penghijrahan yg memenatkan :P

dlm beberapa hari nie bermuhasabah diri pasal hal dlu
hopefully da fully recovered kot
cume xde la mcm selalu
but at least ader progress,alhamdulillah :)
penghijrahan utk kebaikan,insyaAllah

bngun pg2 td ade announcement sal suh check out bilik hr nie
sumpah menghalau giler,pastu dtg pulak bdk2 yg nk dok blk aku tanye bile nk check out
nie lagi sorang, halau aku nampak -___-" *dalam hati jela

aku mandi, siap2 g pejabat setel sume
brng da siap packing dr smlm, so xde la rushing sgt nk check out
after check out, check in pulak, tp short sem nie dok bilik lain
so bermula lah penghijrahan yg memenatkan

 jgn tertipu yer..ader lg 4 beg aku da letak dlm kete,nk cmpak umah abg,hahaha
nie cume brng2 utk short sem saje :P

penghijrahan nie sgt mengugat iman kerana 2 sem aku dok floor bwh skali
skali short sem aku dpt tingkat TIGA *alang2 bg tingkat 4 terus lah,
wah berada di awangan ko ye adwa! T_T
dengan menggunakan kekuatan supersaiya tangan, kaki n kudrat yg ade
berserta kegigihan keazaman n kekentalan *ok aku ngarut..
akhirnya aku berjaya mengangkat sume brng naik ke tngkat 3 sebanyak 5 trip penghantaran
phewwww!! penat weyyhh!

1st trip muka bahagia lg..bole senyum2
cik elmo aku pasrah je dok dlm beg,maaf ye, terpaksa la cik elmo, nk dukung brng penuh kat tangan :P

trip seterusnya aku da selebet gila..mls nk amik gmba da hahaha
sampai bilik baru, aku tgk, perhhh..disaster ok!
dgn muka toya, terpaksa la kemas sbb nk duduk kan.
sampah byk, habuk kipas 5 inci, bersepah! -___- *mmg mengundang nieh!
da setel sume
mse utk unpack brng pulak
sekejap je, sbb brng x byk :)

membe2 aku pon x check in lg,
aku sorang je yg da setel sume
aku mandi sekali lg,solat n basuh kain sume
bru membe aku dtg bilik ajk mkn
lapaq gila taw. 5.00 ptg bru mkn tgh hr 

blk mkn, kwn aku ajk p beli mop pulak
ate, teman pon layan kan je
sampai bilik, mop bilik
pas mop rse "wahhh bru best nk pijak lantai n nk solat pon slesa" ^_^

bilik da siap kemas ^_^


cik elmo dpt kwn ngan cik patrick,hihi :)
patrick kwn aku punye, die tumpang jup bilik aku sementara roomate aku yg sbnr x check in lg





p/s : penat x hilang lg.tp lega sbb sume bnd da setel..mlm nie nk hanta Weelo blk kat abg, skali ngan brng2 di temani kwn2, yana n murni ^^

tengs Weelo,dok ngan angah x meragam :)
babai Weelo,sedey nk anta blk kat abg da :(





its a wake up call for me n maybe for u too

4.02 a.m
listening to Kotak Hati by Hujan,over n over again

 kadang2 kita x sedar perbuatan kita menyakiti hati org lain
melainkan org yg disakiti luahkan apa yg die rse
bila org yg kita sakiti luahkan apa yg die rse,
bru kita realized sbnrnya perbuatan kita selama nie ikut emosi bukan ikut akal fikiran

bila terjadi mcm nie,
yg dlu jadi sahabat skrng bole renggang.
yg dlu kamceng bole putus sahabat.
kalau ada masalah yg bole di bincang bersama
elok la di percepatkan
bila da jd something yg kita sendri x puas hati,
mse tu sume da terlambat
xde ape yg dapat ubah untuk jd kembali normal
mse tu pon mungkin kemaafan mmg ssh nk terluah

walau kite dpt kemaafan dri dia pon
tp percayalah bahawa kita akan ttp hidup dgn rse bersalah
mungkin juga seumur hidup
bnd nie aku sendiri alami,
mmg mse xkn berundur lg,
aku akan tanggung rse bersalah nie
mungkin seumur hidup

"It made me realized how we take people for granted, how self-absorbed, selfish, arrogant and superficial we are. Alhamdulillah, Allah still give us the chance and remind us to be kind to everyone and not to hate anyone. Be good, Be better. A wake up call for me to be a better person, InsyaAllah.
Allah please guide me"


slave of allah,
Adwa


nama die weelo :)

abg baru je lps hantar kete kat aku td
aku ckp kat abg, nk g exam ssh,bus UKM x menentu, klu lmbt,lmbt la g exam
tambah2 jumaat tu paper last 1 UKM.
abg kate xpe la pakai kete abg
suppose smlm (isnin) lg abg hanta kete kat aku
tp abg ckp die de keje kat KL hr slase
aku ckp xpela,pakai la kete,nnt angah pandai2 la g exam
then abg kte xpela,abg bole g nek moto
aku ckp xpalah,bw kete..risau plak nk bia g KL nek moto je,jd pape ssh nnt

hr nie aku pnjm moto yana gak g exam
huhu,tengs yana :)
last exam hr jumaat,so maybe mlm tu or sabtu hantar blk kete kat abg

