hackers membunuh!

ok nie entry simple jer
sape2 yang ader acc twitter or facebook or akaun social network lain or ape2 je website yang ader maklumat peribadi korang *eh jup..bape byk "or" daaa adwa nie..aishh!

korang sume digalakkan untuk letak "s" selepas "http" di setiap URL
anda x paham?
kejap, aku tau aku tulis cm haremmm
meh aku tunjuk contoh yer

sila taip mcm nie kat url korang tuh



ini adalah bermaksud URL anda telah ader security..ade keselamatan xde la suke2 org nk hack yer..
taip url nie kat mane2 laman sosial korang keh!
n die juga bermaksud URL korang nie telah di verified bagai n sume data2 tlh di-encrypt..so sshla nk hack

klu nk tau lebey lanjut pasal URL sume nie aku bg link korang bace la kat situ yer..rajin membca byk ilmu so jgn mls2 yer..x phm english blasah jer buat2 phm taw! :D


stakat nie yg aku tau kat blog x boleh lagi yer..so jgn la gigih sgt nk tmbah "s" kat URL blog korang tuh  kehkehkeh



p/s : jgn biarkan hidup anda diselubungi hackers..muahahaha


56 comments:

☆ ★ e m m a N Y ☆ ★ said...

yer ker, jap jap

adwafarahin said...

emmany : haa cpt2! hehe

Shamsuddin Amin said...

best info ni...
nakt cuba try test...^^

Piah Becok said...

ooooooooooo yeke? tak tau pon sebelum ni... hish kene bukak fb la pulak ai...

p/s: weh, madu dalam english kite panggil ape? rujuk sini:HONEY? SECOND WIFE? CO-WIFE? =.=''

adwafarahin said...

dean : haaa ace cube try test la yer :P

adwafarahin said...

piah : yer ler..

haa p bkk fb skrng tau, buat mcm kat ats tuh :P

Farid Ahmad™ said...

bgs2..sila tukar setting anda sekarang..secure lah fb anda :)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

yg letak tu biasa website sensitif kot mcm bank, bayaran online etc

Izlan HoiHoi said...

sape je nak hack sy nih,bkn sebagai mane pon..huhu

adwafarahin said...

Farid : yer itu la tindakan bijak yg patut anda lakukan :P

adwafarahin said...

aimi : bole je, FB ke pape akaun peribadi lain pon letak je..secure siket maklumat kita :)

adwafarahin said...

Izlan : kita x tau mase dpn kot2 ader secret admirer kan..
kang die dok hack doplopatjam..ssh kang hidup

so berigt seblm kena yer :)

~~Ticer Wann~~ said...

kat FB ticer memang dah lama dah letak s tu... kat blog plak tak leh ehh... apapun mekaseh atas perkongsian maklumat...

zora said...

nice3..baru tau ni..:P

adwafarahin said...

ticer : yeah! anda hebat! :D

adwafarahin said...

zora : haaa cpt2 p buat yer..:P

faiz said...

bley try ni..tapi sape nak hack akuan org mcm aku ni..heheh

Aisyah Aina said...

nak belajar cara nak hack orang la....ada tips? haha XD

najihah sahami said...

owh yeke...nk kena stat gigih letak S la lepas ni..

adwafarahin said...

faiz : sape nk hack tu blakang kire janji kite punye site secure :)

adwafarahin said...

Aisyah : hahaha x bole bg tau la..aishhh :P

adwafarahin said...

najihah : yer cpt gigih letak s nnt yer :P

alif haris said...

tengs 4 da sharing ya .. btw .. x semua hackers jahat =)

cik sakdi said...

adwa. malas la klik. biar la hackers tu.dia pon nak femes gak. kekekekh

adwafarahin said...

alif : most welkem ^^

yup x semua hackers jahat :)

adwafarahin said...

sakdi : hahahaha yg tu mmg x bole blah sgt2 :P

HAZWAN17 said...

wah yeke...bahaya skrg ni
hackers berleluasa

adwafarahin said...

wan : haaa tau xpe..so marilah bersama2 menjaga hak kite yer :)

Norfidayu said...

ohh..macam tu ke...? baru ayu tahu.. ok, ayu tambah S., tenkiu adwa.. :-*

adwafarahin said...

ayu : most welkem dear! :P

Abu Huzaifah said...

sy pun nak cube lah.. hikhik.. :)

adwafarahin said...

abu huzaifah : haa sila2 jgn malu jgn segan :)

APAN said...

x tau lak ada tip camni. boleh ar try pasni. huhu...

adwafarahin said...

apan : silala try yer
:P

Shahrul Izwan said...

saya dah lama taruk 's' tu..
bukan dpt elak hackers je! spam pun xdpt tembus! bhahaha!

adwafarahin said...

shahrul : haaa tau xpe :)

nabila izyani said...

wah terima kasih cikgu..

adwafarahin said...

bell : sama2 anak murid..

ABU said...

letak 'S' aku guna jugk..tapi untuk nak masuk office outlook cek email kerja/ issues drpd bosses/mmber office..

tak pernah pakai lagi tuk selain drpd outlook..

btw thanks for da info..:D

adan said...

adwa.. thanks.. info menarik... nak try ar..

apik pehe said...

hehe..mekasih yer adwa..
ni hok sayang lebeyh nih..
biler nk amik apik pakai weelo nyer?

adwafarahin said...

abu : try la pkai utk yg lain
secure siket :)

adwafarahin said...

adan : most welkem adan
:)

adwafarahin said...

apik : haha same2
bru nk syg lebey la yer...

dtg la kl dlu bru la bole amik pkai weelo :P

YOUsoF said...

Hehhe bagus² kongsi info camni ngan sedare yang lain.


Jgn biarkan hidup anda diselubungi hackers, tapi biarkan hackers tersebut merasakan diri mereka 'dihargai'... ;D

adwafarahin said...

yousof : hehe x perlu hargai hackers yg jahat!
hahaha

Miecyber said...

Bagusnya entri niee...Makasih sobat...

Gambar Perarakan Bantah Lynas 20 Mei 2011

adwafarahin said...

miecyber : same2 :)

kokser kokdam said...

tengkiu 4 info.. baik utk kesihatan.
=D

adwafarahin said...

kokser : mmg baik pon utk kesihatan :)

apik pehe said...

hak ah..
takleh sayang lebey selalu..
nanti pakwe adwa marah..haaaa...

hehe..yes2..apik sebenarnyer xder member kt kl..kalo adwa bleh amik nga weelo..bleh la bawak apik jalan2..hehehe..

nanti apik naik kl yer..hehe

cucu umie said...

thnkx for the info sis..nie yg nak bt juga nie..incya-Allah xkne hack lh..

adwafarahin said...

apik : hahaha adwa xde hal sbb adwa xde pakwe..apik la nnt takut de hal

errr..yg tu kene pertimbangkan dulu la..hahah
ye2 dtg la KL nie

adwafarahin said...

ayie : welkem..haa buat2 jgn x buat.

Mehmed - said...

weh...hai adwa..terimakasih info..

adwafarahin said...

mehmed : weh hai!

tarahal bro :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...