sume rupenye..hahah)
 muni dipangkah adelah kerana ckp x penahnye betul ader je nk kene gelak ngan ktorang antara perkataan yg buat ktorang nk pangkah die ialah
  • sibu2 - pepatung (die kate org johor pnggl sibu2 -__-..lantak ko la muni,bedal saje)
  • slowkan tali helmet - nie sumpah x bole blah..die igt helmet tu radio agaknye hahaha
  • gelek dr pipi sentuh pinggang (korang ley imagine x cane die buat? hahahaha)
  • yg latest desko - disko sebenarnye.haha
aku bese2 je kene pangkah.dorang pangkah aku sbb gemar x tutup signal klu bw moto..semangat bersignal agaknye aku nie.aku pon x phm nape la aku sengal rajin sgt x tutup signal.-___-.lagi 1 yg terbaiknye..bole pulak moto aku mati tengah2 trafic light td..budak2 nie gelak guling2 tgk aku terkial2 start moto tgh2 jln.yg paling aku hangin nye bole plak penumpang aku si fana nie gelakkan aku bagai,bkn die nk support aku suh start moto dlu..die bantai gelak beria..haishhhhh kejam!

fana nie pulak x abes2 asal mintak tlg sket.."5 ringgit"..semenjak die bermadu kasih ngan saeid nie murni kate die mate duitan...haihhh minah nie mmg nk kene sekeh pale agaknye.pastu smlm dinner bole pulak die x bercakap sbb sahut cabaran murni supaya x bercakap sekejap..sungguh sengal!

kk mengajar kami 1 peribahasa baru iaitu BAGAI ANJING DENGAN KURA-KURANYA,..(suke hati awak jer tuka peribahasa en..ktorang layan kan jelah) hahahah sumpah kene pangkah smpai balik

smlm sgt gile aku rse.gelak tgh2 jln nek moto..mcm x siuman.bole lak bw moto beriringan mcm jln ktorang yg punye..keje gilor la eh.tp overall best gilor2...alhamdulillah hajat aku ngan yana tertunai suda..=)

18 comments:

kimchisu said...

ate, aku laa..
kejam2
sob3

adwafarahin said...

padan muke ko..hahahha

one2paii said...

gua pelik, kenapa gmbar gua x de dalam nie..padahal gua dah menyelit da kat celah2 korang..cis..masih x nmapk lagi kelibat gua

fendi_scropio said...

salam...gduh palk..hah

adwafarahin said...

one2paii : laa x pasan la weyh lu dok celah mane..waa x sempat nk crop gmba lu..xpon waa rse lu nie besa sgt kot..xley nk celah

adwafarahin said...

fendi_scropio : salam..mane de gaduh ler
ktorang gurau2 manje jer...=)

aimantashkiL said...

haha..sibu2!...1st time dgr...

adwafarahin said...

tau xpe..adwa pon 1st time dengar...merepek2 je bdk nie..ntah pape la..hahah

kimchisu said...

eii mane ada..btol laa..mak dulu ajar pepatung tu sibu2..

adwafarahin said...

ko da kene pangkah..naseb ler

Anonymous said...

sweet memory...

adwafarahin said...

yup..sgt2
makaseh!

Che Armster said...

ye arr.. kat johor mmg orang panggil sibu-sibu pon

adwafarahin said...

haaa yeke?
hahah igt die ckp pelik2 jer...
=)

c i n d a l e n a said...

kitorang ingt nk tggu korang..tp cm lmbt..hehe..sory ye..tp ruginye rase xdpt join korang..

adwafarahin said...

heheh xpela zimah =)

kimchisu said...

adwa: yeay, see aku ada supporter..
che armster : tankiu2..hidup johor..yeayy

adwafarahin said...

eleh muni kebetulan je la..
xde maknenye,supporter ko sorang jer..
supporters aku ramai hahaha
bwekk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...