somebody pliss bw aku blk penang skrng :(

"abah sihat bah?"
"abah sihat je, angah ok x kat sane?"
"abah tipu..abg ckp abah x sihat kan..angah ok je kat sni"
"oh xde pape la..sakit lutut abah dtg blk je mse blk t'ganu ritu"
"da lama da..abah x bg tau pon..abah x g hospital ke?"
"abah pegi da ritu..Dr. cucuk ubt..da lega da"
"abah klu xde bnd penting xyah la drive keluar..nnt sakit lutut lg"
"ok2..nah ckp ngan mak"
...

tau x aku dpt berita nie pg td? tu pon melalui twitter abg aku..sumpah aku sedey sgt2..xda sape bg tau aku abah x sihat..
abah da lama x sakit lutut..tp bila sakit, aku tau cmne rsenye sbb aku penah tgk abah mengerang tahan sakit..aku tlg sapu minyak nk bg kurang sakit, tp aku tau lega kejap jer..kesian kat abah :'(

abah start dpt sakit lutut pas die benti main bola as a goalkeeper,suppose Dr suh operate tp dlu bila aku tgk Medik TV utk proses nk baikkan lutut nie,aku pon jadi ngeri sbb tgk dengan hammer sume bagai.mcm nk bertukang..aku harap2 sgt abah cepat sihat


mak abah, seyes angah rindu sgt2! :'(




p/s : nk balik penang skrng! :'(

46 comments:

Ayie said...

semoga abah ko sehat.. ^^

adwafarahin said...

ayie : tengs yep..aku pon harap bnd yg sama

Shamsuddin Amin said...

insyaAllah ayah adwa akan sentiase sehat...
Aminnn.... ^^

adwafarahin said...

dean : tengs yep ^^

cik sakdi said...

ala, mase operate tu bukan kite nampak pon, mase tu abah adwa pon pejam mate coz dah xsedar. better operate dari tahan sakit. mcm abah kite dulu, dia gestrik n dah dah kornik bila gi swasta rupanya usus dia dah xleh selamatkan.so kene operate gak. huhu skarang da ok. abah kite dah leh lantak nasik banyak2. hehe

Simpleblanklife said...

wa sentiasa doakan segalanya dalam sihat sejahtera. teruskan usaha dan tawakkal. mesti bahagia di akhirnya..:)

adwafarahin said...

sakdi : abah adwa tu sbb da tgk medik tv yg die takut sgt nk g operate tuh

puas jugak kami pujuk, die xnk..hurmm pape pon adwa doakan abah cepat sihat

sakdi..wah untung dpt kesan awal2..bole operate n skang da sihat kan abah kamu, alhamdulillah :)

adwafarahin said...

haikal : makaseh bro! insyaAllah xkn berhenti berdoa n bertawakal

Farid Ahmad™ said...

insyaAllah xdak apa2..abah sj xmau bg tau anak dia nnt anak dia risau..skali anak dia tau jugak huhu..

adwafarahin said...

farid : insyaAllah..harap2 abah ok jer

yup mungkin abah xnk bg anak die nie risau tu xnk bg tau..aishhh tp bile tau seyes risau kot

makaseh bro!

Miss Shikio said...

semoga pak cik sehat!!!

kalau boleh, setiap ibu bapa xnak anak dia risau akan kesihatan mereka dengan alasan xnak menggangu pelajaran anak2.. :(

adwafarahin said...

