kalau korang jadi aku,ape korng nk buat?

hari sabtu suppose aku akan senyum selebar alam sbbnye aku cuti dr bekerja hehe.(nmpk sgt mls nk praktikal :P). tp malangnya ade benda yg spoiled mood aku.

aku tau korang bosan nk bace cter nie tp aku xde tmpt lain da nk cter hahaha.hanya blog menjadi tmpt luahan rasa..*aiceh bajet sweet lettew!. 2 entry aku sblm nie ade cter sal mslh aku ngan roomate aku kn? so hr nie ade sambungan lg..lantak aku x pedulik,nk cter jugak hehe

aku pikir mslah xnk ckp ngan aku aku x kesah sgt, tp bile tang hal2 lain i can't compromised.perkara yang aku x sangka2 sangat die akan buat ialah ambik brng aku tanpa kebenaran.

pg smlm aku bangun lewat siket dr die,die btl2 wat aku terkejut sbb bile rumet aku nie dgr je alarm hp aku bunyi, kelam kabut die simpan seterika aku kat tmpt asl.biasela aku ngah mamai, x spenuhnya bangun lg so aku pon still blur2 alam en.bile aku da bangun tu bru die ckp." pinjam seterika ek?"



dlm hati aku "watdefish pinjam seterika ek?". ko da setel gosok baju baru ko ckp pinjam seterika? kurang ajar x klu cmtu?. aku bukan kedekut taik idong masin xnk bg pinjam, tp aku jd pissed off bile pinjam brng aku x bg tau,amik mcm pencurik,tau x? pastu buat muka x besalah..eiiiii geramnye!!!



x cukup yg tu,smlm aku blk keje die tgh kelam kabut ttp locker aku..."hey hey hey girl! u really make me angry rite now,u know!" *dan lg nk speaking tuh! .aku trus jd speechless n terketar2 tgn sbb tu la 1st time bnd nie jd dlm hidup aku bile sebilik dgn org yg bru aku kenal. aku msuk je bilik, trus di sambut dengan senyuman yg cukup manis dr rumet kesayangan aku.pfffftttt!

hello! aku da nmpk ape ko buat ok.. ko bole lg nk bg senyuman fake ko tuh ek..aku nmpk muka cuak die, n die buat2 mcm tgh cr something dlm locker die..nmpk sgt ko bersalah kan..aku letak sume brng2 aku n aku g bilik membe aku lepaskan kemarahan. membe aku sume da terkejut badak dgn perangai rumet aku nie then diorang kate,beli mangga, simpan sume brng2 ko dlm almari n kunci.


aku tau bnd2 nie nmpk sgt aku x suka brng2 aku di usik kan.tp i have to!!.bnd2 kecik cmnie pon aku cter kat mak sbb aku mrh sgt die buat cmtu..rumet2 aku yg dlu x penah buat bnd2 mcm nie tau even ktorang rapat tp x penah skali diorang amik brng aku tanpa kebenaran n brani2 buka locker aku.ya allah tuhan je tau hati aku menggelegak cmne smlm.tp aku xnk trus g sembur die sbb aku xnk keruhkan keadaan.

smlm aku harap sgt die blk rumah, tp hampeh..trus hilang mood aku nk menikmati hujung minggu tanpa die.aku da rse insecure tau bile bnd2 nie jd kat aku.plus, aku rse menyampah nk tgk muka die.
*yes aku jujur xnk tgk muka die hari2.lantak la klu die bace blog aku nie,aku da x pedulik sbb die kene tau yg die da langgar privacy org lain




aku xnk expect pape yg pasal die buka locker aku tu. aku just pk die nk tgk2 je brng aku.tp aku ttp akan ambik langkah berjaga2 utk kunci locker aku. aku da x percaya kat die..serius!




p/s : klu bnd nie jd kat korang ,ape korang buat?

16 comments:

aisya said...

ade je sorang member ni,nk kata member xjugak sebab sume x suke die.. suke pkai barang kitorg x bgtau dulu.. pastu buat harta plak.. last2 kitorang sume pulaukan die..

khairul akmal bin azman said...

masih hangat lagi ek cter roomate adwa ni..
aish2...


pe nak jadi la dak2 skrg..

Rosalia said...

sabar jela ea:) kene hati2 lps ni

Umie Artoqiemie said...

kalo jadi kat aku.. aku ngadu kat warden2 suh tuka bilik, dah tak tahan ngan rumet nya cam harem..

IMANSHAH said...

dapat rumate tak sekepala memang spoil hidup setahun..hehe

Fara E's said...

weyh , kalau aku , aku suruh dia blah ouh , haha
tak pun cam umie

nabila izyani said...

wohooo serius kaa?? spa rumet ang adwa..

aku pun pernah kena shotsem mse fst year.. tyme tu aku dpt budak kejut.. memang tak pro laa dia ni.. dia guna sterika aku.. tp kesan hangit msih tggl kat sterika tu.. pdn muka dia.. aku rse koyak kot bju yg dia gosok guna sterika aku tu..

adwafarahin said...

aisya : skrng mmg xnk ckp ngan die pon haha *jahatnye adwa -___-

kay : haishh tau xpe :P

rosalia : yep akan hati2 pasnie :) tq!

umie : klu teruk lg pasnie mmg aku ngadu punye lah

imanshah : mmg spoiled pon!!

fara : klu bole mmg nk suh die blah tp x bole la sesuka hati kan

bell : rumet aku nie pon dak kejut,demm giler weyh.aku tgk die kecik besar kecik besar je nie haha

*hangit? mmg padan muka die! hahaha

chemay said...

dia buakak loker adwa nak buad ape??
bahaye la adwaa..
takot dia amek barang2 yang bernilai.
lepas nie kunciiii loker+laci semua2 tauuuu

adwafarahin said...

orite chemay! tankiu! :)

budak penjara said...

klu ak jadi ko..aku terjun lam sungai..bila ko mati..aku jadi aku balik..dan harta ko semua aku amik..haha

aiEz said...

sakit aty kot org mcm ni,xrespek org lain..kna jugk hormati hal org lain,jgn sume main redah jer..

Abg Stalker said...

bnd yg sama dgn abg dlu adwa..dpt rumet psycho lbh.abg x bli mangga sbb abg jns nk cpt je,nti kang lmbt lak nk bukak2 kunci locker.so abg prg pntdbiran,minx tkr rumet.terus ada rombakan.dia tkr bilik lain.

Ezad Skytech said...

kalau nak pinjam tu mintak la..org boleh kasi la..ni tak..main guna je tanpa mintak izin...adoooiii...

ABU said...

tak sangka terok pulak peragai dia.. sampai macm tu sekali.. ko bawak bincang je la dgn dia..susah weh duduk seblik sepanjang sem kalau asyik mcm tu je..

YOUsoF said...

Waduhh.. Letih la jumpa orang macam ni. Selagi bleh sabar, sabar je. Tapi kalau macam dah melampau sangat, mintak pindah bilik je.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...