sblm abg blk td,aku ngadu kat abg, "rindu nk blk rumah" *ye aku mengada2,tp bialah kan ngan abg aku sendri lalala~
abg ckp "angah jgn la cmtu keh,bg abes exam dlu,bg abes short sem sume nnt bole la blk"
time tu jugak la aku da start buat drama air mata
abg ckp "da da jgn nangis, nk smpai bulan 6 kejap je,x lama..pastu bole balik ok"
aku pon anguk2 je ler..huhu sumpah segan dpn membe abg aku p buat drama plak -___-"
"ok da jgn nangis da..abg blk dlu keh,bw kete elok2 nnt"

sumpah aku syg abg aku!
n bukan sbb die bg pnjm kete aku syg die
tp sbb die paham situasi aku
abg yg senangkan adik die nk g exam
yg x berkira bile adik die nk pnjm kete
yg sudi layan kerenah adik die yg mengada2 nie
yup..abg aku yg xde ganti yg lain dah ^_^
love u!



mereka kata mestilah sbb syg 
tq abg! :')


p/s : Weelo dok ngan angah jgn meragam okeh! nnt jumaat atau sabtu angah hantar blk kat abg orite! :)

double 'L' la ko nie adwa

blk exam laju2 td igt nk rest layan movie jup, tp relax lu lah..hari maseh muda lg. :P

dok dlm dewan exam cm dok dlm peti ais,sejuk gilo..yg aku asyik lupe je bw sweater,bdk2 yg pakai sweater pon da mcm tugu negara apetah lg aku pakai bju kurung je..bape kali benti menulis ntah, tangan keras sejuk..huhu

blk exam,aku tgk sorang sorang afundi keluar kolej..heret beg pegi bus stop, ader yg parents dtg amik, ader yg dok sibuk letak beg dalam kete,..sepanjang laluan kebilik,aku melalui lorong2 yg sunyi *aicehh haha kiri kanan bilik da kosong..aku??? haihh sabo jela, ade 1 paper lg pastu yeay! x bole balik! sbb ader short sem muahahaha heaven bhai! -,-'

aku nk start packing barang pon xde hati,sbb packing barang bkn nk balik tp packing tok merempat lg di sini :'( haha loser nye aku rse -___-'

skrng nie ade hobi baru pulak..asal bosan je aku g kutip baju2 kotor g basuh..asal bosan je g basuh baju..hahah lagi double loser aku rse -___-"



yes u are adwa!



p/s : ape yg dpt meng-awesome-kan  hidup aku hr nie ialah cendol :)

semat la sgt kan..

hr nie di tag oleh Abg Stalker yg agak kejam tag aku sbg Bonzer Bangi..konon abg nie kwn ngan otai2 jer..cett!ade ke patut!.. waa hati kental jer xde la otai bhai..haha




tengs yaw brader stalker tag adwa!
sape2 nak join bole klik tulisan ats nie ye


aku tag


*klu bole nk tag lagi tp kene ikut syarat pulak


hajat tercapai, yeay!

agak kecewa ptg td sbb nmpk mendung nk hujan
tp tanye gak membe nk g psr mlm x?
n she said yes
n ape yg kami dapat 


TADAAAAA.......


Its MEE AYAM. yeay!

stlh puas mencari sos n jmpe  dtambah kicap byk2
kita kasi jum skit..nyum nyum nyum!



p/s : alhamdulillah dpt jugak manjakan dri mkn mee ayam, hee :)

For anyone who cares:
die letak ayam byk2
ader 4 bebola ayam
3 kecik 1 besar
RM4
berbaloi2 :)




abu kata "hidup aku awesome" kay kata "adwa handsome" :)

pehal pulak la tajuk post aku cmtu kan? 
nie kesinambungan entry sblm nie ye

hahah 2 hari berturut2 mengadap lappy
smpai bongkok2,sakit blakang bagai
akhirnya berbaloi
sebab sume keje da setel
alhamdulillah :)

harap2 xde mslh
docs yg dihantar hrp2 x buat hal
tibe2 smpai kat lctrr ader error, mmg meraung aku
penat x abes lg,
tido x cukup,
makan x tentu hala,
harap2 juga ape aku buat x sia2
pliss! pliss! be nice ya docs! ^^

di kesempatan ini
sye adwa, nk mengucapkan terbang tinggi-tinggi,eh salah setinggi-tinggi penghargaan
kepada kwn2 blogger yg bg semangat utk siapkan kerja sye nie
padahal aku da putus asa gila dah sbb penat sgt,
so tengs yaw korang sume! syg korang semualah ,hehe *bodek2!
tanpa sokongan anda tersungkur la saya
*aiceh! bajet gila aku,haha xpa2 skali skala

jadi  bagi menghargai usaha aku menyiapkan kerja ini
dengan ini aku nk beri hadiah kpd dri aku sendri
ptg nnt nk g mkn mee ayam! yeay! ^_^ 
lupakan semua stress,enjoy hidup sekejap,
pastu pulun study blk, sbb slase exam

skrng da pukul 4a.m, masa utk qada' tido beberapa hari lepas.
selamatmalampagi semua!





p/s : happy belated earth day  ye *smlm sbnrnye..much much love earth!

ape ntah tajuk yg sesuai

dr ptg smlm bw ke mlm smpai ke pg nie x siap2 lg keje aku
nek bongkok bdn aku melepak depan lappy nie
tegar btl mata x tido lg

bila kita kene betulkan dokumen yg org buat mmg pening la
klu kita yg buat sendri tau la mcm mne nk btlkan
nie la keje aku dr smlm dok btlkan dokumen n coding org buat
1 org 6 page
group aku ada 6 org
36 docs aku kene btlkan.perhhh
naik juling bijik mata
yang coding error lg haru nk kene btlkan
sabo jela teman...