Shikio : tengs jue!

yup,slalu nya mcm tu la..tp lmbat laun tau jugak n risau jugak la
aishhhh sedey tau :'(

Farid Ahmad™ said...

ak phm prasaan tu mcm mana..x sah kalo x pk -ve kan..tp jgn isau ok. bnda2 mcm ni leh wat kita lg kuat..x caya try snyum.

khairul akmal azman said...

sabar k wa
kay doa ayh wa..ok dan sembuh cpt..
amin..

adwafarahin said...

tau xpa..tp td pas ckp ngan mak rse lega siket kot..abah pon g keje cm bese xdela seyes sgt..

yeah! adwa kuat!! :)

wuahhhh rse lega sgt2 kot..tengs again :)

adwafarahin said...

kay : tengs taw :)

insyaAllah..aminn

adan said...

semoga abah adwa cepat sembuh er.. doa untuk abah..

adwafarahin said...

adan : time kaseh taw

adwa x penah benti doa utk kesihatan mak abah adwa :)

Aimi dan Pakcik Hashim said...

bayangkan kesakitan dia pun aku dah ngeri

HAZWAN17 said...

wah abah adwa main bola jugak...ada member jugak sakit lutut..tak boleh main kuat-kuat sangat,,sumenye sebab bersukan

adwafarahin said...

aimi : tau xpe..sedey tgk abah :(

adwafarahin said...

wan : aah abah adwa men bola...
mmg org yg men bola nie klu da berumur abah kate mcm tu la sakit lutut

tau xpe.mmg x bole ligat sgt..

ABU said...

fuh sriue aku kalau dapt berita mcm ni akuterus down..rasa mcm nak balik sbh terus..

sbr ya adwa..:)

adwafarahin said...

abu : mmg down pon abu haihhh...

adwa pon rse nk blk penang skrng!

huhu adwa tgh bersabar la nie..

faiz said...

mesti risaukan kalo dgr makayah sakit kan..

adwafarahin said...

faiz : sgt2 risau :(

cik sakdi said...

adwa, abah kite mase lepas operate beriye2 xmau merokok, bile dah sihat, cih janji tinggal janji. huhu. kene pujuk lagi dan lagi sbb takot makin teruk oh.

techie87 said...

semoga ayah adwa cpat sembuh eh...byakkan berdoa eh

adwafarahin said...

sakdi : tu msalah jugak tu
rokok abah adwa liat btl nk tggl
mcm2 jugak ktorang buat..xnk jugak benti..aishh abah adwa nie degil sket..huhu

adwafarahin said...

techie87 : tengs yep ^^

adol ihsan said...

Salam..

InsyaAllah, mudah-mudahan abah adwa akan sihat..

Amin.. :)

adwafarahin said...

adol : salam

insyaAllah..tq adol!

~RizaL~ said...

kdg2 mereka sje taknak gtau sbb xnk kita ssah hati..

http://hanyaaku91.blogspot.com/2011/05/manusia-mampu-berubah-tanpa-disangka.html

adwafarahin said...

rizal : mmg slalu cmtu la

zora said...

smoga ayah kamu cpat sihat...tabahh je..mngkin ade hikmah 2...

adwafarahin said...

zora : insyaAllah..harap2 la

cucu umie said...

relax yeah..pasti ni dugaan bt kamu sis..kamu hanya boleh sedekahkan doa bt ayah sis supaya cept sembuh ea..incya-Allah kaan sembuh nty

Miss Elle said...

saba2, x lm dh, nnt blk penang ye rumet.. :)

mykhalis said...

semoga ayah adwa cepat sihat tau..jangan la sedih2

adwafarahin said...

ayie : yup mmg dugaan nie..x penah benti berdoa pasal kesihatan mak abah nie..

insyaAllah..makaseh taw :)

adwafarahin said...

rumet : huhu lmbt btl mase bergerak :'(

adwafarahin said...

khalis : insyaAllah

makaseh bro :)

Khairil said...

mcmana keadaan abah awak tu? awak balik penang tak?..

adwafarahin said...

khairil : abah da ok sket
x balik

hujung bulan 6 bru balik

YOUsoF said...

Keep strong Adwa!! Memang la sedih bila dapat tau berita camni lambat kan.. maybe family takna Adwa sedih n risau kot...



Moga abah Adwa cepat² sihat semula kan insyaAllah..

adwafarahin said...

yousof : tengs taw! adwa cube kuat..adwa pon pk mak abah xnk adwa risau tu yg diorang x bg tau tuh..

insyaAllah makaseh sgt2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...