orang baru *entry membebel!

kalau lu org rse aku nk bg tips cmne nk dpt org baru (anak) mmg lu org silap besar la, sbb sknrg sbnrnye aku nk cter sal org baru yg termasuk dlm list hari-hari-orang-yang-aku-jumpe.

org yg aku maksudkan ialah teman sebilik aku. lu org silap lg klu lu org anggap aku buat perkara sumbang ngan org bukan muhrim..*adwa nie satgi makan kaki jugak kang. ok..ok.. relax la..nie gua nk cter la nie..teman sebilik aku nie halal aku sentuh sbb die pon sejenis ngan aku..pompuan a.k.a roomate baru aku sem nie

yeeee aku tau aku mmg loser sbb still dok kolej even da sem 5 plus aku praktikal plak kn..ape barang dok kolej lagi..time2 nie la ronggeng2 dok umah sewa..hahaha gua pk jauh beb..baik aku dok kolej jimat, dr aku dok umah sewa nk kene byr itu nie.ok dah, aku da meraban cter sal kolej plak aduyaiii.

ekceli roomate aku nie 1st year but die tua stahun dr aku,bdk dip..die 22 aku 21.aku x penah jmpe lg la rumet pesen die nie..mmg btl2 hao liao tau die bantai buat hal sendri je..aku nie da mcm tunggul dok dlm bilik nie.helo sista, lu bru 1st year pliss la respek sket budak tahun akhir nie *aiceh bajet nk mati statement ko jah! hahaha.klu die bce blog aku mmg M la aku.



die pulak telah buat sejarah yg xpenah2 aku buat ngan rumet2 aku yg dlu..die bole p blasah kunci pintu bilik n menyadin g kuliah. aku blk mandi ternganga-nganga la dok pikiaq mcm mane nk masuk blk..naseb baik aku de kwn 1 ofis yg dok 1 floor ngan aku..die la gigih pagi2 trun g pejabat kolej mntk pendua kunci nk bkk pintu.klu x,free2 je aku ponteng keje ritu.

x cukup pagi die kunci aku,mlm pon die kunci aku gak..padahal aku g lepak bilik membe depan tu je.die tau pesen aku mmg x bw kunci kot klu aku lepak blik membe..die bantai gak kunci..mmg x pasal2 aku pegi cr die nk amik kunci nk msk bilik.die btl2 buat aku pissed off la hr tu..pffftttt..


aku syak rumet aku nie mmg bkn jenis dok asrama la..die rse cm x secure kot dok asrama..asl klua bilik je nk kunci pintu..padahal g buang sampah selang 2 bilik je..nk kate lappy ternganga atas katil takut org curi xde pulak, yg aku nmpk BB die tujela yg diusung x diletak2.lain la aku nie, lappy slumber letak ats katil terbiar pastu kua g mandi x kunci pintu bilik.aku brani buat gitu pun sbb aku rse asrama aku slamat dr ancaman2 rompakan  nie.



lg 1 pesen die nie, jenis tggu aku ckp dlu bru nk ckp..klu aku tanye sepatah, sepatah la die jwb.kadang2 tu perbualan tergantung cmtu je sbb aku pon da kering idea nk tanye pe.die pon xde inisiatif nk terus bersembang..last2 aku jadi give up n aku terus jd bisu je everytime aku msk bilik.

aku kene jd tough dpt rumet cmnie..berkemungkinan tahun akhir aku di ukm mmg ditemani rumet yg 'bisu' je kot..gua redha habes nie..btl2 rumet aku yg awesome,rumet sem lepasla mse short sem.die je yg cool n bole aku buat gila-gila dlm bilik sbb die pon sekepala ngan aku. gua rindu rumet dlu :(





p/s : btl2 perenggan last rumet aku blk,agaknye die tau aku ngah kutuk die,tu die blk awl kot.die nk psiko aku lettew! :P

32 comments:

SoLy SoLicious said...

ku nak LI tmpt ko gak boleh?? heee

~SukEMakAn~ said...

hehe
saba jela adwa...
mgkin betul kot die xpenah dok ostel
akak p letak barang lam keta pon bia je pintu xbekunci
tp takot gak la kan pape jadi
xpela
bia je kat die
jangan sampai dia bg kite tensen hal2 len da la
wat mase ni jes pk yg die ley menjamin keselamatan harta kite lam bilik.
hee
^^

ghost writer said...

kau memang kena buat plan nih,Adwa.bagi pengajaran sikit pesen klasikal.tradisi senior dan junior bukan dikira melalui umur.

EriNia said...

dapat roomate macam akak harus la penat melayannya..kuang90!!!

wann afzan said...

oi. kate rumet ngan khairul?

khairul akmal bin azman said...

try slow talk ngn dia...insya allah le sttle..ajak gi minum same ker

ABU said...

harap dia baca post ni hahahahaha
mmg malang la dpt roomate pesen mcm tu.. kalau aku pun bengang.. sbr la adwa, baik ko cakap je dgn dia apa yg ko nak cakap..

ka awal lagi?.. kot kot 2,3,4 minggu ni ok la kot..

aiEz said...

heh,mmg mati kutu klu org ty sepatah jwb sepatah...jln baik diam jugak dr xty pape,hehe...

owner : Lynn said...

hahaha..aku penah dpt rumet yg pdiam habez..aku mmg terseksa bila nk masuk bilik sndiri..rse mcm..............................................................owhmyGod,sunyi sepi ! spatah tnye, spatah jwb..xde idea~~

Asyila Zainuddin said...

huwaaa.. rumate kite pun tak best... :( kite gi mandi tak pernah pun kunci bilik.. haha.. payah2..