 anda kini berada di zon "Pening Kepala Adwa"

pastu sume keje lak hempuk ats pale aku
mmg byk lemak gler la
bile aku suh btlkan balik, buat muka ngan aku
anta status skype bkn2
grrr..bole gila cmnie
*bile rse tension cmnie,tetibe teringat mee ayam n cendol..haha

3 hari da tido lintang pukang
mkn x tentu hala
jgn esok lusa mata,mcm mata panda sudah
haru nk elokkan blk nnt

teman da ghase libang libu da nie
jgn la dtg demam,
sume docs nie harap bole setel jup lg kot
nk setelkan keje lain plak pastu

waka waka eh eh la hidup aku skrng
AWESOME!

mmg style gila klu ade button nie dlm hidup :P


p/s : bagi menaik kan semangat aku pg2 nie,aku layan lagu keras2 hoho,bagi terkejut semua deria, laju sket bekerja..muahahaha.*seyes aku da ngantok sgt nie -___-"



x dpt dating ngan org jauh..yg dekat pon boleh

penat ok men aci ligan ngan exam
back to back
smlm ngan rini n at last bole la rest kejap *kejap sgt sbb esok nk kene struggle blk ngan esaimen TAMBAHAN tibe2

pas abes exam Sains Sosial yg best td
capik plan nk g mkn cendol Redup Rimba
n then kami decide nk pegi jugak
so sume pegi 5 moto
zimah n capik *opkosla capik harus bw awek
yon n wan
awal ngan zik
aku ngan yana
n kk berseorangan

tp smpai je brader cendol kata "da licin dik oi!"
ok,mmg ptt la kan sbb da 5.30 time tuh
so we decided ke Pasar Malam Bangi Seksyen 16

yeeehaaaa yabedabedu! ok da smpai psr mlm.
pusing psr mlm dgn angin berhembusan bagai raksasa sbb nk hujan *ok aku tipu, sbnrnye da hujan rintik2 
yon, zik g rompak bank *cucuk duit
capik, zimah n awal dok kat gerai mee ayam 
aku,yana,kk n wan g pusing cr ape yg ktorang nk
wan merengek cm bdk2 nk twisted potato
aku,kk n yana sempoi beli nasi lemak pak cik gelabah je *die buat mmg gelabah gler so xtau nme, pnggl jela nasi lemak pkcik gelabah :P

pas pusing kitorang g tmpt yg dorang lepak td
tgk awal,zimah n capik lahap laju jer mee ayam aku pon try la
sebaik berbaloi sbb seeeddddaaaaaaaaaaaaaappppppppp sgt! 
tmpt nie yon da jd regular customer so die la suggest,mmg TERBAEKK!

mlm pulak
mmg da janji nk date
so klua date
g Azura baru seksyen 9 *erk? btl ke? aku x igt seksyen bape ntah
lepak mkn2 smbil tgk wrestling -___-"

rindu sgt2!
lama x jmpa..mcm2 kami sembangkan
even die ngan aku dekat je,bangi n kajang
tp die sibuk keje,aku sibuk study, xde mse nk jmpe
so ader peluang nie, jumpe la kan :)

x dpt jmpa family aku yg jauh di penang tu, so dpt spend masa ngan dia hr nie pon kire ok sgt dah
pas mkn sume, kami pon blk ler..
aku bw kete,n besela kene bebel2 sket
relax la bro waa lesen baru mmg la neves sket haha

mcm bese smpai je
ader la pesanan penaja yg x berbayar
"belajar elok2 ok,jgn sshkan hati mak abah taw "
"bahekla abam!"




*dia yang aku maksudkan abang aku la :),  rindu mak abah tp dpt jmpe abg ok la, kurang sket rindu.
tengs abang for tonight..


my only bro that i have <3


p/s : capik,zik,yon,wan,awal n especially my bro tengs brahh!...n for yana,kk n zimah tengs sista!
kamu semua buat sye gembira hari nie ^_^

*kepada sape2 yg nk mkn mee ayam yg sedap tuh,meh la dtg bangi..nnt aku bawakan ye :)

setelkan xnk tangguh2 :)

okeh nie update nk setelkan giveaway membe2 yang tag aku 
tengs yaw hee :)

1st giveaway

aku di tag oleh blogger Ayie, tengs ayie :)



 
2nd Giveaway
 
aku di tag oleh Unaaa, tengs unaaa :)
 



3rd Giveaway

Aku di tag oleh Mr.KK, tengs yaw! :)





  

kat rumah lepak lg sempoi


"sarjan bagi beger 1!"


haaaaaaaaaa tu dia sarjan azahar tgh masak beger anak bertuah dia p snap gambaq pulak!
hahaha

nie la keje aku time malam2 kat rumah kalau cuti sem
mlm2 tlg abah jual beger.seronok!
aku bhgn bungkus n kira,haha
klu abah g merenderk jup aku la jd tukang masak :)
klu aku xde mak la yg sibuk tlg abah


abah buka kedai beger nie pon saje bosan, x tau buat ape,drpd dok saje, jual beger mlm2 dpt income.
bkn bkk tiap2 hari pon
selang sehari sbb abah keje shift pagi petang,so klu abah keje pagi, mlm bukak la
klu lama x bukak,dtg la org tanye "asl sarjan lama x bkk,da benti ke"
haha kadang2 abah saje x bkk lama,sama ada nk rest x pon mse tuh blk kampung


sambil tggu customer,lepakla kami anak beranak bercerita,gelak2 
kadang2 kwn2 abah pon dtg lepak so meriah jugak
sumpah x sabar nk blk,rinduuuuuuuu!!





