Satu Indiepretasi

hr nie dok kat opis aku melayan lagu album P. Ramlee..Dimana kan ku cari ganti : Satu Indiepretasi
seyesly aku teruja dok melayan album nie..seronok! Aku tau aku lambat sket nk ade album nie tp aku rse berbaloi sgt sbb nice giler susunan lagu yg diorang2 nie buat

Album nie tercetus drpd band bdk2 indie sendri iaitu Meet Uncle Hussain, Awanband, Hujan, Azlan and The Typewriter, Couple, Yuna, The Ramlees, Altimet, Monoloque, One Buck Short, Pop Shuvit, They Will Kill Us Now, Seven Collar T-Shirt,Kugiran D'Tepi Pantai, Subculture. Diorang menyusun n memberi sentuhan segar bersesuaian dengan perkembangan muzik sekarang.



kat sni aku nk review sket pasal kesemua lagu2 yg ade dlm nie

1. Hujan - Tunggu Sekejap
lagu nie sgt nice susunan muziknya..mmg layan lentok2 la..noh nyanyi dgn penuh penghayatan - klasik!..x jemu dgr :)

2. Seven Collar T-Shirt - Jangan Tinggal Daku
memula dgr x rse best sgt da byk kali dengar aku jatuh chenta ngan suare diorang..arrangement muzik mmg style..x lari jauh dr muzik awl dlu


3. One Buck Short - Pok Pok Bujang Lapok
nie lagu catchy mmg best!..diorang nyanyi ngan penuh santai giler...kite yg dgr rse nk goyang2 gak la haha :P

4. Couple - Menceceh Bujang Lapok
Suare group nie mmg bole kenal da, dgr je da tau sape nyanyi (klu aku la,korang aku x tau la ye :P)..lagu nie best jugak (sume lagu ko ckp best adwa oii! haha).Couple still nk selitkan lagu Hey Kawan - Kawan die tu.

5. Altimet [feat. Imran Ajmain] - Maafkan Kami
Altimet mmg x bole lari dr rap so awal2 lagu nie da ade rap..not bad la nice jugak! :)

6. Subculture - Bunyi Gitar
lagu nie mmg bunyi gitar la lebey..seronok! suare pon best.. arrangement muzik same je cume ubah siket2 jer


7. Monoloque - Tiada Kata Secantik Bahasa
Suara monoloque mmg aku suke..die nyanyi mcm cool giler sesuai ngan lagu nie.


8. Azlan & The Typewriter [feat AG Coco] - Jeritan Batinku
Suara lan dlm nie mmg aku salute..die nyanyi penuh style n gaya tersendri ramai org puji lagu nie la..cara lan bawak lagu nie mmg awesome!

9. Bittersweet - Getaran Jiwa
Bittersweet biasa bw lagu2 cmnie,steady! so bg aku lagu getaran jiwa mmg sesuai la ngan diorang..aku suka!



10 . Pesawat - Ai Ai Twist
Pesawat nyanyi cm x semangat sket tp ok. Arrangement muzik mmg superb.lain dr muzik dlu tp still reserved sentimental value P.Ramlee.

11. The Ramlees [featuring Yuna, Liyana Fizi, Amirah (Tilu) Najwa Mahiaddin] - Itulah Sayang
lagu nie mmg awesome! arrangemnet muzik ade selit lagu Stay - Estrella, lain dr yg lain wuwuwu aku enjoy lagu nie :). lagu catchy sgt!

12. Pop Shuvit - Aci Aci Buka Pintu
haha lagu nie best sbb memula aku igt ade pompuan nyanyi tp bkn. pop shuvit buat suare pompuan hihi cool yaw!..n sume org tau Pop Shuvit pon ade rap2 kan.so wajib ade rapping2 sket dlm lagu nie.lagu nie klu dgr muzik die kadang mmg mcm lagu Aci Aci Buka Pintu kadang2 muzik die lain sgt.mmg unik woo!

13. Awanband - Malam Bulan Di Pagar Bintang
diorang nyanyi ala-ala org2 lama nyanyi, sgt sesuai!!..korang kene dgr sendiri bru dpt feel nya

14. Grey Sky Morning - Malam Pesta Muda Mudi
nie mmg enjoy gila..wuahaha :D

15. They Will Kill Us All - Sepanjang Riwayatku
lagu nie seyes aku x penah dgr tp bile dgr diorang nyanyi aku jatuh chenta trus weyh hoho :)

16. Yuna - Gelora Jiwa
Yuna mmg ade suara klasik die, sesuai sgt lagu nie ngan Yuna.

17. Meet Uncle Hussain - Ya Habibi Ya Ali Baba
Errr..lagu nie bg aku serabut laa..aku x brape nk layan sgt..but aku respect usaha diorang nk refresh lagu nie :)

18. Kugiran D'Tepi Pantai - Nujum Pak Belalang
lagu santai n relax je..suka suara diorang..nice sgt! :)




overall album nie awesome! korang should have one :D . walaupun review aku ntah pape tp lantak la sbb telinga aku dgr cmtu kan hehe. nie adala album penghormatan diorang bdk2 indie tentang muzik2 yg P.Ramlee hasilkan.




