lame benor teman idok balik

selamat hari raya korban! :D

sehari suntuk raya hr nie mkn daging je la,tambah2 daging baru..goreng saje pon sodap! haha.
aku blk Malim Nawar hr jumaat hr tu, perhhh kreta byk giler kot..gerak dr sg buloh pas jumpe umie (mak angkat) pukul 9.30pm smpai Malim Nawar kul 12.30am suppose 2 jam tp sbb kete byk jadi 3 jam perjalanan..sampai2 tukar baju trus tidor la weyh.

pg sabtu,bangun pg siap2 nk tolong org kat dapur sbb mlmnya mak angkat aku nie nk buat kenduri sket skali takbir la kt rumah..so bersiap2 la kami smpai ke ptg. lauk best! nasi beriyani bhai! ptg tu bosan2 aku melayan kembar yg ader kat rumah nie..cucu mak angkat aku..diorang pnggl mak abah aku tok a'a ngan opah ina tp panggl aku angah,suppose pnggl aku mkcik la...ikut korang la -___-"

nie si kembar..kembar x seiras, yg sorang tu nk buat peace tp x jadi hehe :P
yg basikal biru namanya Nur Farah Afrina n lg sorang tu nama Nur Faizah Afrina. bdk2 nie mengarah aku bw aku ke sana sni..wah..wah..wah..mcm mem besar tau! -____-"

malamnya mcm yg dirancang,buat kenduri n of kos ade mkn2...part mkn2 mmg best tp part yg x bestnye gua kene buat nie

yaeh! gua pegang tender basuh pinggan, tp pangkat tinggi sket dok atas kerusi biru tu hahaha :P
esok pg bangun awal,mandi sunat hari raya aidiladha pastu mulala sesi balut2 lilit2 kepala aku n adik2 aku..haha da mcm pertunjukkan fesyen plak :P

sarapan pg ktorang sblm g tgk kobau!
lemang,rendang tok,karipap,kek n nasi beriyani :D

pas solat raya jom kita p tgk kobau! tp gua x sempat p tgk mse mula2 kobau tumbang..just sempat tgk part org melapah jer

kobau da bogel..menonggek2 pkcik tu melapah haa..penuh darah baju die
mase nie, cedek kobau x tau dah sape yg amik..hahahah
nie mmg champion bg gua, sbb perlu kesabaran woo nk melapah kepala kobau nie
bahagian isi perut da di angkut
kejap kepala tu kebawah kejap ke atas..aku tgk tanduk kobau nie pon da gerun seyh!


Alhamdulillah rezeki murah gila,smpai ptg td nk dekat 5 kilo jugak daging + tulang dpt..taun nie ramai buat korban so dpt merasa daging kobau n lembu :)

beza daging kobau n lembu..daging kobau gelap berbanding daging lembu
tula kisah raya haji aku.esok da nk balik kl..cuti da abes bro! -____-!


p/s : ate dengor org dok bercakap perak rse seronok benor teman haishh,rse libang libu esok da nk blk kl nie weyh,slase teman udoh keje...mcm mane ghaye kome?seronok ke?

40 comments:

si robot comel said...

uihh loghat peghak udoh kuor weyh,haha.

ghaye tahun ni tak meriah,sebab teman idok berjalan-jalan,idak sihat katekan,hehe.

loghat peghak teman udoh hilang sikit2,ni gara-gara duk oversea.hehe

@ Syima Raaif @ said...

selamat hari raya :)

adwafarahin said...

ate seronok benor teman..tu yg sampai terkluo loghat perok weyh hikhikhik..ghase xnk blk awok nie!

iKhRam said...

sejak terkena tempais darah lembu baru sembelih dua tahun elaps.. trus trauma tgok orang korban. kalau tgok pun.. dok jauh2.. hahaha

dr cerita, mesti meriah kan aidil adha korunk.

adwafarahin said...

ikhram : alhamdulillah seronok! :D

محمد رازيق said...

salam knal.. wah seronok tuh.. hehe. salam idul adha. ada masa lawat blog kami :)

ABU said...

err aku tak reti nak bezakan kedua2 daging tu..
meriah la.. ko suka bab makan makan tapi kalau bab keja dapur ko tak suka pulak ya.. hahahaha bijak bijak..:P

slamt hari raya korban adwa.. mari korban cinta!! :P

Anif Abdullah| AA said...

comel giler basakikal si kembar tuh.hehe

kat umah ni pulak,daging lembu pon banyak.. rezeki sempena aidiladha kan orang kata :P

EpoLღKekunangpelangi said...

