its a wake up call for me n maybe for u too

4.02 a.m
listening to Kotak Hati by Hujan,over n over again

 kadang2 kita x sedar perbuatan kita menyakiti hati org lain
melainkan org yg disakiti luahkan apa yg die rse
bila org yg kita sakiti luahkan apa yg die rse,
bru kita realized sbnrnya perbuatan kita selama nie ikut emosi bukan ikut akal fikiran

bila terjadi mcm nie,
yg dlu jadi sahabat skrng bole renggang.
yg dlu kamceng bole putus sahabat.
kalau ada masalah yg bole di bincang bersama
elok la di percepatkan
bila da jd something yg kita sendri x puas hati,
mse tu sume da terlambat
xde ape yg dapat ubah untuk jd kembali normal
mse tu pon mungkin kemaafan mmg ssh nk terluah

walau kite dpt kemaafan dri dia pon
tp percayalah bahawa kita akan ttp hidup dgn rse bersalah
mungkin juga seumur hidup
bnd nie aku sendiri alami,
mmg mse xkn berundur lg,
aku akan tanggung rse bersalah nie
mungkin seumur hidup

"It made me realized how we take people for granted, how self-absorbed, selfish, arrogant and superficial we are. Alhamdulillah, Allah still give us the chance and remind us to be kind to everyone and not to hate anyone. Be good, Be better. A wake up call for me to be a better person, InsyaAllah.
Allah please guide me"


slave of allah,
Adwa


49 comments:

alexa yussida said...

thnk u for the wake up call :)

true enuff

HAZWAN17 said...

sama la..dulu penah buat silap jugak..sampai sekarang rasa macam lain dengan member tu...kadang-kadang tindakan kita telah menyinggung perasaan orang lain..walaupun kita tak perasan..

faiz said...

btol tu...kdg2 aku pon takut nak buat sesuatu tu...sebab aku ni jenis memikirkan perasaan org lain..

DiyanaMukhtar said...

insyaallah dia akan ok balik, tapi biasalah, it takes time.. dun worry, nanti ok la balik.. :D

Shamsuddin Amin said...

tul tu adwa...
klo ade selisih sikit tu
cpt la bawa bincg...
bile dah lame2, t tmbah parh...

dlm persahabatan ak pon cam tu juga..
kadg ade selisih sikit...
mungkin ak yg cepat terase...
ye la dh tua... hahaha

tp dorg semua pandai je nak amik hati...
walaupun x de lafaz maaf...
tapi ku mengerti, dorg mmg maksudkan...^^

persahabatan ni ibarat sarung...
kite suke2 je nak pilih mane yg nak pakai...
tapi ssh nak dpt mane yyg sesuai n sedap nak pakai...
dah dpt kene la jage ngan elok...
baru nampak cantik n bersih je tiap hari...
klo maen pakai je x reti nak jage,
lame2 akan lusuh n koyak...

sorry adwa... ak mmg suke komen panjang n merapu..
ntah, rase nak ckp panjang je lepas minom kopi... hahahaha

have a nice day....^^

Inspirationalefeks said...

Good reason :) self-encouragement! like!

mykhalis said...

yeahh..tanpa sedar kita melukakan hati orang lain..

Ayie said...

manusia.. mana ada yang perfect.. adat laa orite..?? so, senyummm..^^

aku demam selsema nih.. taknak belanje aku makan beger ke..?? Nanti dapat beger, kompom hilang selsema nih.. HAHAHA

adwafarahin said...

alexa : welkem

kita sama2 berusaha utk menjadi yg terbaik :)

adwafarahin said...

wan : adwa pon skrng da rasa lain da ngan die,sedey sgt :'(

nape la mse buat dlu x pikir :(

adwafarahin said...

faiz : amik iktibar,len kali buat pk dlu akibat akn dtg

bgusla bile buat something pk pasal perasaan org lain kipidap! :)

adwafarahin said...

yana : aku pon hrp cmtu yana
tp mcm ko ckp mmg amik mse

aku hrp sgt die ikhlas maafkan aku..aku nk kembali mcm dlu :(

adwafarahin said...

dean : lenkali ada mslh bw berbincang taw,jgn jd cm adwa :(
da terlanjur perbuatan mmg ssh org nk lupa

adwa pon same je dean,cpt terasa...n sebaik kwn2 pandai amik hati n tau nk hiburkan hati kita blk :)

lepas nie adwa akan cuba buat sesuatu pkir pasal org lain jugak

tq dean :)

adwafarahin said...

inspirationalefeks : amik iktibar ok :)

adwafarahin said...