p/s : rindu nk tlg abah jual beger,n rindu nk mkn beger abah buat jugak :( ,
blk bln 6 nie konpem mak bole rest sbb aku ader bole tlg abah :)


aku unik..ko ader?

nie entry adalah kerana aku saje2 nk mengada2 nk taip bole?
bosan pulak ptg2 nie,aku tggu membe dtg kate nk fotostate nota alih2 bole die kate 
"jup ye adwa aku ngah mkn meggi jup"
"cett! berdebah ko wan..aku punye la bersiap sbb ko kte kul 3 nk gerak..,xpela wan aku mmg bersiap awal nk tggu ko mkn meggi dulu -___-"

ok enuf utk mukadimah entry ini
serius part pulak

nama di beri Nur Adwa Farahin Bt Azahar
maksudnye : cahaya cahaya kegirangan (abah : yang gemilang) *abah pon nk interprem okeh!

asalnya Adwa ialah Adhwa'
(dibahagian nama lelaki xde kat bhgn perempuan)
Farahin aku x jmpe maksudnya yg ader Farah jer
-__-

dalam surat beranak aku nama di tulis sbg Nur Ad'wa Farahin Bt Azahar
tp dlm IC, aku tuka menjadi Nur Adwa Farahin Bt Azahar 
xde apostophe (') tuh
*sesedap kari aku buang kan

aku lagi suka org panggil nama aku adwa dr farahin
jgn tanya kenapa yer :)

aku selalu mengalami masalah bile orang tanye name aku
org mest ckp "ape?" x pun "haa?"
jadi bagi mengatasi mslh ni seharusnya aku ulang nama aku dengan ejaan sekali yer "WAJIB"
kebanyakkan org ckp nama aku nice n unik *tipu kalau aku ckp aku x bangga kan muahaha
x kurang juge yg cakap "laa igt laki"

ok tujuan aku tulis post nie adalah nk bg tau jer ader beberapa blogger yg musykil owner blog Oh! Adwa nie laki ke perempuan
n disini aku nk bg tau yang aku PEREMPUAN yer hehe

ade 1 blogger add waku kat FB,die ckp
"laa sye igt adwa saje letak gmba awek as default picture,rupenye owner die perempuan,sori! "
aku pon "huh? eh sye pompuan bkn laki" *aku da start gelak guling2 dah,hahaha
"kat blog pon sye mula2 da letak bloglist adwa as bloglist lelaki, tp da tuka da sbb rupe2nye perempuan, hehehe sori sgt2"
" hahaah xpe2,kamu bkn org yg pertama buat n ckp cmtu"

kat chat box pling ramai la
" laa igt blog laki"
"oh kamu perempuan sbnrnye'
"mula2 igt blog laki,skali tgk pompuan la"
aku hanya bole gelak n ckp "saya perempuan"
@_@

terima kasih penghargaan kepada
blogger Khalis sbb letak name adwa kat bloglist die as
"Adwafarahin"
terima kasih sgt2, adwa suka n terharu :)
Bro khalis ckp,
"khalis pon kenal adwa as Adwafarahin"


ok skrng terjawab suda ye
aku blogger perempuan bkn lelaki ye rakan2 blogger
n aku nk kwn2 blog kenal aku as Adwafarahin


I am Nur Adwa Farahin Bt Azahar
i lovin' it n i'm proud of my name
:)








p/s : klu antara korang yang nak share maksud name korang bole jah..sharing is caring :)

bayar hutang membe

sori ye kwn2 yg tag aku
baru nk buat sbb busy lah

1st contest



Tarikh Tutup
20/APRIL/2011

seyesly aku xde gamba ngan alam,bukan x suka tp ntah la,jarang amik kot,klu ader pon kat camera di rumah

thanx encik adan tag adwa :)

Giveaway 1



Tarikh Tutup
18/APRIL/2011

 thanx encik Nine tag adwa yer :)

 Giveaway 2




Makaseh cik Eqa tag adwa :)





p/s : aku x bole nk buat entry 1 persatu ye,maaf mase x mengizinkan,tp aku sgt hargai mereka2 yg sudi tag aku
kepada kawan2 lain yg nk join bole la klik setiap satu tuh yer 
gud luck pada sume contestant :P

rase macam nk mskkn kepala dlm mesin basuh

AMARAN KERAJAAN ADWA : NIE ENTRY MEMBEBEL JE

smlm mmg down down down gila... touchdown habes lah
study sume x masuk pale, dah ke mana pon x tau la
pas kol mak smlm lg aku down sbb abah x bg aku blk nx week 
alasan abah nnt aku blk aku x study, mak kasi je blk -___-
abah nie tau2 je kan, sob.. sob.. sob T_T

aku stress, tp bile tgk boo stress comel sgt, buat aku jadi senyum sorang2 :)

nx week gap 5 hari ape la aku nk buat slain study?