P/s : support our local arts!!..bangga bile ade anak2 muda mcm diorang nk reserved bnd2 klasik P.Ramlee



47 comments:

bloghok said...

sejak bila ko jadi rajin ni...kahkahkah

ABU said...

wah adwa mmg peminat lagu2 drpd budak indie la.. macam banyal list lagu yg aku tak pernah dengar...

ABU said...

...setelah diubah suai.. :P

aiEz said...

yg aie tau lagu noh nagn yuna nyanyi tu jer...ni adwa dah senaraikan boleh google nt dgr,thx adwa..:)

*thx komen blog aie pasal entry tu,:)

si ngokngek said...

wah~~lagu tue..mak aku suka gak "dimana kan ku cari ganti"...

memang peminat indie nie...nak try dgr lagu yang NOH tue lah

APAN said...

aku x beli pun labum ni...mahal ma...tpi aku dah download satu album.huhu...

Penyu said...

mana beli album ni?

#donlod je lagu, album tak beli. isk isk..

Rtp Farra Arisha said...

baguslah kerna artis2 lain dapat melestarikan lagu2 yg pernah dinyanyikan oleh p.ramlee :')

p.ramlee's songs semuanya best didengar :)

Ezad Skytech said...

kena try dengar lagu2 ni..hee~

faiz said...

ada album ni dkt laptop..download secara haram..heheh

Azham Vosovic said...

wah Adwa...boleh pinjam album ni barang setahun? hahaha....

budak penjara said...

jangan..tinggalkan daku..oh adinda ~

Saiazuan said...

jeritan batinku tu memang the best!!! :D

Addin said...

lagu kira nostalgia macam ni memang syiok layan . paling suka lagu di mana kan ku cari ganti ~ !;)

::FAIZ FARISH:: said...

aku suka lagu Bunyi Gitar

WuMing said...

Kena cari nih....

Asrul "iLham" Sany said...

penulis datang melawat, follow dan komen blog kamu.

thanks sebab sudi melawat blog saya ye

;-)p

fadh leyanie said...

band tersenarai superb !

nazira said...

wow.. minat p. ramlee yek.. klasss..hu3..

http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

Umie Artoqiemie said...

layannnnn ^__^ terima kasih bagi list, boleh aku layan pasni.

Finaz Jaafar said...

paling best lagu tanya sama hati tu..wee~

Papa Mifz said...

mcm menarik...keno g carik 1 nih...

YOUsoF said...

LIKE sekali lagi kat sini!



Ada 2, 3 lagu yang Usop tak dapat dengar.. Ingat nak cari 1 la album ni buat pekasam. ;D

Prince Halilintar said...

mmg layan jgk semua lagu2 tue..pasang dlm kereta klu jalan jauh pun sedap je layan...

syakey said...

mesti menarik gilaaa sebabnya lagu p ramlee tu sniri pn dh bestttt.

ghost writer said...

mungkin aku lebih teruja dengan lagu 'Jeritan batinku' sebab ianya dinyanyikan oleh Azlan.suaranya memang sukar dicari.suara dia lebih rare dari suara Noh atau yang lain.so,pasti lagu tuh sangat masyukkk...

LadyBird said...

suka semua lagu p ramleee..

IMANSHAH said...

belum dengar cek nayanyi lagi

senang nya dalam hati, dapat beristeri dua..hehe

Mohd Izzar said...

okay..ko membuat kn aku nk dgr lagu ney jgk..hahah!

khairul akmal bin azman said...

adwa the indie girl!
haha

aReLaN said...

perghhh...mmg layan la lagu p ramlee.tak lapuk dek hujan dan tak ditelan zaman.

Amirul Aqiim said...

aku suka yuna,,
kbai.. :P

ZORA said...

hahaha..peminat muzik tegar....bgus..:)

delarocha said...

hujan dan seven collar t shirt sememangnya tidak menghampakan.

iszieylyanziy said...

best kot lagu2 ni,,,,

Bella Bell said...

rajin kau ea... hehehe.. gua rasa gua kena dengar.. ^^

**::CIKNUURUL::** said...

waaaa,semangat,..tapi xpernah beli sebarang album pon selame idop ni,.geli x?,.haha,.

Asrul "iLham" Sany said...

suka pop shuvit...:D

aleen aiden said...

aku ade juga dengar beberape lagu dorang ni kat radio.awesome!aku suke rendisi dorang.

adan said...

dalam banyak2 band yang menyanyi tu.. rasanya sy dengar lagu dari kumpulan hujan tu je.. tunggu sekejap..

nurfatiha blacky said...

waaaa, dari budak indie eh, best nyee

cik sakdi said...

best ke adwa.. aku lg suke ori.. yang dinyanyikan balik xberkenan. haha

Madd said...

lagu p-ramlee...
diberi nafas baru...
kene try ushar2 dgr ni..
ehhehhehe

Azroy Kassim said...

baa~ CAK!!

lu mmg minat music? bagus.. leh mintak lg best2..

NAZRUL AZAT said...

i suka lagu yg Yuna nyanyi tu, yeeayyyyy

Aimi Rosli said...

aku suka dengar the ramlees dan yuna punya version of p. ramlee's song.

tapi lagi all time favourite aku malam bulan di pagar bintang (:

Azham Vosovic said...

Adwa....nak pinjam setahun je hahahahahahahahahahahahahahah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...