Khalis : yup tanpa sedar adwa buat org lain terseksa sbnrnya :(

adwafarahin said...

ayie : yup mmg btl,aku mengaku aku buat salah
n aku buat something x pk akibat akn dtg..teruknya rasa nie haihhh

aku hrp kitorang kembali normal cm dlu2 :)

org demam selsema dok rumah jgn merayap,x bole mkn beger..konpem sihat blk

*tetibe aku pon rse nk mkn beger :P

Ihsan Arifin said...

chill :) semuanya akan okay

adwafarahin said...

i hope so :)

Miss Shikio said...

terjadi kat diri sendri jugak

sometimes, mohon maaf pon dah tak guna

yg penting, sentiasa berdoa agar terbuka hatinya maafkan kita

^____^

adwafarahin said...

yep mmg itu pon yg adwa slalu doakan

:(

ghost writer said...

kalau begitu masih boleh dimaafkan sebenarnya sebab kita tidak sedar akan hal itu kecuali lah dia dah jelaskan dan kita masih lagi angkuh untuk mengakuinya...

adwafarahin said...

adwa mengaku salah adwa n hopefully penjelasan adwa die terima n die maafkan adwa

tengs :)

Arpiiz said...

tak tau lah pernah buat orang terluka atau tak..huhu

adwafarahin said...

klu x pernah bgus la
klu pernah cpt2 mntk maaf yer!

GiveAsh said...

emm..aku perna alami, tapi aku birkan je masa yng tentukan..last2 ok.. mmg kadang2 tu agak sukar nak minta maaf.. but why not u try again.. and everything gonna be fine..:)

adwafarahin said...

adwa da mntk maaf n adwa tau mmg amik masa sket
adwa bia die cool down sket n i will try again

or i just let time decide for me :)

i hope everything gonna be fine soon :)

Aisya J said...

betulll :( aisya ada kawan yg aisya sayang sangat, suka sangat kawan dgn dia, and now tak tegur langsung. macam tak wujud je dah :/

adwafarahin said...

sedey kan bila jd cmtu!
i hope kitorang akn baik blk mcm dlu,i know agk ssh but at least we can try :)

harap aisya n kwn aisya pon mcm tu k!

aisya said...

sape yg x pernah buat silap.. semua org pernah kan? insyaallah, nanti semua akan jadi elok balik la tu... =)

adwafarahin said...

tengs aisya

i hope so :)

misz fae said...

blogwalking!;)
singgah baca n3!

meh singgah blog fae :

http://fzhjmldn.blogspot.com

aleen aiden said...

yup,even da bermaafan pon,klo gado besar tu mesti feeling pastu da xsame.hu3

adwafarahin said...

yup
ktorang x gaduh, salah paham sket je

tp masing2 da lain
hanye mase yg tentukan

Encik Suami said...

BAB PUTUS KAWAN NIE MMG SEDEY LAH KAN? SAPE YG NAK HILANG SAHABAT.
TAPI..KLU "SAHABAT" TUE BUANG KITA..NAK BUAT CEMANA.REDHA JERK LA.

KENANGAN TETAP TERSEMAT DLM JIWA. BILE DIKENANG..TUE YG SODEH TUE.

JEMPUT TERJAH NEW ENTRY

1) (>.<) Selamat Ulangtahun Sayang (>.<)

adwafarahin said...

yup sgt sedey

adwa pon tgh redha la nie

adwa harap kami kembali mcm dlu :)

adan said...

salam.. adwa sabar er..

memang mudah nak memaafkan tapi sukar nak melupakan kekecewaan itu.. saya takut gak bila rakan terasa hati..

adwafarahin said...

adan yup adwa akn bersabar la nie :)

adwa hrp sgt kami jd mcm dulu :(

adan said...

banyakkan berdoa cik adwa.. insyaALLAH akan terbuka pintu hati..

adwafarahin said...

yup insyaAllah..temgs adan! :)

apik pehe said...

adwa..bakper plok nih..
isk3..sabo yer adwa..kalo ader paper bgtau jer kt apik..huhu

adwafarahin said...

sedey la apik..huhu

ye adwa bersabo ler nie :P

apik pehe said...

sedeyh2..
jange nangis gituh..tuuu tubik doh hingus..g lap nuh..eeeeee

adwafarahin said...

hahahaha apik tipuuuuuuuu!!!

mykhalis said...

bila tak berhati2 ketika meluahkan perasaan memang akan jadi camnie

adwafarahin said...

yup mcm tu ler
so pas nie kene berhati2 sket ler

adol ihsan said...

Salam..

Setuju, kita tak sedar akan kesilapan kita..

dan kesilapan itu mengajar kita supaya berhati2 dalam kehidupan..

Shazmiey Abdurahman said...

adwa..klu bab kawan2 nih memang aku suka..memang sgt penting bg aku..tnpa kawan, sapa nak saport kita?? tanpa kawan siapa la kita nih..so, klu ada kawan tu, jaga hati kawan..

err,tapi.. klu ptus kawan dengan putus awek mana lagi sedih dan sadis?? err.

adwafarahin said...

adol : salam yup lps nie adwa mmg kene brhati2 kene jaga ht kwn :)

adwafarahin said...

shazmiey : yup kwn sgt penting
die la kekuatan kite mse parents xde kan
mmg kene jaga ht diorang :)

err ntah la..x penah bercinta pulak..hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...