tp sumpah aku stress sgt2 n dats y aku rse nk blk rumah sgt2  *sile stress kan sgt2 tu ye
luar tough dlm hati ader tisu maa..
*ye aku ngaku aku cengeng sket,skali skala nangis cuci mata xpe :)

tp smlm ader gak insan2 istimewa capik n zimah mcm tau2 aku ngah down :)
aku ajk klua n dorang ok je
lame x lepak mapley mcm dulu2
bkn lepak lame pon
smpai je order mknnn n kerang bakar nyum nyum pastu gerak balik

benti isi minyak capik kate "ko bwk adwa,kite round putrajaya"
"aku lesen baru nie,ko brani bg aku bwk ke? aku brani je tp tkt korang la x brani aku bw"
"bwk jer, relax jer bkn byk keta"
aku pon start enjin, jln
abes pusing putrajaya,aku ckp kite g downtown cheras la
dorang  pon ok je

sampai atas highway aku x kasi can da
pecut trus, tp x laju mane pon 100 jer *sila jgn cuba aksi ini bila anda stress ya
klu dorang tau aku stress smlm mampus x kasi aku bw..haha
zimah dok sblh aku da cuak2 da
kesian aku tgk die cuakkan aku bw kete
capik mcm kanak2 dok kat blakang
terpekik terlolong mcm x cukup sifat -__-"

tp aku seronok,ader org buat aku gelak2, buat aku hilang sume stress :)
zimah mmg cool je,capik gila2 tambah aku pon gila2
so cool + gila kuasa 4
mmg AWESOME!

blk bilik on9 jup
pastu tido trus
hilang stress kejap, aku rse lega sgt

thanx korang! 







p/s : its a good thing kan bila kita stress ader org buat kita ketawa :) 

ini minat aku

entry nie sbnrnye dlu2 lagi punye..aku retype blk jer, n share ngan membe2 blog yg lain yg same minat ngan aku.

Lomografi 

yup lomografi still baru lagi kat Malaysia x ramai yg pakai lg,yelah skrng zaman DSLR mande de pakai cam biase lagi dah..tp seyesly aku minat giler ngan lomo aku jatuh chenta since 2009..mse tu lomo baru sgt2 kat mesia n x ramai yg pakai cam lomo lg.

camera lomo nie mmg nmpk cam mainan tp jgn pandang sebelah mate sbb hasil gamba sgt superb okeh..haha jgn main2. dlm fotografi ader rule yg kene ikut but for lomografi Dont Think,Just Shoot. korang xkan kecewa ngan hasil gamba nye.Hasil gamba fotografi kite bole expect ape akan terhasil, tp bagi lomografi hasilnya tidak dpt di jangka.mmg bagi kepuasan yg tinggi pade sape yg pakai lomo nie

fotografi byk pakai software supaya nk bg nmpk effect yg cantik,lomo kite bole buat experiment sendri mcm mane gmba yg kite nak..

fotografi bole diklasifikasi kan sbgai tidak asli berbanding hasil lomografi

seperti yg korang tau skrng era DSLR tp aku bangga sgt bile pakai camera yang agak pelik dan unik nie :)
benda nie jadi seronok bile kita x dpt nk expect gamba ape yg terhasil.mmg kite yang snap tp kita x dpt ramalkan bagaimane gmba yg dihasilkan bile da siap cuci nnt. klu korang nk tau lomo pakai filem bkn pakai memory card yg bole disimpan dlm pc/lappy bile penuh.

aku beli lomo nie sbb minat sgt2,even org nmpk cm bese2 je tp bg aku ader sentimental value,aku puas dpt abeskan 1 roll filem aku nie,n aku puas menembak dengan cara aku sendri,pas nie nk cr tmpat2 shoot yg lain plak

nie adela beberapa hasil shot yg aku amik pakai cam membe aku,die tlg cuci n pas kat aku.

Melaka

Kuala Lumpur

Penang

(aku edit sume gamba nie utk tambah watermark nama aku..takut kene cilok)


bwh ini cam aku.1 roll filem da abes pakai tp x g cuci lagi..mahal gile nk cuci n aku tau 1 tmpat je yg nk cuci lomo,tu pon kat BB -___-
nnt bile mse free bru la nk g cuci gamba dlm filem nie :)

MeeMoo kesayangan aku
water proof lomo up to 3m below
tp aku x penah bw die g mandi lg
*nnt kite g ye MeeMoo


setakat nie nk dekat 7 org tanye nk nego aku punye MeeMoo. kat FB n membe2 blog pon ader yg nak
but sori aku x rse nk jual lg
syg aku pada die makin menebal setiap hari *aicceh x bole blah
yg nak pinjam pon ader, tp aku syg nk bg sbb org lain jaga x same mcm aku jg die   
*itu sgt poyo ye


klu de rezeki lebey aku nk angkat 2 nie



Lomo Lubitel

Holga aku nk kaler kuning atau putih







p/s : aku syg ko MeeMoo klu ader cam lomo yang bru aku beli pon aku ttp syg ko..:)


tlg jgn pergi konsert Alesana, t aku jeles weyh!

Alesana Lives In Kuala Lumpur
18 september 2011

aku tulis kat FB pasal Alesana nk dtg KL pastu trus nk like kan, buat aku jeles
siap chatting tanye nk g x?
korang kejam!
nie sume keje gila lah
time tuh aku practical weyh ,mane smpat nk berkonsert laaa...wuargghh!!!



