berbeza tp kami sama

abah n mak org yg terpenting dlm hidup aku n adik bradik aku, tanpa diorang kami lemah...lemah sgt..


aku n abang dok jauh dr diorang kecuali adik2 aku lg 2 org kat rumah.
antara aku n abang beza sgt..aku more to cter2 sal abah but abang more to cter2 sal mak.
mmg everytime aku tepon aku akan ckp ngan mak but at the same time aku akan request nk ckp ngan abah.
berbanding abang die lebey nk bercerita ngan mak drpd abah sbb abang rapat ngan mak berbanding abah

klu tgkkan instagram abang byk gamba2 mak la n also twitter die byk tweet berkaitan ngan mak..tp aku pulak lain, kebanyakkan nye more to abah.klu bercakap tepon pon abang kekok ckp ngan abah berbanding aku

klu bab marah, aku ngan abg sama je..klu bnd salah kene jugak tegur. abah still adil dlm nie,cume bile da bsr nie..msing2 da pandai bw dri so abah pun da kurang marahnye :)

aku n mak biasa la..kami pompuan, so byk share hal2 pompuan la..tu mak seronok klu aku blk sbb aku bole teman die berkebun n memasak.

aku n abah plak lain..klu aku blk kami slalu habiskan mase bersama cuci kereta..hihi seronok tau! sambil2 tu seronok berborak la..klu mlm aku tlg abah meniaga beger..sambil tlg2 abah ade la bercerita mcm2.. kadang2 tu abah ade jugak selitkan nasihat.
dad u know how i miss u so much rite now? :'(

betul la ckp org yang anak2 perempuan nie rapat dengan ayahnya berbanding anak2 lelaki yang rapat dengan ibunya. tp percayalah rapat mcm mane pon aku ngan abah atau rapatnya abang n mak kami sayang kedua-duanya :)

org kata mata sepet aku ikut abahanda ku :)

n muka abang ikut makanda ku :)


p/s : mak bapak marah mcm mana pon pada anak2 diorang,dalam hati diorang tuhan je tau mcm mane sygnya diorang pada anak2 :') . hargai mereka selagi ada

25 comments:

aiEz said...

yup setuju sgt,anak lelaki lebih pada mak..perempuan pulak lebih pd ayah..apa2 pun syg dua2,hehe..

sergeant keroro said...

setuju dengan ayat last tu.

cha zainol said...

aku anak manja abah. tapi bila cerita dengan mama :)

nabila izyani said...

like this .. =)

YOUsoF said...

Ibu bapa adalah cermin kepada anak².. ;)


Samalah, Usop sebagai lelaki pun lebih rapat dengan mak. Bukan nak bezakan kasih sayang tu, cuma lebih selesa dengan mak..

Fara E's said...

setuju ! aku rapat gila nan ayah aku ;p

YOUsoF said...

*Mada alamat surat-menyuratnya Adwa? ;P

Azham Vosovic said...

muka saya ikut kedua-dua belah mak n ayah saya hehehehe

khairul akmal bin azman said...

kay pun anak mak gak..
manje di rumah..
kat blog garang nak mampos.hehe

A retarded kitty said...

anak abah

*hugh five

ade2mama said...

sah ank ayh ny heeheh..

miratun madihah said...

saya anak mak,masa kecik je anak abah,hehe

Abu Huzaifah said...

syg mama syg papa... hihi...

cik sakdi said...

abah aku,, segan la nak borak panjang pasal beliau. yela mate ko same ngan daddy ekekeke

syakey said...

ramai macam tu taw. kalau anak sulung laki, lagi laaaaa. konfem kamceng ngn mak.

memandangkan mak dh meninggal. konfem2 kamceng dengan abah. sayanggg abah!


:)

**::CIKNUURUL::** said...

yep,betol,.ape2 pon yg terjadi,diorang tetap mak ayah kite dunia akhirat,.

iKhRam said...

aku manja dengan emak.
kalau nak pikat hati lelaki, pikatlah hati ibunya dulu... hehehe

abah
aku manja jugak.. kalau ko tgok aku dgn abahh aku, adwa.. pengsan gak ko agaknyer.. hahaha

amna said...

ayat last tu mmg sedih okay cik adwa. miss mak abah..

hari tu balik pun dpt jumpa abah 3jam je T.T

aQimie Ceplos said...

kalau kite. more tu UMI :D hahaha..

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

kalau dah nama pun anak, mana lari mak dan ayah tumpahnya kasih sayang.. Rindu pulak family kat kampung. huhu.. ;p

Asyila Zainuddin said...

rindunyeee kat rumah! :(

Ijah EmoTemo said...

heee mcm ijah sbb ank bongsu rapat dgn dua2 hihi.

tp pesanan terakhir tu sgt setuju :)

bloghok said...

stuju y last tu..mak ayah kite kan

Anif Abdullah| AA said...

anip rapat ngn makk.. err.. normal lah kan?kan? :P

Abg Stalker said...

adwa,mke abg sebijik mke my dad.org kata x baik ank lelaki ikut mke bpk.sebijik sebijan thu x..ptt la nk gduh je. :( nk bt plastic surgery la cmni.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...