kuasa air

minum air ketika perut masih kosong pada awal2 pagi.


amalan nie popular kat Jepun di mana awal2 pg bangun terus minum air tanpa gosok gigi dulu.Ujian saintifik membuktikan amalan nie sgt bagus.Air juga dpt mengubati penyakit serius dan jugak penyakit moden skrng melalui kajian pengamal perubatan Jepun. Penyakit mcm sakit kepala,sakit2 badan,degupan jantung laju,buah pinggang,jantung,asma,TB n mcm2 lagi.

CARA PERUBATANNYA:
1. Bangun pg2 sblm gosok gigi,minum 4 X 160ml gelas air
2. Gosok gigi lepas tu jgn mkn atau minum selama 45 minit.
3. Selepas 45 minit korang bole minum n mkn mcm biase
4. selapas 15 minit sarapan,mkn tgh hr atau mkn mlm, jgn mkn ape2 selama 2 jam.
5. pada yg da berumur atau sakit yg x mampu minum 4 gelas air, bole mulakan minum sikit sehingga mencapai  4 gelas air sehari.
6. Amalan di atas insyaAllah akan mengubati penyakit dan korang bole menikmati hidup sihat :)

amalan perubatan nie tiada side effects, cume kita akan mengalami kekerapan membuang air kecil jer.Ia bagus klu kita jadikan amaln harian.in fact..ble buang air sekaligus dpt buang toksin dlm badan



Di China dan Jepun, diorang minum teh panas sambil makan bukan dgn air sejuk. sbbnye air sejuk akan membekukan lemak2 yg kita makan n slower down proses penghadaman. adalah bagus kalau selepas mkn, kite minum sup panas atau air suam.

amalan nie pon baru 2 3 hari aku amalkan,alhamdulillah xdela mslh,sakit2 badan ke,atau pening.Bangun pg2 bnd 1st aku cari ialah air masak,minum 1 botol air mineral then baru g mandi.Siapa yg xnk hidup sihat kan? so why not kita mulakan amalan nie sbelum terlambat.



*artikel di olah dan dipermudahkan :)




p/s : hari mendung,cane la aku nk g kua setel mcm2 hal nie -____-"

29 comments:

aiEz said...

Ada kawan aie syorkan ikut macam ni...mmg bagus,mencegah lebih baik dr merawat kan adwa...:)

APAN said...

erm...setakat ni jarang lagi cari air tok minum kalau bangun pagi....biasa cari rokok je.huhu...

bloghok said...

aku xde mulut...mcmanan ni?

LynnDamya said...

betul2...sy bangun pg2 pon mmg kn ade air masak...thanx for this info okay..sgt bguna.. :)

Lelaki Ini said...

wah..
baru tau!
thanx!

amna said...

air sejuk melambatkan sistem penghadaman dalam badan ^^

*suka tips2 atas tu.. tq adwa :)

khairul akmal bin azman said...

minum la..air panas mati..


baru kuwang kan penyakit..n


lemak2..hehe

Fara E's said...

tak rase nak kencing ke pastuh , haha

smilenajah93 said...

yeah ! amalan yg baik :)

LadyBird said...

bukankah amalan ini telah diamalkan oleh Rasulullah s.a.w semenjak zaman dahuluku lagi.. sesungguhnya amalan Rasululullah adlh amalan terbaik dan mempunyai hikmah tertentu..

WuMing said...

Info yang baik... pernah juga buat entri tentang air nii..

ABU said...

mmg kena minum banyak2 air nih..

delarocha said...

saya minum air kosong tiap kali bangun tido awal pagi..pas mandi... isap rokok.. ahakss

Ezad Skytech said...

memang ulang alik ke tandas je la kan lepas tu..hee~

Abg Stalker said...

err..tiap2 pagi rutin harian abg mst abg berak pas solat subuh.sbb pemakanan jgk kot =='

budak penjara said...

oh air pn ade kuasa er?? tpi tu la..klu yg aku belajar dlu, kita normal kena minum 7 gelas lam 1 hari

syafiqakarim said...

aku bangun mmg minum terus.lepas gosok gg mmg xbreakfast apa.
kul 9.30 dekat kolej baru aku start minum.sekali minum 3botol air.
aku kuat minum lahhh.haha.

miratun madihah said...

aah betul betul.
Mak pun cakap macam ni juga.

Penyu said...

bangun pagi, memula buka mata. pastu mandi. solat. pastu gi keje. minum air pun jam 10pg. time bekpes. kena ubah cara hidup ni.

Bilal binti Robah said...

aku mmg suka minum air putih
tp kalau boring sgt
aku bantai gak air manis berdas das
har har har

Bella Bell said...

aku selalu buat macam tu.. bangun2 je terus minum air masak.. hehehe~~

YOUsoF said...

Buat jugak amalam ni tapi segelas air je la.. Kena tambah bergelas-gelas air lepas ni.. ;D

Asyila Zainuddin said...

heee.. pernah jugak dgr b4 ni.. tp kalo bangun lambat, memang tak dan la.. terus gi mandi dulu..

aQimie Ceplos said...

oh. tatau plk minum air sejuk blh creat lemak. ahahah..
thank for the info add :D

Mohd Izzar said...

air baik utk kesihatan :D

ghost writer said...

ini selalu aku amalkan.sangat berkesan.

syakey said...

haruslahhh tidak mengamalkannya demi kekurusan diri....


XD

Faez Rusni said...

eh..baru tahu pasal nie..banyk pantang larang aku tgk..tap papepon utk kesihatan kite kan..Insyaalah cube..
thanx for the info

EpoLįƒ¦Kekunangpelangi said...

Minum air suam tu bagus.. bantu penghadaman. Ada setengah orang kata, minum sejam sebelum makan dan sejam selepas makan. Barulah sihat. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...