Oh Alesana asl la korang dtg time aku practical wey!
sampai hati korang kan..haishhh!
 xpela pape jadi pon aku still akn dengar lagu korang berseorangan di penjuru bilik mse korang buat konsert tuh sob..sob T_T






p/s : aku dengar muzik2 mcm nie..maaf aku bkn minah korea yg minat mamat2 jambu n tangkap leleh :D

mak nak lempang boley?

tibe2 mlm2 cmnie teringat rumah la..lamo benau eh ceq x blk rumah
cptla abes exam n short sem,nk blk sgt2! T_T


 nie klu dpt lempeng kelapa sodap jugak!

lempeng pisang! nyum nyum!

okeh entry nie bukan nk suh mak aku lempang aku laju2 yer,ini post adalah kerana aku teringat lempeng kelapa n lempeng pisang mak aku buat..gulp! telan air liuq derr!

slalu lempang2 eh slh lempeng2 nie mak aku buat bile ader request2 pelik dr anak2 die terutamanya aku *itu suda pasti!

seyes rindu woh nk mkn nie..lame x mkn..x penah aku jumpa lg kat bangi nie,UKM apetah lg -___-"
tp klu jumpe pon x kn same cm mak aku msk la n konpem aku x beli pon

nnt blk penang 1st request nk suh mak masak nie lah,boley kan mak???? hee :) *wink2




p/s : perhh lapa pulak tgk lempeng nie..jom pekena kuew tiau kung fu..hiyyyaaaak waaaachhhaa!!!
*pe kes ko nie teringat nk mkn lempang alih2 pegi mkn keuw tiau kung fu,layan jer..lalala~

nie namanya update time lemau

okeh da petang2 nie mata da layu kuyu parah @__@
nk rest kejap sblm menyambung peperangan membaca buku sbb esok exam -___-"



bersepah, ye aku tau! sume ini penting utk bertempur esok, nape la 1st paper  coding???? blerggghhh! aku da nk muntah coding da rsenye.

esok paper Web Advanced yg gune pengaturcaraan ASP.Net,dugaan btl la.
Buku n past years wajib! air itu peneman aku di kala mengantuk sbb cuaca hr nie membuat konspirasi nk menidurkan aku wktu ptg..jd air pembekal oksigen ketika mengantok ye kwn2!



aku study ats katil sbb bdn x larat sgt2 tp berlagak tough. jadi berbekal kan "meja" yg sepatutnya menjadi rak kasut, aku study lah di atas katil *tlg la percaya itu rak kasut yg masih berbalut plastik

significant kain batik itu adalah tmpt alas kepala bila rse x larat sgt2..klu pakai bantal gedebum trus,alamatnye x study



lappy kesayangan, peneman setia aku gelak guling2 n nangis wktu skyping ngan family
x lupa jugak wktu aku hati bunga2 gembira :)


nie coding yg aku try,sebaik xde error klu x aku lg lemau dan down.aku hrp sgt soalan2 yg aku try2 buat nie sangkut la dlm pale otak sket aminn



p/s : okeh waktu ptg aku terisi dengan mengupdatekan blog bg hilang ngantok n lemau, nk smbung study blk tp kite gosok baju dlu :)
doakan aku ye kwn! aku syg korang! (^_^) *ntah pape la ko nie adwa


sape2 yg nk exam tuh meh kite cube ini yer!

aku dapat tips nie dr lecturer matrik aku dulu

boleh la kite amalkan insyaAllah dapat manfaatnye

Waktu sebelum tidur tu boleh amalkan

      -amik wudhu'
      -memakai pakaian yang bersih    
      -Baca surah al-mulk ayat 14 (7x) dan 
       niatkan supaya ditunjukkan perkara penting semasa exam

tips nk mudah hafal

      -baca surah al-anbiya' ayat 79 ( baca sahaja x kira lah berapa kali ulang pon)
      -lepas baca al-quran tu bolelah baca 
         Al-fatihah (7x), 
         Ya Qawi - Maha Kuat (41x), 
         Ya Matin - Maha  sempurna kuat (41x)



p/s : tapi igt ye kwn2 pucuk pangkalnye dari kita juga..klu amalkan sume perkara di atas tp klu x bace buku x bole juga kan..so kite kene berusaha, berdoa pastu bertawakal ok  *ini nasihat utk dri sendri juga nie.

Ya Allah! Sesungguhnya aku menitip apa yang aku baca, faham dan hafal kepadaMu. Maka kembalikanlah ia kepadaku ketika aku memerlukannya. Sesungguhnya Engkau maha berkuasa di atas segala sesuatu...amin~~

selamat beramal! :)


aku suka aku layan

Stress punye pasal, abes 1 album yuna aku layan semalam

sume lagu superb!!
nie sume lagu yang ader dlm album yuna nie

  • Gadis Semasa
  • These Streets
  • Penakut
  • Fireworks
  • Rocket
  • Random Awesome
  • Permission
  • Cinta Sempurna
  • Decorate
  • Super Something (Bonus Track)
  • Dan Sebenarnya “acoustic” (Bonus Track)


p/s : rindu nk pegi gig mcm dulu2 :'( *nk lepas rindu playlist aku rini sume lagu indie

