precious moment

*sori yer,nie entry panjang x byk gmba sbb aku x sempat nk transfer haha...

smlm isnin family aku slmt sampai KL kul 12tgh hr trus amik aku kat sg bloh
sbb aku gigih nk jmpe family, aku nek ktm dr UKM ke sg buloh haha
woaaaa~ best gila weyh dpt jmpa org tersyg :) 
then tanye abah nk g mane nie
abah kate surprise!

at last smpai KL aku tau da nk g mane, ktorang akn slalu pegi regular parking,park kete n merayap la.
regular parking ktorang depan complex campbell,giler weyh parking situ pon da rm8 per entry..last2 g blakang parking lg 1 rm5.50.setel parking, gerak blakang jln TAR 
mak n abah laju je ke kedai jual kain,aku tau sgt dah nk beli kain pasang baju raya la tu
mmg betul la tekaan aku, msuk 1 kedai tu abah kate "ok pilih sorang 1,nk yg mane"
setel sume "yeay! da ade baju raya" haha *aku tau aku yg overexcited dr adik2 aku :P

then nx destination 

 SOGO

time nie mmg aku rse nk cabut kaki .sale hebat gak, rse cm nk beli sume -___-"..penat pusing 1 SOGO nk plih baju yg berkenan.
memandangkan aku msih di bwh tanggngan abah, aku pon same naik menghabiskan dwet abh teetttt! hahaha
ktorang plih baju smpai mak kate, "suda2 la tu, nk pilih smpai nk ttp SOGO ke bru nk benti?" :D mak da x larat nk melayan kerenah ktorang,time tu pon da kul 3 lebey x mkn tgh hr lg. so stop shopping g byr..skali aku tgk total up sume Gulp! terlebey suda.. huhu
abah pon kate.abah ramai sgt ank pompuan.abah da spent dwet byk2 da utk shopping raya nie.
yeay! syg abah muahhh!

ktorang g mkn fast food 

 KFC

sbb adik kecik aku nk sgt mkn KFC so abah layankan saje
setel mkn g masuk SOGO blk sbb aku nk beli baju utk g praktikal..lupe td nk pilih sbb igt nk raya je :P
abes beli sume,mak pon kate jomla blk,mak da nk pth kaki nie
so gerak blk tp smpat singgah jmpe opah aku kt kg.baru
dalam 7 lebey gerak blk sg.bloh blk umah umi,mak angkat aku, tido sane.

smpai sg buloh,umi g psr mlm ngan adik2
diorang blk,ktorang mkn mlm ramai2..meriah gila, adik aku 2 org,adik2 lain (anak umi) 4 org so mmg meriah abes,layan kerenah adik ija aku sakit perut gelak
aku suapkan die mkn,pastu die g lari2,buat aksi pelik2.last2 x abes pon mkn sbb byk main -___-

hr nie,bngun pg2 gerak HKL sbb adik bwh aku de appointment doctor
lama gak tggu, smpai kul 8pg..setel sume kul 11pg
pastu abah ajk mkn nasi lemak kg baru.so layankan je
abes mkn gerak blk Bangi nk anta aku blk UKM

sblm blk UKM singgah Jusco Bandar Tun Hussien Onn jmpe abg aku,die keje situ
lama gak lepak situ..yela adik2 aku lame x jmpe abg,mak abah pon same
esok bru abg cuti so alang2 nk anta aku blk Bangi mak abah singgah jup jenguk die
kul 12.30 gerak blk..tp 

sblm blk bangi singgah kajang dulu.
sbb anak abah sorang nie *aku la tu nk abeskan duit abah lagi beli brng2 kat hostel yg da abes :P
singgah Mydin, aku borong Meggi n brng2 keperluan lain
pastu bru blk bangi

smpai UKM, abah nk belikan aku mknn tgh hr, tp aku ckp xyah la nnt aku g sendri
abah n mak pon nk gerak blk sg,bloh da sbb diorang pon da letih sgt
esok adik aku ade appointment lg skali
sblm balik abah sempat hulur duit lagi kat aku hoho
tp sekali ngan pesanan penaja "Belajar Rajin2!"  hehe :D

so dats it!
seronok sgt dpt spent mse ngan family :)
dekat 5 bulan x blk,rindu la ngan diorang kan
so tengs abah, mak n adik2 for the time, hee :)

abah sorila ye,anak mu sorang nie mmg mengada taik kuda sket
anyway i love u abah! n terima kasih, sbb byk berhabes duit utk anakmu sorang nie..syyyyggg abah!