APAN said...

erm...tah la sis...mungkin pe yg dia buat tu salah satu cara dia nak respek ko kot...mungkin mak ayah dia yg pesan kunci pintu kalau nak pergi mana2.n bagi aku asrama bukan satu tempat yg selamat.huhu...

dan apa usaha ko utk mengubah situasi ni...?sampai bila ko nak 'redha' je?

Ezad Skytech said...

huuhh..sabar je dengan org macam tu..mungkin dia tak biasa lagi kot..lama2 nanti ok la tu..

say to easy=) said...

awek punyer ex roomate time hostel lg hebat..time nak last2 dok hostel die wat prgai x balik hostel dlm 1 ,2 mnggu cmtu.pastu parent die dtg cari awek,xpsl2 awek cari dia bgai nk gila..pling best mak die pgsan dgr die xde.pehh..cuak weyh..now dgr cte mmber2 lain die dh join geng2 social yg thp kritikal.culture shock la katakn.sdih gak.die salah pilih kwn.

Azham Vosovic said...

mintak simpang...tak nak kena kejutan budaya...

budak penjara said...

haha..jngn marah la org baru..ko la yg bnyk tunjuk ajar

cik sakdi said...

peh,aku xsuke rumate nak kunci2 segala. nsib baik rumate aku smua best sampai la housemate ku <3 ohhh ghahahah

iKhRam said...

rumate
aku ingat dalam 5 thun dok asrama maktab
aku dah ada 5 rumate yg pelbagai jenis

tp yg pendiam beluma da lgi..
tp yang bersuruh byk..
dan yang memekak pun ramai

tak kosa aku nak layan adwa kadang2..

give me space..

hahahaha

apapun
langkahs elamat
terima je la baik buruk rumate tu

kalau bukan kite yang kesiankan dgn kekurangan die tu
agak2 sapa lagi
betul tak?

Aimi Rosli said...

tak takut ke roomate baca ? haha.

syrupmasin said...

saba ye adwa :D

apik pehe said...

hahaha...nak bg rumet baca la

Umie Artoqiemie said...

bhahahahhahaha.. cam tau tau je dia kau apdet en3 pasal dia..Adwa, takleh tukar ke rumet baru?.. stress jugak aku ngan rumet kau tuh.. grrr

miratun madihah said...

tak pernah lagi dapat roomate macam ni lagi,

tapi kitaorang suka main kunci2 bilik even pi toilet keajp pun sebab konon2 nak bergurau.Tehee.

sabar ya.

YOUsoF said...

Nasiblah dapat rumet jenis macam tu.. 1 je perkataan paling sesuai untuk entry ni. SABAR. ;)


Tak salah kalau tak nak jadi peramah, tapi biarlah berpada. Tak rugi apa pun borak² ni... kan. ;)

ZORA said...

hahaha..sembang2 la dgn dy..mngkin dy tak biase ag kot dgn adwa..:)

Zul Fattah said...

haha.. relex sudah.. lain org lain ragam la.. kalau aku dapat roomate mcam ko ni? aku bagi je sepukul.. x knal org ke ape?

Abg Stalker said...

hahahhahaha..;)) mmg bantai gelak je la bc entri adwa ni.nk terburai perut abg gelak.

apa la nsb..abg memahaminya sbb dlu abg pnh dpt rumet gila.

abg rs dia jns x biasa duk asrama,kedekut,dan juga berat mulut.jg adwa,mainkn peranan beramas mesra dgn dia..ego tu,dia ingat dia tua dia ketua ke!

Fara E's said...

tah2 dia follow blog ko and bace entry ko , aiyokkk

haha

aQimie Ceplos said...

hahah! setuju.
duduk uma sewe bwt perabis duit.
tp kalau jenis anak load boleh la.. ahaha..
kite ni sem depan da kene halau.
kene la mintak rayuan duduk dalam.
hua3..
btw ad.
lain org lain care..
harap2 enjoy la dgn romate yang baru tu.
heheeheh :D

jgn tiap malam dia asah pisau sudah. ayok!

syafiqakarim said...

haha biasanya roomate mcm ni,aku bunuh je bila tgh malam.haha

meh dok hostel dgn aku.layanan terbaikkk aku bg.haha

alif haris said...

huhu.. sabau je la ye adwa dt rumet cmtu ..

chemay said...

eh dearrr.
mane boleh tinggal lappy gitu je dalam bilikkk.
chemay duluuu.
duduk hostel.,
then tengah tidur kannn.
tak sedar orang masuk bilik.
handfon chemay dengan rumet.
semuaaaaa hilanggggg.
haaaaa..

lepas nie nak pegi mana2.
kunci pintuuuuu.
bawak kunci tuh tauuuu.
:)

syakey said...

cakap sepatah jawab sepatah tu yang menyampah ni -____-

kurang asam, tak consider ke orang tgh mandi bawak kunci ke tak. cuba tanya sikit.

lg satu. kalau duduk asrama ni jangan nk ikut rentak sniri ja. kena bawak diri mcm mana hidup asrama. zzzzz

dia ni betul diploma ke, macam budak baru masuk skulah je. haha


sabar eyhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...