rase mcm nk terjah laju2 blog diorang nie

okeh post sblm nie aku ader cter sal 1 blog newbie Blog Ayie

skrng nie aku nk cter beberapa blog lain pulak

Blog Zora 
  1. die nie pemilik blog yang hebat.entry blog die sume pelik2,takut2 n ngeri2 klu korang nk tau kene la pegi tengok sendiri taw
  2. die adalah salah seorang blogger yg rajin chat ngan aku..penah 1 hr kitorang chat penuh 1 page chat kitorang jer..haha
  3. die blogger yg sgt peramah klu tgk follower beriban suda,aku mcm terharu n seronok la kn bile blogger yg ramai follower sudi chat ngan aku yg still merangkak2 dlm dunia blog *aicehh ayt tacing bagai..haha
Blog Abu
  1. blog nie rajin jugak aku pergi
  2. owner die abu, org sabah
  3. die rajin komen blog aku,hehe tq abu!
  4. x sombong :)
Blog YOUsoF
  1. blog encik utop..hehe
  2. blog die kaler biru..aku sukee!! febret kaler
  3. aku suke time die komen klu ade something yg x kene ngan blog aku nie..ckp elok2 n sopan,care nie yg plng aku respek..bkn men terjah pastu mrh2
  4. x sombong :) *oh same cm atas tp seyes die x sombong
Blog Bro Khalis
  1. rajin komen entry aku
  2. bro khalis rajin update blog..entry2 die menarik taw,korang mst nk tau punye ape isi setiap entry
  3. ader CC
  4. bru bergelar ayah kpd bby yg comel :)
Blog Kay
  1. pemilik blog poyoness
  2. rajin komen gak kt blog aku nie
  3. entry ringan2 n simple
  4. x sombong :) *klu nk tau cube try test kat SB die,hehe
Blog Santan Berlada
  1. panas uuu blog die..hehe xdela blog die nice sgt! aku suka!
  2. ownernye name Shamsuddin Amin org Sabah
  3. sgt jeles sbb die nk blk sabah,ke kampung halaman die.8 pg nie flightnye
  4. doakan die slamat pergi dan balik ye kwn2
  5. die penah review blog aku..tq :)
Blog Bakpo Gitu? 
  1. ni blog Apik Pehe
  2. student UMP
  3. amik kos IT cm aku gak tp die Software Engineering
  4. tgh cari tmpt practical kat KL, klu antara korang yg tau mane2 tmpt bdk2 IT nk wat intern bg tau la ye kat ktorang terutamanya kat KL la
  5. aku bru je kenal Apik nie..org nye x sombong ok
  6. da dpt follower smpai 1000+ da weyh :)
Blog Raji
  1. Blog nie comel sbb ader katun
  2. rajin die drop komen kat blog aku even entry lame2 pon die still komen
  3. Follower tu diaaa x yah ckp la..da byk hehe :)
Blog Hazwan
  1. Blogger nie aku bru je kenal
  2. rajin jugak di ajak bersembang
  3. peramah orgnye,hehe *nie seyes ikhlas tau hazwan
  4. student UITM
Blog Izlan
  1. Blog nie name Hoi Hoi hehe
  2. owner nye Izlan student UMT ,bdk food tech
  3. tgh busy skrng nie,kalah mak nokk! haha
  4. bdk kajang
  5. rajin jugak komen di blog ku ini :)
Blog Incik Shazmiey
  1. blog die kaler hijau,sweet n simple
  2. ader DSLR,jeles aku!
  3. org sabah 
  4. rajin jugak dtg komen kat blog aku yg buruk ini :)
Blog Adan
  1. blogger otai juga nie
  2. peramah orgnye :)
  3. org sabah
  4. pemilik Blog Aku dan Diriku
  1. newbie lg
  2. baik budaknye
  3. aku baru je kenal,
  4. rajinkan tangan korang pegi klik ke blog die k!

ok2 stop! stop! adwa oi!
x sedar da panjang rupenye blog list aku review
sbb ape aku pilih blog2 diorang nie sbb diorang cool,cool,cool
haa tgk betapa coolnya diorang,klu korang nk lg cool g blog diorang keh! hehe


diorang antara blogger yang rajin drop komen,rajin terjah, rajin bersembang n peramah 
walaupun antara diorang nie da lame dlm dunia blog,da ramai follower tp x sombong..mcm nie la kite mahu!
x rugi berbaik n beramah dgn org lain, org pon suka nk berkawan ngan kite, bertambah kenalan lg kan baru cool hidup :)


p/s : nanti aku listkan blog perempuan pule insyaAllah :)








aku suke org peramah mcm ini :)

aku nk ajak korang sume jom jln2 kat blog Bila Aku Bosan..Aku Mula Merepek

blog die cool,santai n sempoi!!! 

entry x berat bole layan.

lg 1 die sgt2 PERAMAH ya..bole la sape yg nk buat menantu tuh eh salah! buat laki, eh salah lg! buat kawan ye hehe :)

die rajin melayan chat aku yg mcm kanak2 x cukup umo nie

ok x yah bebel panjang moh la kite tekan laju2 ke blog die

 nie sebahagian blog die yg aku print screen..nak tau lebey lanjut pegi la yer :)
 

p/s : nie penghargaan aku kpd die sbb die ader buat entry yg hyperlink ke blog aku hehehe :)
*ayie cpt byr kat aku skrng..penat taip nie..lalalala~ 

kami bg chan dating hehe :)


