perkongsian bersama

mengikut entry smlm, ramai yang bagi respon supaya aku bersabar je dpt rumet cmtu..insyaAllah aku akan bersabar. thanx sgt2 pada korang2 yg bagi semangat n x lupe jugak yg bg nasihat :)

“Barang siapa bersyukur, sesungguhnya syukurnya itu untuk dirinya sendiri” 
(Q.S. An-Naml : 40).

aku nk jadi hamba yang bersyukur, sbb aku masih lg ade teman sebilik dr org2 lain yg alone x berteman kan?.walaupun agak payah, insyaAllah la aku try selow2 utk bermesra ngan rumet aku nie. 

“Bersabarlah dengan kesabaran yang baik "
(Q.S. Al-Ma’arij : 5)

aku jugak akan belajar menjadi org yang sabar,x cepat melenting..alhamdulillah even aku da kene kunci 2 kali ngan rumet aku,seyesly aku x marah pon die.membe2 aku pon bg nasihat gak suh aku bersabar,mungkin rumet aku nie belum biasa ddk kat asrama lg so it takes time nk adapt ngan suasana baru. so adwa, sabar,sabar,sabar ok!




p/s : kpd cik nur adwa farahin, sila la menjadi org yg bersabar n bersyukur ye,sbb ini adalah sikap yang terbaik dlm hidup.*yes aku menjadi manusia yg sgt positif skrng! :)

happy weekend peeps! :D

28 comments:

aiEz said...

terbaik adwa...;)

alif haris said...

betul .. innaAllaha ma'assobirin :)

anamizu said...

SABAR itu selalu m'bawa INDAH kelak..
insyaallah :)



luv,
cik ana :)

chemay said...

take it easy okey adwa?
chemay tau adwa bolehhh.
:)

Addin said...

susah ada roomate macam tu , macam tak mesra alam pun ada juga .

sabar je :) chill.

haikalblank said...

yeah. sabar dan bersyukur itu satu pasangan yang saling membantu. untuk bersabar, kita kena cuba bersyukur akan nikmat yang diberi berbending bala. huh, apa aku bebel ni?

cha zainol said...

sabar. itu jugak aku kena buat.

smilenajah93 said...

yeah ! goood adwa ! Allah sntiasa bersama org yg sabar :)

Ezad Skytech said...

yeahh!! macam tu la..kena kuat hadapi semua ni...hee :D

khairul akmal bin azman said...

2 aku sokong adwa...
ko rilex je..
de jalan penyelesaian nyer

najihah sahami said...

naseb kita lebih kurang je. pape hal pn. sabo je la ye..


:)

bloghok said...

ilex3

Fara E's said...

yeahhh adwa ;D

eiela said...

sabar, nanti lama-lama sedar la dia tuh. kalau tak bleh jugak mintak tukar bilik suka sama suka kat pengurusan, boleh kot.

Azham Vosovic said...

relaks adwa.... dugaan tu... heheheh

teha said...

think positive ! :)

cik sakdi said...

kalau aku... hehehhehe

faiz said...

yee..besabar..aku dulu kat matrik baru lps mandi tak dpt bilik sbb pintu kunci...lagi la bengang..huhu

ABU said...

ya kepada nur adwa farahin sila bersabar okay ^^

budak penjara said...

alhamdulillah wa syukrulillah

Rtp Farra Arisha said...

what? what happen to u my dear? always be patient with all those matters that u faced. :')
berdoa sentiasa :)

APAN said...

bagus la kalau nak jadi mcm tu :)

Abu Huzaifah said...

sabar itu spruh dari iman... :)

wahida said...

baru baca n3 sebelum ni...bersabar adalah the best way...ada byk ganjaran kalau bersabar ye dear...


salam kenal..terus follow sini...

syakey said...

dulu pun ada problem jugak dgn rumet -___- lagi kronik.

takpa,manusia ni macam2 sgt prangainya. apa apa pun, mmg sabar tu penting. sabar jugak membezakan sesorang itu :)

amna said...

chill cik adwa sayang :)

ade2mama said...

bgusssss...:)

YOUsoF said...

Kepada Cik Nur Adwa Farahin, teruskan semangat positif tu ok!


Kadang² kita rasa masalah kita yang paling besar, sedangkan banyak lagi masalah yang lebih BESAR kat luar sana kan.. Syukur terus. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...