p/s : saje aku buat entry panjang,nk bls dendam 2 hr x on9 haha :P

*td blk je aku demam,.sumpah x larat nk bangun :( tp aku puas dpt spent mse ngan family :)

28 comments:

kokser kokdam said...

ma aih.. sakan kamoo jalam2 eh..

best..

ngan family lg

k e y r i said...

cewah... pegi SOGO xajak! ceq pon ank shopping agk~ haha :D

Abang Stalker said...

alolo...cian dia,bru jmp mak abah ye.bls dndm dgn menghabeskn duit abah.seronok sakan ye cik adwa oi.whahahah..xpe2,raya tahun skli.tp awal nya bli -___- abah,iz nk jgk!

zacky786 said...

waaa..~ berjalan aje..~ hehe

syrupmasin said...

kesian demam..saba lah..janji dapat jumpe family kan :)

faiz said...

mmg lotih kalo berjalan2 ni...laie2 nak bershopping ni..

cik sakdi said...

panjang2 pon kite bace kasi habis. haha ye la ckp pasal baju raye n kfc, dah la xbeli baju ag n da lme gler xmakan kfc. haha

amna said...

salamualaik..

sukanya adwa dapat baju raya, makan kfc pastu baju praktikal lagi.. nak jugakk...!! tehee..

p/s : ingat pesan abah blaja rajin2 ^^

Aisyah Aina said...

kita baju raya tahun ni dah beli dah tahun lepas...haha

ABU said...

wah seronok gile adwa.. hahaha
tak pe skali skala menghabis duit hahaha...:D

YOUsoF said...

Waa.. seronokkkkkknya family yang datang menjenguk.. siap belanja sakan lagi tu.. Masa tu mesti memang tak terasa penat kan..


Makan ramai2, lagi terasa nikmatnya kan. ;)

Penat tu akan terasa paling kurang 24jam lepas tu hehee.

~~Ticer Wann~~ said...

wahh bestnya dia dapat baju raya dah...

Aimi dan Pakcik Hashim said...

dah ada baju raya tu

bunga said...

lau p jalan2 ngn family best..lau p sorang xkot..haha..

Fyqa said...

waaaa... bestnye kamu ^^

Encik Suami said...

LAMA GILER TAK NAIK KTM NGN G SOGO.
TETIBE RASA NAK G SEKARANG JUGAK.

TGH CUTI EK SKRG NIE?

JEMPUT TERJAH NEW ENTRY (>.<) Misi Mencari Limau Purut Jantan (>.<)

Sham said...

masa bersama keluarga adalh masa yang paling berkualiti...gunakan ia sebaik2nya...

adan said...

tak penat ke shopping tu adwa oi... tanak makan tengah hari mesti nak diet kan..kan..

chemay said...

wahhhh berapa la duit abah adwan habis untuk beli barang2 untuk anak2 dia kan.
mesti banykkkk

deeya said...

waaah ! tetibe cam rase da nak dekat raye lah plak .. kamu nie memang rajin shoping la sayam . selagi tak patah kaki tu tak puas kan .. hahakz !

alolor ciannye demam .. jangkit dya eh . mam ubat yer sayang . muah ! =)

apik pehe said...

wahhh..seronoknyer dia

Ayie said...

baru 2 hari tak online.. aku dah 5 hari tak online.. lagi awesome.. HAHAHA

Raji and Yeen said...

Hahaha weh jelesnyer.. Asl la ak bkn anak manja hal2 (^∇^)

lilypelangi said...

seronoknya dia jalan2 :)

Papa Mifz said...

seronok kan bila dpt berjumpa bila lama x jumpa....

cucu umie said...

haha..sis menghabiskan wet mmang no.1 lah nampka yer..wakka btw, memang seronok dpt kumpul ngn family..satu nikmat yg terkate

Shamsuddin Amin said...

bestnye adwa...
rindu plak dean ngan sabah... huhu

fifianggun said...

happy family tree=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...