Happy Anniversary Mak n Abah
Semoga Berbahagia ke Akhir Hayat



Terima Kasih kerana Berikan Keluarga yang Bahagia kpd 
Abang, Angah, Kakak n Adik
Kami Sayang Mak n Abah
Muahhh..Muahhh..Muahhh
*flying kiss je bole bg :'(



P/S : feeewwiiiittt! dgr2 mcm nk pegi Candle Light Dinner,aww! sweet gitu..hehe xpe kitorang bg chan mak n abah dating hihihi :)

pg2 pakwe call,mane x heaven hidup :)

assalamualaikum n morning sume :)
ya! hari nie mood hepi yaw! *wink *wink

bangun pg2 dengar suare romantik,sweet gila kot :) :) :)
seronok la,klu hari2 dengar pon best,x jemu!

ok2 stop2! aku bkn nk berjiwang,bergeli geleman n bergedik parah kat sni ye..haha
yg call aku pg2 td ialah ABAH aku lah..
hehe sweet oh abah! :)

abah : hello angah,watpe tu?
aku : hello abah!, hehe x watpe pon
abah : angah sihat?xde klas ke rini?
aku : sihat je,minggu study so xde klas la abah..abah sihat?mak?
abah : abah,mak n adik sihat je..lame angah x call rindu la..angah ader dwet x?
aku : sori la abah lame x call dwet ader lg bah..abah cuti ke rini?
abah : xdela abah keje ptg,xde dwet bg tau abah k,t abah masukkan, jg dri taw! I love u..nah ckp ngan mak pulak
aku : ooo ok t angah bg tau, i luv u too.
mak : angah sihat?xde klas?
aku : sihat je,mnggu nie da xde klas mak..minggu study
mak : angah g tgk opah x ritu?
aku : x la mak,angah de klas,nnt nk ajak abg g same
mak : ok,jgn lupe g tgk taw..mak saje suh abah tepon..lame x dengar kabar angah.rindu!
aku : hehe okay!
mak : nnt bile2 tepon taw,bye!
aku : ok mak bye,assalamualaikum, i luv u!
mak : waalaikumsalam, i luv u too!

rindu !
i love u both :)

Secara konklusinya,aku rindu mak abah aku..sori ye mak abah lame angah x call,tp percayalah angah x call x bermakna angah x igt mak abah taw..angah rindu sgt2 kot :'(
insyaAllah bln 6 nie bru angah bole blk..nk blk mggu study nie takut x study kat rumah..so thn nafsu je la nk blk Penang

lots of love,
angah



angah sayang kamu tahu! | ko juga aku syg kwn!


Selamat Hari Jadi
Nur Hanani Izzati Bt Azahar
*maaf lewat sehari,huhu 3/4

semoga panjang umor dan murah rezeki ye
blaja elok2 nk SPM taun nie

angah syg kamu tahu!
n angah rindu juga sama kamu :'(
jaga diri elok2 okay :)


Selamat Hari Jadi
Murni Bt Baharom @Bahrun
*4/4

semoga panjang umo,murah rezeki juga
gud luck tok exam nanti ya :)


wewiiiittt!

tengs ya cik murni baharom buatkan header cek nooo
aku suka beb simple jak

terharu *air mata

aku nk blanje pon x berwang *bkn beruang yer

so bloggers dis is my new header..aku buat pon nk bg ader je bkn nk beria sgt pon hehe :)



tq ya cik murni..syg ko lebey la hehe :)

senyum! x perlu kata apa-apa

di pagi yg indah slps bsh baju tetibe nk update blog kan..haha idea mencurah2 ke ladang gandum la katekan *ok aku tipu
smlm mmg aku jd maam besar habis la..bangun pg2 mandi pastu lepak ats katil tgk movie..abes satu movie movie lain plak...wah wah wah heaven ko ye adwa haha

aku tgk cter Storm The Yard (homecoming), The King's Speech n U Again sume cter best even aku mcm looser gler tgk cter sorang2 haha, mane x nye membe2 lain blk rumah la buat esaimen la so ape bole buat layan cter sorang2 je la..kul 5 lebey membe klas aku msj mntk tlg antakan die ke KTM UKM, x sampai hati plak nk ckp x bole so aku anta kan jela,da la aku pakai moto org pastu memandai anta org lain plak kan,* yana sori ye aku pakai moto ko tanpe kebenaran , tp membe klas aku nie pon nk cepat sbb die da lambat..klu tggu bus UKM lalu mmg lg lmbat la.

kadang2 aku terpk asal la aku x pernah ckp x klu org mintak tlg, aku pon x tau la..kadang2 tu aku rse mcm org da perguna gunakan aku plak, tp lantak la, mls la nk pk..smoga pertolongan aku nie membwa faedah la kat aku 1 hr nnt.nie mase ssh org lain tp mane tau mse ssh aku mungkin ader org nk tlg plak kan

yana membe aku yg punya moto nie bg kepercayaan kat aku pegang moto die 2 3 hr sbb insyaAllah die nk blk hr nie,even aku xde lesen moto insyaAllah aku akn jg elok2 moto die.
aku slalu pinjam moto die, even die kate die x kesah pon tp segan la jugak ngan die bile aku terpakse pnjm moto demi bnd yg x berkaitan pon dgn die..so yana thanx byk2 weyh :)

dah dah adwa xyah nk karang panjang sgt kot,jemu aku nk bce hohoh..ko relax adwa, senyum jak jgn tension2..nk exam da nie kan
cool la yer :)



Just Be Happy ok adwa! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...