Meriahnya. Ada daging lebih untuk Epol tak? ;p

KhaiRin said...

salam aidil adha...
mn daging utk sy? ;-)

semutsengal said...

Amboi, loghat semua dah kuar dah.


Weehh, dging kerbau rasa mcmana eh ? Aku tak penah try.

adwafarahin said...

khairin : hihi nk meh dtg umah :P

hanif : hahaha biasa bro blk kg..kobau daing die x liat sgt..sedap!

syafiqakarim said...

pewit..haha mesti rindu gilos kan.
salam aidiladha weh.
aku meriah juga semalam di kampung

aleen aiden said...

smalam aku makan xbenti weh.nasib taim tido xboleh mengunyah je.keh3

Mohd Izzar said...

untong ler..dapat raya kt kg halaman..hehe :)

smilenajah93 said...

kim pun baru je korban tadi . hik hik . tapi x pegi pun ~

Abg Stalker said...

lilit kepala tu apa adwa?x fhm..abg klu lembu xbole bedal sgt la,nk pening.kobau lg la x bole,klu mkn berak2. +_+ hilang nikmat abg.haihh..

Umie Artoqiemie said...

ingatkan jumpa umie aku keh3..
takut lak tengok darah ni..
salam aidiladha..

adwafarahin said...

abg : pkai selendang lilit2 hahaha

umie : nk jmpe ko jauh sgt haha

faiz said...

aku makan sikit je..xtau nape sekarang ni nafsu makan semakin kurang..

Azham Vosovic said...

meriah jugak ey raya kali ni....

aReLaN said...

kome perak belah mne??ate pon perak ugak. (btul ke apa ak ckp ni.hahaha).bestnya beraya...

fadh leyanie said...

best raya haji ! dapat mkn banyak daging pelbagai masakan..:P

Fara E's said...

hntaq dagingg naa kat umah cheq sat lagi , haha

slamat ary raye !

Aimi Rosli said...

macam tak pernah pula makan daging kerbau.

wah, meriah ea raya adwa. kita punya biasabiasa je pasal tak balik kampung.

aiEz said...

pergh saner korban kerbau ke?bestlah...macam kampung aie 2 ekor lembu tumbang tahun ni...

*xske tgk darah tu byk2...pitam rsa

amna said...

hoo, ada beza juga dging kerbau n lembu pada warna. rasa mcm mna pula cik adwa? lg sedap ke cmne??

cha zainol said...

kerbau pon aku tak makan. lembu pon aku tak makan. --'

khairul akmal bin azman said...

raye sakan ang!

Aujinz said...

Uish.. jarang jarang dapek makan daging kobau.. nyiahahaha... makanan eksotik tue..

apik pehe said...

huhu..kobau pon kobau lah..same sedap tak dagingnyer?

Faaein Talip Roy said...

Perak rupenya kome ye..

bertuahlah ko.. aku dari kecik sampai beso tak pernah2 tengok lembu dikorbankan..

tapi tiap-tiap tahun aku balun daging-daging lembu yan dkorbankan.. hehehe.. ;p

Asrul "iLham" Sany said...

mak gua masak daging2 cam2 resepi yg awesomeness

jambuuu sgt

:D

Ihsan Arifin said...

cumil je buat peace x jadi ;)

alif haris said...

eh awalnya dah balik KL adwa .. nnt2 la .. hehehe

Ezad Skytech said...

wahhh...banyak tu 5 kilo...macam2 boleh masak tu..heee~

tak pernah merasa lagi daging kerbau...hee~

APAN said...

meriah gak tu...siap tumbang kerbau sekor....jiran aku buat, tapi x pegi pun tengok....mak aku je la pegi...

YOUsoF said...

Raya teman biase² aje, macam tahun² yang lepas juge... ;D

Comel si kembar Afrina tu!


Seronok la dapat banyaaak daging.. buat daging berger pun sodap tu. hehe

Abg Stalker said...

owh...HAHAHA.tetbe abg terasa lampi plk :P yela..blur kjp sbb pelik 'lilit2 kepala' kih3..

syakey said...

rumet aku org perak, keje dok ate ate ate. kome kome kome. hahah


slamat habis cuti beb!

;D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...