mak nak lempang boley?

tibe2 mlm2 cmnie teringat rumah la..lamo benau eh ceq x blk rumah
cptla abes exam n short sem,nk blk sgt2! T_T


 nie klu dpt lempeng kelapa sodap jugak!

lempeng pisang! nyum nyum!

okeh entry nie bukan nk suh mak aku lempang aku laju2 yer,ini post adalah kerana aku teringat lempeng kelapa n lempeng pisang mak aku buat..gulp! telan air liuq derr!

slalu lempang2 eh slh lempeng2 nie mak aku buat bile ader request2 pelik dr anak2 die terutamanya aku *itu suda pasti!

seyes rindu woh nk mkn nie..lame x mkn..x penah aku jumpa lg kat bangi nie,UKM apetah lg -___-"
tp klu jumpe pon x kn same cm mak aku msk la n konpem aku x beli pon

nnt blk penang 1st request nk suh mak masak nie lah,boley kan mak???? hee :) *wink2




p/s : perhh lapa pulak tgk lempeng nie..jom pekena kuew tiau kung fu..hiyyyaaaak waaaachhhaa!!!
*pe kes ko nie teringat nk mkn lempang alih2 pegi mkn keuw tiau kung fu,layan jer..lalala~

41 comments:

Aisya J said...

HAHA dulu selalu buat sbb kan mcm pancake. Tapi lepas dah tau resepi sebenar pancake, langsung tak buat dah dan dah lupa dah cemana nak buat HAHA :O

adwafarahin said...

HAHA yup exactly! same je cm pancake tp tu omputih punye
melayu punye lg superb

sonang jo nk buek eh :)

aNiss :):) said...

lempeng kelapa sedap... wah! adwa buat aniss kecur air liur taw... em, cam ne exam? okay tak? ngee~

adwafarahin said...

yup sedap suuuunnngggguuuhhhhhh kan!

hehe itulah motip post ine hehehe

exam? ok jer bnd da lepas so tawakkal jer kan :)

Arpiiz said...

haha, baca tajuk ingatkan apahal lah nak mintak lempang2 ni..^^

adwafarahin said...

HHAHAHAHAHAHA ^_^

SoLy SoLicious said...

lempeng nyor sedap wessss.. haha

adwafarahin said...

haha yup! sgt sedap kot!

Ayie said...

lempang nak..?? hahaha

adwafarahin said...

ampun..lempang xmolah
hahaha

apik pehe said...

hehe..sedap lempeng tuh..apik selalu jer wat sendiri biler lapoo kt rumah..huhu

aisya said...

adoi, lapar pulak tgk bnde ni pagi2 buta.. hehe

Izlan HoiHoi said...

tinju hidung lelaju nak?..haha

hentakbelipat said...

lempeng cicah gule kan..pehhhh

adwafarahin said...

apik : huhu sedap kan..aishh lapo nyer lah..haha

adwafarahin said...

aisya : haha saja bg sume org teringin jugak bnd nie :)

adwafarahin said...

izlan : okeh nk tutup hidung skrng..heehhe

adwafarahin said...

hentakbelipat : pehhhhhh sedap wooo lapa2!!

mykhalis said...

lempeng tempat adwa manis tak? sbb Khalis pernah makan lempeng orang kelantanm diorang taruk kelapa dan manis gula..

adwafarahin said...

xlah nie lempeng pure perak x manis

oo yeke hehe klantan kan byk kuih manis2 pun

aRaN said...

rasa macam roti boom tak hehehe.

adwafarahin said...

nie die punye rse lagi gedebabooom!

hehe

say to easy=) said...

awek suka lempeng pisang!sedap weyh!

adwafarahin said...

itu x bole dipertikaikan..sedap seyh!!!

hoho :)

Wanzi said...

ingat ada yg kena lempang dah... rupanya nak buat lempeng...

aNiss :):) said...

betul.. adwa dah usaha kan.. tawakal jew lah.. all the best okay =)

apik pehe said...

cer try wat lempeng durian..hehehe

adwafarahin said...

wanzi : x x x kene lempang lah hehehehe


aNiss : yup mcm tu lah tq :)


Apik : perhhh durian la kan..durian buat cekodok tau ler..lempeng x tahu plak gayanya cmne..hehehe

Ihsan Arifin said...

lempang lempeng lempang lempeng ;D

adwafarahin said...

pang peng pang peng :)

Shazmiey Abdurahman said...

wargghh..da lama tak pegi tgk blog adwa, busy sket..hihih..ermm,baca entry adwa nih buat aku macam nak blik kg je kat Sabah! tapi tiket mahal!dem!

darxniq said...

wahhh..nak gak!

adwafarahin said...

Shazmiey : haha x bah adwa faham,,hahah tahu2 tiket mahal bah x bole blk..heheh


darxniq : nak? bole jah tp kene buat sendri lah..hahah

GiveAsh said...

ayoooh! sedapnya..hehehe
nak!!

adwafarahin said...

hheeh nak? jom blk penang kite mkn lempeng..hahaha

Abang Stalker said...

walawei...terliuq tgk lempang dgn smbl tumis atas tu.mmg sedap ptg2 minum kopi layan lempeng.

adwafarahin said...

yer tahu dah mst terliuq punya...

mmg best mkn ptg2 ngan air kopi..perhhh lah!

atiey azha said...

suka buat lempeng kosong cicah susu . hehee

adwafarahin said...

aah same la adwa pon cmtu gak..lempeng cicah susu best!

amna said...

lempeng + sambal = superb
lempeng + kelapa = superb powerb

hehe.. lempeng pisang tu cmne nk buat??

adwafarahin said...

buatnye same je..lenyekkan pisang campur je ngan tepung buh garam sket masak ats dapur,da siap ngap! heheheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...